Sport

Dan Petrescu și-a luat atacant sârb după eșecul din Conference League. Vine din liga a treia: „Transfer de nicăieri”

„Bursucul” a cerut întăriri, iar conducerea s-a conformat imediat. A fost adus un atacant din al treilea eșalon al Serbiei. Presa locală se arată surprinsă de această mutare.
17.09.2021 | 20:53
Dan Petrescu sia luat atacant sarb dupa esecul din Conference League Vine din liga a treia Transfer de nicaieri
ADVERTISEMENT

Rămas fără soluții în compartimentul ofensiv, după accidentările lui Denis Alibec și, mai nou, Bilel Omrani, respectiv Gabriel Debeljuh, Dan Petrescu a insistat, la finalul meciului cu Jablonec, primul din grupele Conference League, pentru aducerea unui atacant. Dorință pe care conducerea celor de la CFR Cluj i-a îndeplint-o fără să stea prea mult pe gânduri.

Concret, Dusan Celar – vârful de origine sârbă și 1,91 metri înălțime testat de tehnician în ultima perioadă – a semnat deja contractul și va face parte, cel mai probabil, din lotul campioanei României pentru duelul cu U Craiova, programat luni, 20 septembrie, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din presa natală se declară, însă, surprinși de această mutare, în condițiile în care jucătorul bifează, la cei 25 de ani ai săi, prima experiență în afara țării natale și, mai mult decât atât, vine de la Smederevo, echipă ce evoluează în al treilea eșalon.

CFR Cluj a adus un atacant din liga a treia sârbă

Transfer de nicăieri! Una dintre cele mai interesante mutări ale sezonului în Serbia. Este cu atât mai surprinzător, cu cât campioana României a decis să cumpere din liga a 3-a.

ADVERTISEMENT
Dusan Celar a semnat cu CFR Cluj
Dusan Celar a semnat cu CFR Cluj

 

Celar a petrecut câteva zile la Cluj, în probe, apoi a jucat într-un amical şi aşa l-a convins pe noul antrenor că este o soluţie ideală pentru atac. După ce a fost eliminată de Steaua Roşie, CFR Cluj şi-a schimbat toată conducerea tehnică şi administrativă, iar noul antrenor e Dan Petrescu”, au scris sârbii de la Hot Sports despre noul jucător al campioanei României.

Cotat la 50.000 de euro, Dusan Celar, care este fiul lui Goran Celar, un fost atacant important din fotbalul sârb, trecut pe la Bursaspor sau Gimnastic, a marcat de 17 ori în stagiunea precedentă și a furnizat 10 pase decisive. În CV-ul său de fotbalist profesionist se mai regăsesc echipe precum Jedinstvo, Rad Belgrad, BASK Belgrad, Zemun și Sindjelic Bg, toate din țara natală.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a cerut atacant și l-a criticat pe Marius Șumudică

La finalul meciului pierdut în fața cehilor de la Jablonec, scor 0-1, Dan Petrescu s-a declarat îngrijorat de problemele pe care le întâmpină echipa sa în compartimentul defensiv și nu a ezitat să pună tunurile pe fostul antrenor, Marius Șumudică, pentru modul în care a pregătit echipa în debutul acestui sezon competițional.

Jablonec a fost mai bine fizic, au câștigat toate duelurile. Eu aleg tot timpul jucătorii cu forță. Anul ăsta nu am fost la CFR să fac lotul, din păcate. Se vede că suferim din toate punctele de vedere, dar repriza a doua ne dă speranțe.

ADVERTISEMENT

N-avem mult timp, n-avem soluții, nici nu puteam face a cincea schimbare. Mai aveam doar copii. Îmi pare rău pentru Costache și Bouhenna, meritau golul. Luni vom avea un meci greu cu Craiova. Nu știu cum se vor recupera băieții, au dat tot ce au avut pe teren și iar suntem sub presiune. Debeljuh și Omrani sunt accidentați.

Alți atacanți nu avem, bine că au jucat. Sper să poată juca cu Craiova. O să vedem cu cine jucăm. Dacă nu pot ei, poate vom juca cu un fundaș central. N-am putut să antrenez echipa deloc pentru că mereu apar accidentări. Am avut ghinion în aceste două meciuri (n.r. cu Botoșani și Jablonec), cu adversari foarte puternici.

Nu pot fi judecat. N-am început eu pregătirea, n-am pregătit transferurile. Eu am venit să ajut. E imposibil să am un impact rapid. Edi Iordănescu a pierdut primul meci 4-1, apoi egal, iar abia apo victorie. Reghecampf, de când e la Craiova, a avut rezultatele pe care le-a avut.

Nu poți avea un impact imediat, nu poți să câștigi zece meciuri la rând. Dacă aveau impactul ăsta, nu mai schimbau antrenorul. Antrenorul a fost schimbat dintr-un motiv și eu acum încerc să repar ce a fost greșit înainte. Sper să ieșim vii din meciurile care urmează, să am și eu soluții și puțin noroc, că fără noroc n-avem nicio șansă”, a declarat „Bursucul”.

ADVERTISEMENT
Tags: