ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Dan Petrescu şi-a trimis secundul la conferinţa de presă: ”Totuși, suntem echipa campioană”

Autor: Gabriela Gheorghe | 31.10.2020 | 19:04
Dan Petrescu şi-a trimis secundul la conferinţa de presă: ”Totuși, suntem echipa campioană”
Dan Petrescu si Costin Curelea pe banca in meciul de fotbal dintre Academica Clinceni si CFR Cluj, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Clinceni Arena din Clinceni, duminica 23 august 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Antrenorul campioanei României l-a trimis la conferința de presă dinaintea jocului cu Gaz Metan Mediaș pe Costin Curelea. ”Secundul” este de părere că CFR-ul nu va avea un meci ușor contra lui Gaz Metan chiar dacă medieșenii nu ocupă o poziție fruntașă. 

ADVERTISEMENT

CFR Cluj o va întâlni duminică pe Gaz Metan Mediaș, într-un meci din etapa a noua a Ligii 1. Costin Curelea, secundul lui Dan Petrescu, a prefațat meciul campioanei cu Gaz Metan:

”Ca oricare alt meci va fi un meci dificil. I-am urmărit săptămâna asta și sigur că nu va fi deloc ușor. Mai ales ținând cont că noi avem un program destul de încărcat. Au început să apară și anumite accidentări. Nu va fi deloc ușor”.

ADVERTISEMENT

”Practică un joc bun”

Curelea i-a lăudat pe cei de la Gaz Metan Mediaș înaintea confruntării directe chiar dacă adversarii nu au strâns foarte multe puncte în acest debut de campionat: ”Sincer nu ne interesează punctele și ceea ce au reușit să obțină Gaz Metan. Important este că am văzut jocul lor și practică un joc bun și cu siguranță va fi din ce în ce mai bun pentru că exact cum ai spus și tu au un nou antrenor, au adus câțiva jucători noi care au nevoie de câteva meciuri împreună pentru a deveni mult mai omogeni. Și sigur că au trecut peste ei deja patru-cinci meciuri și mâine la meciul cu noi se vor prezenta mult mai bine”

Curelea este de părere că echipa sa nu va avea un meci ușor contra lui Gaz Metan chiar dacă medieșenii se află în partea de jos a clasamentului.

ADVERTISEMENT

”Nu e deloc ușor să ne concentrăm chiar dacă Mediașul e în subsolul clasamentului, dar totuși suntem echipa campioană. Sunt jucători care au demonstrat că pot să joace atât cu cele mai mari echipe ale Europei, cât și cu echipele care sunt de la noi din campionat și nu au cotă atât de bună. Asta înseamnă valoarea jucătorilor, asta înseamnă valoarea antrenorului care reușește să-i motiveze de fiecare dată și știți foarte bine că mister știe să facă acest lucru. Nu-i lasă nicio secundă să creadă că ceva va fi ușor”, a spus Curelea.

”Sunt profesioniști și trebuie să ia toate meciurile la fel”

Tehnicianul a fost întrebat și dacă jucătorii se gândesc mai mult la jocul contra Romei din Europa League decât la confruntarea cu Gaz Metan: ”Nu, chiar nu. Tocmai asta ziceam. Sunt profesioniști și trebuie să ia toate meciurile la fel. Asta li se spune în fiecare zi. Ei deja știu acest lucru și au dovedit și până acum că pot să facă diferența între meciuri și să privească fiecare meci la victorie”.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu nu va sta pe bancă la următorul meci al lui CFR. Clujenii au 5 infectați cu COVID-19.Campioana nu va putea conta nici pe Vinicius care va lipsi 2-3 săptămâni după ce s-a accidentat. Înaintea partidei, campioana României se află pe locul trei, cu 18 puncte, la trei distanță de liderul Universitatea Craiova. Gaz Metan ocupă doar poziția cu numărul 14, cu 7 puncte.

În ultimele cinci confruntări directe CFR Cluj s-a impus de trei ori, iar două meciuri s-au terminat la egalitate. Ultima confruntare dintre CFR și Gaz a fost pe 13 iulie, iar ardelenii s-au impus cu 2-0.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!