Sport

Dan Petrescu, temător înaintea meciului cu Pyunik Erevan: ”Ce a mai oferit fotbalul românesc ca să fim noi favoriți? Noi nu vrem să vedem realitatea”. Video

CFR Cluj își începe noua campanie europeană, mâine, la Erevan, în compania campioanei Armeniei, Pyunik. Antrenorul ardelenilor este convins că la Cluj se va decide echipa calificată în turul următor.  
04.07.2022 | 23:58
Dan Petrescu temator inaintea meciului cu Pyunik Erevan Ce a mai oferit fotbalul romanesc ca sa fim noi favoriti Noi nu vrem sa vedem realitatea Video
Dan Petrescu anticipează un meci încâncenat în manșa întâi din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, între Pyunik Erevan și CFR Cluj. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Campioana României, CFR Cluj, își începe asaltul către grupele Ligii campionilor, mâine, de la ora 19:00, la Erevan. Ultimele achiziții ale armenilor l-au pus în gardă pe antrenorul Dan Petrescu.

Dan Petrescu: ”Micile detalii vor face diferența”

Statistic vorbind, campioana Armeniei, Pyunik Erevan, este net inferioară CFR-ului, echipă ce domină Superliga României de cinci ani încoace. Însă, achizițiile făcute de armeni în această vară au adus un plus de valoarea echipei și Dan Petrescu a ținut să-și avertizeze jucătorii.

ADVERTISEMENT

”Băieții nu au văzut decât un meci, de anul trecut și erau doar 5 jucători titulari. Între timp au venit 10 jucători noi și am făcut studiu pe fiecare jucător, individual, pentru că pe echipă nu am putut.

Jucătorii care au venit sunt mai buni decât cei de anul trecut, dar trebuie să se omogenizeze puțin, nu le va fi ușor, dar jucătorii pe care i-au adus sunt de nivel. Nu aveau așa jucători anul trecut”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă de dinaintea partidei de la Erevan.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul campioanei a reiterat ideea că fotbalul românesc este pe o pantă descendentă și că în ciuda optimismului fanilor și a presei sportive, echipa lui reprezintă un campionat în agonie.

”Ce a mai oferit fotbalul românesc ca să fim noi favoriți? Între campionate (ale Armeniei și României – n.r.) nu cred că sunt mari diferențe, echipa națională a pierdut aici în Armenia, în ultimii 10 ani nu s-a mai făcut nimic la nivel de cluburi în afară de CFR Cluj, deci nu văd de ce suntem mai puternici decât ei.

ADVERTISEMENT

Presa și opinia publică nu studiază foarte bine adversarii, eu o fac. Ambele meciuri vor fi echilibrate, doar micile detalii vor face diferența. Acum vreo 20 de ani veneai și jucai în Armenia era obligatoriu să câștigi, era normal. Noi toți uităm unde suntem și suntem foarte rău, noi nu vrem să vedem realitatea și nu înțeleg de ce”, a tunat Petrescu.

Dan Petrescu este convins că la Cluj se va decide echipa calificată

Antrenorul CFR-ului a mărturisit că ia în calcul și un eșec al echipei lui la Erevan, dar că la Cluj se va decide echipa calificată și speră ca aceasta să fie campioana României.

ADVERTISEMENT

”CFR poate să piardă mâine, eu sunt conștient de lucrul acesta. Uitându-mă la jucătorii pe care i-au luat nu văd de ce să nu fie un meci foarte echilibrat. Nu mă interesează cum se termină meciul de mâine, egal, victorie, vreau să mă calific.

Eu sunt pragmatic, restul e istorie, nu mă interesează cum jucăm, cel mai important este să ne calificăm. 100% calificarea se va juca la Cluj, mâine va fi un meci echilibrat”, a încheiat Dan Petrescu.

Nana Boateng nu e interesat de adversari

Mijlocașul Nana Boateng, fotbalist care s-ar putea despărți de CFR Cluj în cazul în care va primi oferta financiară aștepttată de club, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, a mai evoluat în tururile preliminare ale Ligii Campionilor și este ceva mai optimist decât antrenorul lui. Fotbalistul este convins că atâta timp cât el și coechipierii lui vor fi concentrați pe joc, succesul va fi al lor.

”Am mai jucat astfel de meciuri în preliminarii și cu fosta mea echipă, deci știu cum sunt aceste partide. Și eu și coechipierii mei suntem pregătiți pentru jocul de mâine.

Cred că ne-am pregătit bine, am făcut un cantonament bun, am lucrat foarte bine și în grup, suntem aici ca să jucăm și așteptăm un rezultat pozitiv.

Eu ca jucător nu mă focusez atât de mult pe clubul cu care voi juca, ci focusul meu este pe echipa mea, mă interesează prea puțin de adversar. Totul depinde de noi, focusul e pe noi, nu pe adversar”, a spus Boateng.

ADVERTISEMENT