Fotbal intern

Dan Petrescu se mulțumește cu un egal la Astra: „Nu e un rezultat rău!”

17.09.2020 | 19:06
Dan Petrescu se multumeste cu un egal la Astra Nu e un rezultat rau
ADVERTISEMENT

Campioana României, CFR Cluj, o va întâlni pe Astra Giurgiu vineri de la ora 21:00 într-un meci ce contează pentru etapa a patra din Casa Pariurilor Liga 1.

”Va fi ca toate partidele de la Giurgiu. Va fi un meci foarte greu, echilibrat. Sigur cu multă tensiune, intensitate și cred că micile detalii vor face diferența.

ADVERTISEMENT

Dacă faci egal la Astra, eu cred că nu-i un rezultat negativ. Asta e părerea mea, dar fiecare gândește cum vrea în fotbal. Eu tot timpul am spus că dacă faci un egal nu înseamnă că a venit finalul planetei”, a declarat Dan Petrescu, antrenorul clujenilor, prefațând partida de la Giurgiu.

Dan Petrescu îl laudă pe Alibec: „E cel mai bun atacant din România”

„Normal că vrem să jucăm la victorie, dar un egal la Astra nu e niciodată un rezultat rău și anul trecut poate a fost pentru că am avut 2-0. Când ai 2-0, atunci e un rezultat rău, dar dacă nu ai 2-0 și faci egal nu e așa rău, pentru că sezonul trecut, în afară de Chindia, nu a reușit nicio echipă să câștige la Giurgiu”, a mai declarat Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Antrenorul CFR-ului îl laudă pe Denis Alibec, atacantul Astrei Giurgiu. Acesta ar putea pleca de la echipa românească pentru a semna cu o formație din Turcia:

„Vă dați seama că Alibec, după părerea mea, e cel mai bun atacant din România în momentul de față. Joacă foarte bine și la echipa națională. Am văzut altă atitudine la echipa națională. Meciul cu Sepsi la fel, ultimul pe care l-a jucat cu Astra. Înainte de meciul cu noi a jucat foarte bine și atitudinea lui e total schimbată în bine. Faptul că s-a dus la națională i-a prins foarte bine”, a mai spus tehnicianul.

ADVERTISEMENT

Clujenii vor avea o absență importantă în jocul de la Giurgiu.: ”Ciprian Deac a făcut antrenament normal și ieri și azi, dar nu este sută la sută și nu va face deplasarea. La CFR e important să câștigi mereu. În fotbal e posibil orice, dar în seara asta nu cred că se va întâmpla vreo surpriză, dar nu se știe niciodată (n.r. referitor la meciul dintre posibilele adversare ale CFR-ului în turul următor)”.

„Ar fi ceva unic să se califice FCSB”

Petrescu a vorbit și despre situația în care se află FCSB, una dintre rivalele din campionat, care este decimată de coronavirus:

ADVERTISEMENT

„Îmi pare rău pentru cei de la FCSB, pentru că și noi am trecut prin această situație. Îmi dau seama că nu va fi ușor să ai jucătorii în spital în loc să-i ai pe teren și nu va fi ușor chiar dacă era tot lotul era un meci foarte greu. De ce e meci ușor în Serbia? Nu contează că e locul patru în Serbia, dar e meci foarte greu. Și când nu ai nici jucători. Dacă se vor califica ar fi ceva unic în opinia mea. Să ai numai 14 jucători și să câștigi un meci în deplasare în Europa. Ați văzut rezultatele în Europa și în Champions League în preliminarii acuma au câștigat toate care au jucat acasă. Deci există clar un avantaj când joci acasă și unul când joci în deplasare”, a încheiat Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT