Sport

Dan Petrescu, taxat aspru după eliminarea lui CFR din Conference League: „Nu e suficient ce face Krasniqi pentru a fi vândut!” / „A greșit că nu l-a schimbat”

Dan Petrescu a fost taxat aspru de către Ilie Dumitrescu după ce a spus că Ermal Krasniqi va fi vândut cât de curând la un club important din Europa.
23.02.2023 | 23:02
Dan Petrescu taxat aspru dupa eliminarea lui CFR din Conference League Nu e suficient ce face Krasniqi pentru a fi vandut  A gresit ca nu la schimbat
Dan Petrescu, taxat aspru după eliminarea lui CFR din Conference League. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Și Ionuț Rada l-a criticat pe antrenorul campioanei României, pentru că nu l-a schimbat pe Karlo Muhar, fotbalist care a primit al doilea cartonaș galben în minutul 77 al confruntării cu Lazio, scor 0-0, și care a mai avut câteva intervenții dure și înainte.

Dan Petrescu, taxat aspru după eliminarea lui CFR din Conference League

Dan Petrescu a fost taxat aspru de către Ilie Dumitrescu, după ce l-a lăudat pe Ermal Krasniqi la finalul meciului cu Lazio. Antrenorul campioanei României este de părere că fotbalistul său va fi vândut rapid către o echipă bună din Europa: „Krasniqi e un jucător foarte bun, e un alt nivel, nu cred că voi mai avea prea mult timp să-l antrenez, pentru că în 2-3 luni probabil va pleca. Dacă marca astăzi, pleca de astăzi”.

ADVERTISEMENT

„Eu am mai spus-o. Nu e suficient să ai câteva acțiuni și după să dispari. Nu e de ajuns cu ce face Krasniqi în campionatul intern. Astea sunt meciurile de referință, plus meciurile de la națională. Krasniqi trebuie să se ducă la națională, să marcheze multe goluri acolo, să aibă 15-20 de goluri în campionatul nostru și să marcheze și în cupele europene ca să plece.

Deci noi ne-am mișcat foarte bine, înaintea lui Lazio și l-am luat pe Krasniqi la CFR. Eu am avut șansa să stau pe lângă oameni de fotbali importanți, care erau șefi pe scouting. Trimitea câte un scouter să te urmărească pe tine, niciun scouter nu arăta altui scouter ce raport a făcut pentru un jucător.

ADVERTISEMENT

Dacă două erau la fel, atunci intra în discuții un jucător. Deci în partida tur l-au văzut pe Krasniqi și au zis că gata, îl aduc la Lazio. Deci Neluțu Varga poate să stea liniștit că nu va mai fi pe pierdere, pentru că o să plece Krasniqi pe 10-15 milioane de euro. Păi pleacă pe suma asta dacă îl vrea Lazio”, a fost reacția ironică a lui Ilie Dumitrescu, la TV DigiSport.

„Petrescu trebuia să-l schimbe pe Muhar!”

Ionuț Rada a vorbit despre meciul CFR-ului cu Lazio și a spus că Dan Petrescu a greșit în momentul în care nu l-a înlocuit pe Karlo Muhar: „Păcat de eliminarea lui Muhar, care avusese o intervenție dură și cu zece minute înainte. Cred că Dan Petrescu trebuia să îl schimbe. Având cartonaș galben, nu a fost nici în cea mai bună formă a sa, a primit al doilea galben.

ADVERTISEMENT

Poate și respectul ăsta prea mare pe care îl arătăm a făcut să nu marcăm. Căutăm în lotul lui CFR, dar în afară de Petrila și Krasniqi, restul jucătorilor sunt pe forță. Ai nevoie de jucători care să ia acțiuni pe cont propriu, indiferent de stilul tău de joc.

Mă bucur pentru că lumea a venit în număr mare la stadion, sper să vină și acum cu începerea play-off-ului. Contează că au venit și mulți jucători, Dan Petrescu făcea o comparație cu Djokovic, Țucudean și Culio”.

ADVERTISEMENT

„Țucudean era un jucător care din aceste două ocazii sigur marca un gol. CFR are nevoie de jucători care să scoată oameni din joc și să finalizeze. Pentru noi e un plus să jucăm astfel de meciuri. N-am văzut o diferență mare între cele două.

E clar că ne dorim să revenim în grupele Champions League sau Europa League, visul cel mare al patronilor din Liga 1, va fi drum lung. Dar cred că acum cu exemplul Rapidului, cu un investitor care vrea să construiască pas cu pas, e posibil ca acest model să fie preluat și de alții”, a mai spus Ionuț Rada.

La conferința de presă de la finalul meciului cu Lazio, Dan Petrescu a explicat motivul pentru care l-a lăsat în continuare pe Karlo Muhar pe teren, chiar dacă fusese avertizat în prima repriză: „ Un jucător, mai ales închizător care ia cartonașul galben, îl schimb la pauză, dar mi s-a părut că am jucat foarte bine și n-am vrut să rup ceva la echipă”.

ADVERTISEMENT