Sport

Dan Petrescu țintește primul trofeu al sezonului. ”Nu contează cum joci. Contează doar să câștigi Cupa”

Campioana CFR Cluj și deținătoarea Cupei, Sepsi Sfântu Gheorghe, își dispută, mâine, primul trofeu a noului sezon, Supercupa României. Antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu, nu concepe să nu-l adauge în vitrina clubului.
08.07.2022 | 23:45
Dan Petrescu tinteste primul trofeu al sezonului Nu conteaza cum joci Conteaza doar sa castigi Cupa
CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe își dispută, sâmbătă, primul torfeu al noului sezon
ADVERTISEMENT

Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Cluj este primul meci al sezonului, iar miza este Supercupa României. Dan Petrescu, un colecționar de trofee, îl vrea și pe acesta. Va fi primul meci oficial cu VAR în întrecerile interne.

Dan Petrescu: ”Degeaba ajungi într-o finală dacă o pierzi”

CFR Cluj domină fotbalul românesc de cinci ani încoace și orice trofeu adăugat în vitrina clubului este important pentru antrenorul Dan Petrescu. ”Bursucul” este recunoscut pentru setea ”necontrolată” de victorii și nu concepe ca echipa lui să rateze Supercupa României.

ADVERTISEMENT

”E un meci cu un trofeu pe masă şi nu mai contează că noi am jucat un meci oficial, iar ei nu. Nu mai contează nici dacă eşti în formă sau nu, contează doar să câştigi trofeul.

Nu contează nici cum joci. Degeaba ajungi într-o finală dacă o pierzi, aşa şi acum. Noi nu ne permitem să pierdem Supercupa”, a spus Dan Petrescu în conferința de presă de dinaintea partidei.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul campioanei știe că nu va fi un meci ușor, chiar dacă nu are absențe importante în lot și va face câteva schimbări față de meciul cu Pyunik Erevan. Secuii s-au întărit și au prins la rândul lor gustul victoriilor în meciurile cu trofee pe masă.

”Îi respectăm pe cei de la Sepsi. Au un lot fantastic şi, în opinia mea, e o echipă care nu are cum să piardă play-off-ul în acest sezon. Sunt convins că mâine va fi un meci echilibrat şi micile detalii vor stabili învingătoarea.

ADVERTISEMENT

Absenţi îi avem doar pe George Birligea şi Sergiu Buş, ambii accidentaţi. Vor fi schimbări foarte multe faţă de meciul din Armenia, de aia am făcut un lot mare. De la meci la meci vor fi schimbări mereu la noi”, a punctat Dan Petrescu.

Dan Petrescu deja contestă sistemul VAR: ”Vor fi multe probleme”

Meciul de Supercupă dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și CFR Cluj va fi primul oficial în România în care va fi implementat sistemul VAR. Antrenorul campioanei este convins că vor fi în continuare probleme de arbitraj.

ADVERTISEMENT

Petrescu se teme în continuare că echipa lui va fi văduvită de lovituri de la 11 metri și a explicat că, după o vizionare amănunțită, nu a înțeles mare lucru din VAR.

”Am avut o vizionare de o oră şi ceva pentru a înţelege sistemul VAR… au fost foarte multe întrebări şi mi-am dat seama că vor fi multe probleme. De exemplu, arbitrul decide dacă merge să se uite la fază sau nu.

Deci până la urmă tot arbitrul decide. Însă cred că se vor mai linişti treburile la ofsaid cu VAR-ul. Acolo nu mai există dubii pentru că linia arată clar.

În schimb, la penalty-uri vor mai fi probleme, aşa cred eu. Eu nici acum nu înţeleg când e henţ şi când nu e. Dar per total cred că vor fi mai puţine probleme ca în trecut. Însă nu cred că VAR va rezolva toate problemele din fotbal. Sper să nu mai fie certurile din trecut”, a spus Petrescu.

Primul trofeu al noului sezon și-l dispută campioana CFR Cluj și deținătoarea Cupei, Sepsi Sfântu Gheorghe, mâine, de la 20:30, pe Stadionul ”Francisc Neuman” din Arad.

ADVERTISEMENT