Fotbal intern

Dan Petrescu, surprins de performanțele obținute cu CFR: ”E incredibil ce am realizat în acești ani!” Ce adversari vrea în grupele Europa League

01.10.2020 | 21:34
Dan Petrescu surprins de performantele obtinute cu CFR E incredibil ce am realizat in acesti ani Ce adversari vrea in grupele Europa League
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a reușit să se califice în grupele Europa League, după ce a spulberat-o pe campioana Finlandei, Kups Kuopio, scor 3-1 și a ajuns la a doua calificare consecutivă în grupele EL, asigurându-și bugetul pentru acest sezon.

Dan Petrescu a fost foarte fericit după calificare, mai ales că CFR Cluj este singura echipă românească rămasă în cupele europene, iar antrenorul clujenilor a analizat la cald meciul cu finlandezii: ,,Știam ca adeversarul este foarte puternic, Chiar dacă unii nu m-au crezut. Noi primele două ocazii am marcat, și aici s-a făcut diferența. Repriza a doua a fost greu, până la golul trei. M-a deranjat golul primit, dar faptul că ne-am calificat a doua oară este extraordinar!

ADVERTISEMENT

Sacrificiul și munca din pasiune și fără odihnă sunt secretele lui Dan Petrescu care a făcut din CFR Cluj cea mai importantă echipă din fotbalul românesc: ,,Va fi foarte greu. Multă muncă, pasiune, cu jucători care vor ceva de la viață și de la fotbal. Sunt toată ziua la muncă, la stadion. E incredibil ce am realizat în acești ani la CFR. Dacă mi-ar fi spus cineva că să câștigăm trei campionate la rând și calificări în cupele europene…

Dan Petrescu a dezvăluit secretul fazelor fixe: ,,O oră în ziua meciului pentru faze fixe!”

Dan Petrescu a dezvăluit care este secretul fazelor fixe la CFR Cluj, care marchează majoritatea golurilor din astfel de momente, iar cu finlandezii au reușit încă două goluri din faze fixe: ,,O oră pe săptămână! O oră în ziua meciului pentru faze fixe. Atât! La nivelul ăsta, se poate intâmpla orice. Ați văzut Sale ce fuleu avea, atacantul brazilian, fundașul central, naționala Letoniei 70 de meciuri, dacă era terenul mai bun, poate pasau mai mult.

ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător a explicat încă o dată de ce s-a temut de acest meci, fiind criticat de majoritatea jurnaliștilor și de alți oameni din fotbal pentru discursul exagerat: ,,Mă temeam că jucătorii mei nu vor înțelege adversarul. Eu fac foarte multe ședințe tehnice cu ei, studiem adversarii foarte bine. Sunt foarte fericit pentru atacanți. Rondon e foarte profesionist, îi reproșez doar că nu caută poarta. A marcat două goluri fantastice, iar Debeliuc a reușit și el să marcheze. 

Antrenorul lui CFR Cluj a vorbit și despre posibilii adversari din grupele Europa League și a declarat că și-ar dori echipe din Anglia și că spera să scrie istorie pentru fotbalul românesc: ,,Mi-aș dori echipe din Anglia și să facem iarăși istorie. Și să ne calificam, de ce să nu mergem mai departe? Mai sunt doar trei zile. Sper să mai aducem 2-3 jucători, pentru că nu putem face față la acest ritm. Jucătorii noștri au o vârstă, media de vârstă e 31 de ani și poate ăsta e secretul, dar trebuie și 2-3 jucatori tineri, proaspeți.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu despre convocarea la națională a lui Camora și a celorlalți jucători de la CFR

Nu în ultimul rând, Dan Petrescu a comentat și convocarea în premieră a lui Mario Camora la echipa națională, dar și a celorlalți jucători, CFR Cluj având trei jucători la naționala lui Rădoi, dar și încă trei la naționala lui Mutu:,,E o rasplată pentru cariera fantastica a lui Camora de la CFR! Nu a lipsit două meciuri de când sunt aici, și la niciun antrenament. Oriunde am fost ca antrenor, am reușit să promovez foarte mulți jucători la națională. Avem jucători și la naționala mare și la tineret.

Petrescu a vorbit și despre relația excelentă pe care o are cu patronul echipei, Neluțu Varga și cere disperat conducerii să mai aducă încă 2-3 jucători, pentru a putea face față pe două fronturi: ,,Eu cu patronul comunic foarte bine. Sunt mulți jucători buni liberi. Nu e un reproș, avem o relație foarte bună cu conducerea și ne spunem ce avem de spus”, a explicat foarte franc antrenorul CFR-ului.

ADVERTISEMENT

După succesul din play-off-ul Europa League, CFR Cluj este pentru a doua oară consecutiv în grupele celei de-a doua competiții europene. Tragerea la sorți pentru grupe va avea loc vineri, 2 octombrie, de la ora 14:00. Cu puțin noroc, clujenii pot trece în urna a treia, dar are nevoie de trei rezultate surpriză în play-off-ul Europa League.

ADVERTISEMENT