Fotbal intern

Dan Petrescu rupe tăcerea după eliminarea cu Astra: “Nu am vorbit cu nimeni 3-4 zile! Dacă arbitrii sunt aroganți, normal că explodez”

10.09.2019 | 20:37
Dan Petrescu rupe tacerea dupa eliminarea cu Astra Nu am vorbit cu nimeni 34 zile Daca arbitrii sunt aroganti normal ca explodez

Dan Petrescu a fost eliminat în timpul meciului Astra – CFR Cluj 3-2, după ce a făcut un scandal monstru pe banca tehnică și i-ar fi înjurat pe arbitri. Antrenorul lui CFR Cluj a rupt tăcerea și spune că nu s-a simțit respectat după ce echipa sa a jucat 17 meciuri în acest sezon până acum. 

Dan Petrescu a vorbit despre ce s-a întâmplat la meciul cu Astra, când a înjurat arbitrul

Antrenorul lui CFR Cluj a spus că Federația și LPF nu au ajutat deloc CFR-ul cu programările dorite în acest început de campionat, în condițiile în care echipa sa a jucat în Champions League nu mai puțin de 8 meciuri: “Pentru mine era clar că meciul era pierdut. Mi-am dat seama că este bine să plec. 3-4 zile nu am mai vorbit cu nimeni. Am avut 17 meciuri în 54 de zile. Când jucam eu, atât se juca într-un tur de campionat.

Acum am avut și 8 meciuri de Champions League și o Supercupă. La ultimul meci am cedat și am avut reacția pe care am avut-o. În primul rând, îmi pare bine că pot să vorbesc și eu. În 8 meciuri de Champions League niciun arbitru nu mi-a dat un cartonaș galben, au știut să colaboreze cu mine.  Sunt mulți și în România care știu să vorbească cu un antrenor vulcanic. Dacă vin aroganți, normal că explodez. Dacă arbitri ar încerca să comunice cu mine, nu s-ar ajunge la așa ceva. Vreau să fiu respectat pentru că și eu respect pe toată lumea. De dimineața până seara sunt la stadion și când vine meciul, îmi doresc să fiu respectat. 

“Am fost aţâţaţi din minutul 1!”

“Am fost atâțați și enervați din minutul 1 până în minutul 95. Noi am vrut să se joace luni, cu bun simț. Mi s-a spus că nu se poate, că jucăm sâmbătă. Noi eram obosiți, apoi a venit și arbitrul și ne-a dat cartonașe galbene din minutul 1. 

Sunt puțini în România care au reușit ce am făcut eu. Vreau să fiu respectat de arbitri și CFR să fie respectată. Nu am cerut amânarea meciurilor, nu am cerut nimic. Astana n-a jucat, Ajax n-a jucat. La noi, nimeni nu ne-a ajutat cu nimic. Nici măcar delegările nu au fost cum am făcut noi. Sunt puțini oameni care au putut să combine meseria de jucător și de antrenor. Sunt doi jucători promovați la echipa națională. Păun și Bordeianu râdeau de mine când le spuneam că vor ajunge la echipa națională.

“Mă duc în Rusia, Italia, Anglia…mă ştiu toţi! Pe arbitri cine îi ştie?!”

Trofeele nu are cum să mi le ia nimeni. Ca antrenor am dat totul pentru fotbal, nu am criticat, nu m-am luat de nimeni niciodată. Când cineva se dă la mine, trebuie să răspund. Sună un patron și vezi ce spune de Dan Petrescu. Mă duc în Rusia, mă știu toți, mă duc în Italia, mă salută toți. Pe arbitri cine îi știe? Ce au făcut ei pentru România? 

Ce s-a întâmplat la ultimul meci a fost o bătaie de joc. Toate trei golurile au fost de la arbitru. Ei n-au dat niciun gol din acțiune. De ce n-au dat dacă sunt așa buni. Penalty-uri și lovituri. Eu n-am nimic cu cei de la Astra. Ei ne-au tratat bine. Vreau să mă prezint la Comisia de Disciplină. Dacă sunt bine fizic, vreau să merg. Dacă doctorul îmi dă ok-ul, o să merg”, a spus Dan Petrescu în emisiunea Fotbal Club de la Digisport.

Tags: