Sport

Dan Petrescu, șanse mari să revină în antrenorat după 5 luni. În ce campionat ar putea ajunge

După o pauză de 5 luni, Dan Petrescu ar putea să revină în antrenorat și să preia o echipă din campionatul Rusiei.
03.08.2021 | 11:03
Dan Petrescu sanse mari sa revina in antrenorat dupa 5 luni In ce campionat ar putea ajunge
ADVERTISEMENT

”Bursucul” este liber de contract din luna februarie, atunci când s-a despărțit de formația turcă Kayserispor.

Tehnicianul în vârstă de 53 de ani are patru titluri de campion în România, unul cu Unirea Urziceni și trei cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu ar putea reveni în Rusia și să o antreneze pe FK Rostov

Dan Petrescu a avut performanțe acceptabile în precedentele aventuri în Rusia și din această cauză el a rămas o țintă pentru cluburile din această țară, iar acum se vehiculează o revenire a sa în antrenorat la FK Rostov.

Conform sports.ru, tehnicianul român s-ar afla pe lista formației care în sezonul trecut a terminat pe locul 9 în campionat. Petrescu nu este singurul tehnician pe care oficialii de la Rostov l-au luat în calcul, el ”luptându-se” pentru acest angajament cu Stanimir Stoilov.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii ruși anunță că negocierile nu au început cu niciun dintre cei doi antrenori, dar acet lucru se va întâmpla curând deoarece conducătorii clubului nu mai doresc să continue colaborarea cu Valery Karpin, care între timp a preluat și naționala Rusiei.

Rostov, start de sezon ratat

Fostul mare internațional Valery Karpin l-a înlocuit la reprezentativa rusă pe Stanislav Cherchesov după eliminarea din faza grupelor de la Euro 2020, dar a condiționat semnarea contractului de dorința să mai rămână cel puțin până în iarnă la FK Rostov.

ADVERTISEMENT

Însă, startul ratat de sezon al formațiie din Rostov, înfrângeri în primele două etape cu Dinamo Moscova (0-2) și Zenit Sankt Petersburg (2-4) i-a făcut pe oficialii grupăeii să se gândească serios la încetarea relațiilor contractuale cu Karpin și aducerea unui antrenor cu normă întreagă.

FK Rostov are un lot cotat la peste 50.000.000 de euro, starul incontestabil fiind mijlocașul norvegian Mathias Normann, evaluat la 13.000.000 de euro. Alte două nume importante în echipa rusă sunt veteranii Pavel Mamaev și Dmitriy Poloz.

ADVERTISEMENT

Ce a reușit Petrescu în aventurile din Rusia

Dan Petrescu a ajuns pentru prima dată în Rusia în decembrie 2009 și la chiar primul sezon a reușit promovarea în prima ligă cu Kuban Krasnodar. În sezonul următor, ”Bursucul” și-a dus echipa pe un onorabil loc 8, departe de emoțiile retrogradării.

În vara lui 2012, tehnicianul român a plecat la Dinamo Moscova, formație unde a stat două sezoane și s-a clasat pe locul 7 în primul sezon, după care a terminat pe poziția a 4-a în stagiunea următoare.

După alte câteva aventuri în campionate străină, dar și ASA Târgu Mureș, Petrescu a revenit la Kuban Krasnodar în vara lui 2016, dar nu a rezistat decât patru luni  și a fost demis.

ADVERTISEMENT
Tags: