Sport

Dan Petrescu, sincer după Sepsi – CFR Cluj 0-2: ”Norocul a fost de partea noastră. Se mai întoarce roata”

La finalul întâlnirii Sepsi - CFR Cluj 0-2, Dan Petrescu a recunoscut că adversarul a dominat jocul și formația sa a obținut o victorie norocoasă, dar extrem de importantă.
26.02.2022 | 20:30
Dan Petrescu sincer dupa Sepsi  CFR Cluj 02 Norocul a fost de partea noastra Se mai intoarce roata
La finalul întâlnirii Sepsi - CFR Cluj 0-2, Dan Petrescu a recunoscut că adversarul a dominat jocul și formația sa a obținut o victorie norocoasă, dar extrem de importantă. Sursă foto: Facebook CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Campioana s-a impus cu golurile reușite de Mario Camora și Gabriel Debeljuh și s-a distanțat la 11 puncte în clasament față de FCSB.

Clujenii nu s-au putut baza în partida de la Sfântu Gheorghe pe atacantul Billel Omrani, care a răcit.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu recunoaște dominația adversarului în Sepsi – CFR Cluj 0-2

După victoria obținută în meciul Sepsi – CFR Cluj 0-2, Dan Petrescu a vorbit despre norocul care l-a avut echipa sa în acest joc și l-a lăudat pe Claudiu Petrila pentru felul cum a intrat din postura de rezervă.

”Am întâlnit un adversar bun, au bătut Craiova și Farul, au dominat FCSB. După ce am marcat ne-au dominat, dar nu a fost vreo ocazie clară. Le-am spus la pauză că nu câștigăm dacă jucăm tot așa. Apoi am avut și noi ocazii.

ADVERTISEMENT

Se mai întoarce roata după meciurile cu FCSB, Craiova și UTA. Norocul a fost de partea noastră. Schimbările au fost bune, au intrat cu atitudinea corectă. I-am zis lui Petrila că joacă mai bine când e rezervă. Pe mine m-a surprins în bine, a făcut diferența”, a declarat Petrescu.

Petrescu dă vina pe schimbările din lot

Tehnicianul campioanei i-a remarcat și pe cei doi marcatori, Mario Camora și Gabriel Debeljuh, și a pus prestațiile mai puțin convingătoare ale echipei sale pe seama numeroaselor schimbări din lot.

ADVERTISEMENT

”Debeljuh a ținut de minge, a sărit la cap s-a bătut. Când am venit era supărat când nu juca. Acum a avut atitudine excelentă și când ai atitudine… Era timpul să dea și Camora un gol ca ăsta. E căpitan și trebuie să facă ceva deosebit. Prestația lui Camora a fost foarte bună. A fost serios la antrenamente și se vede.

Sunt jucători noi în formula de start, nu e ușor să se adapteze. Dar nu avem timp. Yuri a intrat cinci minute și a dat în toate cu capul. Poate de la Roger aștept mai mult în atac. Poate mai mult.

ADVERTISEMENT

Ca număr de puncte cred că e record în România. Dar se înjumătățesc punctele. Urmează surpriza campionatului, cu jucători buni și un antrenor excelent. Am trei zile la dispoziție să pregătesc meciul cu Voluntari, am jucători accidentați. Zici că a fost război. Avem nevoie de victorie”, a încheiat Petrescu.

De ce nu joacă CFR Cluj mai ofensiv

Înaintea întâlnirii cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Dan Petrescu a oferit un moment de sinceritate legat de tactica CFR-ului, explicând motivul pentru care nu vrea să abordeze o partitură ofensivă.

Tehnicianul a spulberat și mitul conform căruia lui nu îi plac jucătorii tineri, explicând că nu este deloc adevărat, doar că are nevoie de tineri performanți pentru a-i folosi, dând exemplu din România de trei jucători, și anume Florinel Coman, Dennis Man și Valentin Mihăilă.

ADVERTISEMENT