Sport

Dan Petrescu știe cum poate ieși echipa națională din criză: ”Eu am o strategie pe 10 ani!”. Video

Tehnicianul campioanei CFR Cluj cere ca selecționerul Edi Iordănescu să fie susținut și încurajat. Dan Petrescu are și o strategie pentru națională.
30.09.2022 | 19:51
Dan Petrescu stie cum poate iesi echipa nationala din criza Eu am o strategie pe 10 ani Video
Antrenorul campioanei CFR Cluj spune că are pregătită o strategie pe 10 ani pentru revitalizarea fotbalului românesc și pentru echipa națională. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cândva principalul candidat pentru funcția de selecționer, Dan Petrescu îl susține pe Edi Iordănescu și cere Federației și suporterilor echipei naționale să îl sprijine și să aibă răbdare, pentru că rezultatele vor veni.

Ce strategie ar aplica Dan Petrescu pentru un nou început în fotbal

Dan Petrescu nu face parte din structurile Federației Române de Fotbal, dar a dezvăluit că are o strategie pe care ar propune-o dacă ar ajunge într-o funcție în care să fie responsabil de dezvoltarea fotbalului.

ADVERTISEMENT

”Eu am o strategie, ce aș face dacă aș fi președinte, sau director la Federație, dar nu o spun, pentru că nu sunt. O strategie ar trebui făcută pe 10 ani, cum a făcut și țara noastră vecină (Ungaria – n.r.) care acum bate Anglia și Germania.

Eu asta aș face dacă aș fi la Federație. O strategie clară, pe termen lung, investiții în centre de copii și juniori, în infrastructură, Dar nu știu cine are răbdare. La noi nu se investește în lucrurile astea.

ADVERTISEMENT

Și dacă nu facem lucrurile astea, atunci trebuie să acceptăm prezentul. Și Insulele Feroe au echipă foarte bună și Luxemburg. Pe vremea noastră îi băteam cu 7-0, acum nu mai e aceeași situație.

În acest moment cel mai bine este ca lumea trebuie să aibă răbdare cu Edi Iordănescu”, a spus Dan Petrescu în cadrul conferinței de presă dinaintea meciului cu Petrolul Ploiești, din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu: ”Să fim uniți și optimiști”

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a decis încă dinaintea ședinței Comisiei Tehnice de vineri, să-l susțină pe Edi Iordănescu pentru un nou mandat pe banca ”tricolorilor”, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Decizia șefului de la Casa Fotbalului este în asentimentul lui Dan Petrescu. Antrenorul campioanei CFR Cluj este de părere că selecționerul a avut probleme în primul mandat din cauză că nu-i cunoștea pe jucători.

ADVERTISEMENT

”Eu asta cred, că Edi nu cunoaște încă jucătorii și are nevoie de timp. Nu văd rostul schimbării antrenorului, oricâte critici ar fi. Acum el are o idee clară ce vrea să facă în continuare.

Trebuie să fim mai uniți și mai optimiști. Suporterii au fost alături de echipă, merită felicitări, acesta trebuie să fie spiritul României. Antrenorul va fi criticat orice va face.

Și nea Puiu Iordănescu (Anghel Iordănescu, tatăl lui Edi Iordănescu – n.r.) era criticat când făceam câte un egal pe la mondiale. Eu iau campionate și tot sunt criticat. Eram pe locul 2 în Rusia și eram criticat, deși obiectivul era salvarea de la retrogradare. Și CFR Cluj e judecată la fel”, a comentat Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT