Sport

Dan Petrescu, schimbări importante în echipa de start la CFR Cluj – FCSB! Pe ce jucători mizează în derby-ul de titlu. Exclusiv

CFR Cluj este sub presiune înainte de confruntarea directă cu FCSB, de duminică. Rivalii s-au apropiat la 5 puncte, iar un eventual eșec ar dinamita finalul de campionat.
14.04.2022 | 15:11
Dan Petrescu schimbari importante in echipa de start la CFR Cluj  FCSB Pe ce jucatori mizeaza in derbyul de titlu Exclusiv
Dan Petrescu și-a cerut scuze arbitrului Istvan Kovacs pe care l-a acuzat că ”a făcut praf” derby-ul cu FCSB. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Deși părea că nu va avea probleme pentru a bifa al cincilea titlu consecutiv, CFR Cluj tremură înainte de derby-ul cu FCSB. Etapa a 3-a din play-off a fost nefastă pentru ardeleni, iar Dan Petrescu ar fi decis să facă minimum trei schimbări în formula de start.

Dan Petrescu face minimum trei schimbări în formula de start pentru CFR Cluj – FCSB. Ce jucători intră în “primul 11” și cine rămâne pe bancă

Din informațiile FANATIK, Dan Petrescu are o formulă de joc conturată pentru derby-ul de duminică, de la Cluj. Una în care s-ar produce minimum trei schimbări față de “primul 11” trimis în teren la Craiova, unde campioana a fost învinsă de Universitatea, scor 2-3.

ADVERTISEMENT

Intrat la pauză în partida de la Craiova, Claudiu Petrila a avut o prestație foarte bună, încununată cu golul prin care campioana trecea în avantaj, 2-1. De altfel, Petrila a fost constant bun pe întreaga durată a acestui sezon. Doar că, în ciuda prestațiilor sale excelente, jucătorul de 21 de ani a fost adesea lăsat pe banca de rezerve. Ceea ce a creat tensiuni între Neluțu Varga și Dan Petrescu, despre care FANATIK a scris.

Pentru meciul cu FCSB, însă, Dan Petrescu ar fi decis să mizeze pe Claudiu Petrila încă din primul minut. Iar jucătorul care iese din schemă, față de partida de la Craiova ar urma să fie Cristian Neguț. Acesta a jucat doar o repriză la Craiova, fără să se remarce. Petrescu nu a fost mulțumit și l-a băgat după pauză chiar pe Petrila.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu nu a fost mulțumit de Otto Hindrich și este tentat să mizeze pe Bălgrădean cu FCSB. Petrila ar acoperi locul de U21

Claudiu Petrila acoperă locul de U21, iar acest lucru îi oferă libertate de mișcare lui Petrescu. Ar însemna, în primul rând, că Otto Hindrich nu mai are asigurat locul de titular în poarta campioanei. Și, foarte probabil, Hindrich chiar va fi sacrificat pentru partida cu FCSB. Tânărul portar a greșit în weekend la primul gol marcat de Universitatea Craiova și a dat o senzație de nesiguranță defensivei pe întreaga durată a jocului. Sunt, de altfel, lucruri pe care Petrescu i le-a reproșat deja lui Hindrich.

Astfel, Petrescu este tentat să îl titularizeze pe Cristian Bălgrădean în poartă pentru partida cu FCSB. Deși a jucat destul de puțin în ultimul timp, “Pufi” s-a achitat bine de sarcini atunci când s-a apelat la el. Este genul de portar care scoate ce e de scos și o comite destul de rar. Adică exact ceea ce le transmite mereu Petrescu portarilor săi că așteaptă de la ei.

ADVERTISEMENT

Cristi Manea ar putea fi trimis în primul 11 al lui CFR Cluj cu un scop cât se poate de clar: să îl oprescă pe Octavian Popescu

În fine, al treilea jucător pe care Petrescu este tentat să îl readucă în “primul 11” este Cristi Manea. Titularizarea acestuia ar fi dictată de mai multe considerente. Cele mai multe dintre ele legate de Tavi Popescu, omul de la FCSB care poate genera cel mai mare pericol. Petrescu simte că Manea ar fi mai potrivit să îl oprească pe “noarul” lui FCSB. Mai ales că a avut deja ocazia să îl vadă în acțiune la lotul național.

Cristi Manea ar urma să îi ia locul lui Mateo Susic în banda dreaptă a defensivei. Susic a avut o prestație modestă la Craiova, acolo unde a fost adesea depășit în bandă. Iar Dan Petrescu începe să își piardă încrederea în fundașul bosniac. Mai ales în condițiile în care acesta este în ultimele șase luni de contract, iar “Bursucul” simte că nu este sută la sută concentrat pe echipă și pe ceea ce are de făcut în acest final de sezon.

ADVERTISEMENT

Cum a arătat CFR Cluj în partida cu Universitatea Craiova

Hindrich – Susic, Graovac, Burcă, Camora – Deac, Bordeianu, Boateng – Neguț, Debeljuh, Omrani. 

Cum ar putea arăta CFR Cluj în partida cu FCSB

Bălgrădean – Manea, Graovac, Burcă, Camora – Deac, Bordeianu, Boateng – Omrani, Debeljuh, Petrila.

Schemele tactice pe care Dan Petrescu le exersează la antrenamente în aceste săptămână pornesc de la ideea unei formul de start cu aceste trei modificări. O formulă de start care, desigur, mai poate suferi modificări până duminică. În funcție de modul în care jucătorii se pregătesc și de eventuale probleme medicale care ar putea apărea.

  • 5 puncte este avansul pe care CFR Cluj îl are în fața celor de la FCSB în fruntea clasamentului înaintea meciului direct de duminică, ora 20:30.
  • 6 luni trecuseră de la ultimul eșec suferit de CFR Cluj în Liga 1 înaintea înfrângerii de la Craiova. În octombrie 2021, campioana era învinsă de Rapid, scor 1-2

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2,07 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT