Fotbal intern

Andy Murray a primit wildcard pentru Australian Open 2021 / Alex Mitriță, gol spectaculos pentru Al-Ahli. Video

27.12.2020 | 21:27
Andy Murray a primit wildcard pentru Australian Open 2021  Alex Mitrita gol spectaculos pentru AlAhli Video
Andy Murray a primit wildcard pentru Australian Open 2021 / Alex Mitriță, gol spectaculos pentru Al-Ahli. Video. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Andy Murray a primit wildcard pentru Australian Open 2021

UPDATE, 27 decembrie, ora 21:40 / Fost lider ATP, Andy Murray (33 de ani) a primit un wildcard pentru a lua parte la Australian Open 2021, a anunțat Craig Tiley, directorul competiției. Primul turneu de Grand Slam al anului e programat în perioada 8-21 februarie.

ADVERTISEMENT

„Îl întâmpinăm pe Andy din nou la Melbourne cu braţele deschise. Retragerea sa a fost un moment emoţionant şi l-am văzut revenind după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale majore. A luat-o de la capăt pas cu pas, a jucat iar în turnee, iar participarea sa la competiţia de la Melbourne va fi un punct culminant al Australian Open”, a declarat Tiley.

Este al doilea wildcard pe care îl primește britanicul după cel acceptat pentru a juca la turneul de la Delray Beach (Florida) (7-13 ianuarie), premergător competiției de la „Antipozi”. Murray nu a mai jucat din octombrie, de la Koln, atunci când a pierdut în primul tur cu Fernando Verdasco.

ADVERTISEMENT

În prezent pe locul 122 ATP, scoțianul e fost lider modial și a câștigat trei trei titluri de Grand Slam: Wimbledon (2013, 2016) și US Open (2012).


Alexandru Mitriță a marcat un gol de mare finețe pentru Al-Ahli

UPDATE, 27 decembrie, ora 20:19 / Alexandru Mitriță (25 de ani) a marcat în partida dintre Al-Raed și Al-Ahli, scor 1-2, în runda cu numărul 10 din campionatul Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a fost titular și a restabilit egalitatea pentru echipa sa. În minutul 55 a primit un assist de la Al Somah, l-a driblat apoi din preluare pe un fundaș și a șutat cu stângul din zona punctului cu var, fără să îi dea vreo șansă goalkeeperului advers.

Mitriță a fost înlocuit cu un sfert de oră înainte de final, atunci când când tabela arăta scorul de 1-1. Al-Ahli este pe locul 2 în Arabia Saudită, cu 22 de puncte, cu unul mai puțin decât liderul Al-Hilal.

  • 3 goluri și 3 pase decisive are Mitriță la Al-Ahli, în cele 11 partide în care a evoluat.

Bianca Andreescu a mâncat la restaurantul lui „Salt Bae”

UPDATE, 27 decembrie, ora 19:47 / Jucătoarea de tenis din Canada, dar care are și origini românești, Bianca Andreescu, a mâncat la restanrantul celebrului Nusret Gokce, cel mai celebru bucătar din Turcia. Acesta a devenit cunoscut după ce a postat pe internet videoclipuri spectaculoase.

„Mișcările mele de improvizație au fost aproape la fel de bune precum mâncarea”, a scris jucătoarea de tenis în descrierea videoclipului postat pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bianca Vanessa🦋 (@biancaandreescu_)


Marius Bratu, antrenor la Academia Dinamo

UPDATE, 27 decembrie, ora 19:05 / Fostul portar rapidist, Marius Bratu, a preluat rolul de antrenor al grupelor U6 și U8 în cadrul Academiei de Fotbal CS Dinamo. În vârstă de 47 de ani, noul antrenor din Ștefan cel Mare a câștigat toate trofeele interne cu Rapid, ca jucător.

„Continuăm prezentarea staffului Academiei de Fotbal CS Dinamo cu Marius Bratu, antrenor la grupele U6 și U8. În vârstă de 47 de ani, acesta are o experiență de peste 30 de ani în fotbal, ca jucător, antrenor și manager.
Fost campion în Liga 1, câștigător al Cupei României și al Supercupei României, Marius Bratu a antrenat în ultimii șase ani în Qatar, dintre care cinci la echipele de copii din cadrul Qatar Foundation.
Marius Bratu: ”Sunt dornic să pun în aplicare la Academia de Fotbal CS Dinamo cunoștințele și abilitățile acumulate în cei peste 30 de ani de carieră fotbalistică. Împreună putem crește gererația de mâine a fotbalului românesc”.
Academia de Fotbal CS Dinamo a început formarea grupelor: băieți de la U6 la U12 și două grupe de fete, U10 și U13. Înscrierile se pot face la nr. de telefon 0737 245 970 și la adresa de email fotbal@csdinamo.ro.”, au anunțat dinamoviștii pe Facebook.


Adrian Mutu, dorit în Turcia?

UPDATE, 27 decembrie, ora 17:29 / Presa din Turcia anunță că Adrian Mutu, selecționerul naționalei U21, ar putea ajunge să antreneze în țara în care activează și Marius Șumudică. „Fostul jucător român Adrian Mutu a atras atenția unor echipe din Super Ligă. Acestea își caută antrenor și au pus ochii pe român. Mutu e dorit de cinci cluburi și analizează ofertele acestora, care au fost făcute prin intermediul unei firme din Germania. Antrenorul ar fi dispus să accepte și va veni în următoarele zile la Istanbul, pentru a anunța decizia sa definitivă”, notează NTVSpor.


Maxim a înscris din nou pentru Gaziantep

UPDATE, 27 decembrie, ora 14:17 / Alexandru Maxim face un sezon de vis la Gaziantep. Internaționalul român a marcat din nou pentru echipa lui Marius Șumudică, care a câștigat partida din etapa a 15-a, cu Alanyaspor, scor 3-1. Toșca a fost integralist, iar Maxim a fost înlocuit în minutul 74.

Maxim a ajuns astfel la cota 7 în campionatul Turciei, acolo unde Gaziantep este pe locul 3, cu 27 de puncte, la egalitate cu Alanyaspor și cu două mai puține decât liderul Galatasaray.


Un jucător de fotbal american a fost împușcat și a murit

UPDATE, 26 decembrie, ora 23:35 / Jucătorul de fotbal american de la Utah Utes, Ty Jordan, a murit la vârsta de doar 19 ani. Tânărul fotbalist a fost împușcat, iar familia susține că gestul a fost unul venit din gelozie. „Vă rog să vă rugați pentru familia vărului meu, care a fost împușcat și a murit. În ultima vreme, ne-am obișnuit să îi auzim numele lăudat de către Utah Utes, dar gelozia unora… Cineva gelos pe succesul lui a decis să îl ucidă. Acum se află în brațele mamei sale, dar această întâmplare ne rănește profund familia. Vă rog să vă rugați pentru noi, o să fie extrem de dificil. Vă rog să vă rugați și pentru Utah Utes”, a scris verișoara lui Ty Jordan pe Facebook. Pe de altă parte, unele surse din Statele Unite susțin că moartea lui Jordan a fost una accidentală, iar persoana care l-a împușcat nu a intenționat să îl ucidă. „O sursă apropiată de Ty Jordan mi-a transmis că tânărul star al fotbalului a fost ucis din cauza unei descărcări accidentale a unei arme”, a scris pe Twitter jurnalistul Jake Edmonds.  Poliția va ancheta moartea lui Jordan.


Raymond Domenech a semnat cu FC Nantes

UPDATE, 26 decembrie, ora 22:56 / Raymond Domenech a revenit în antenorat după o perioadă extrem de lungă de absență. Fostul selecționer al Franței, la turneele finale din 2006 respectiv 2010, a semnat cu FC Nantes, echipă din Ligue 1, pentru tot restul sezonului 2020/2021.


Egal pentru Răzvan Lucescu și Al-Hilal în partida cu Al-Ittihad

Update, 26 decembrie, ora 21:17 / Al Hilal a încheiat la egalitate, scor 1-1, ultima partidă disputată în campionat contra celor de la Al-Ittihad. Chiar și după această remiză Al-Hilal rămâne liderul campionatului din Arabia Saudită cu 23 de puncte, la 4 în față celor de la Al-Ahli, însă cu un meci mai mult disputat.

Ianis Hagi a reacționat după golul decisiv din Rangers – Hibernian

UPDATE, 26 decembrie, ora 20:15 / Mijlocașul naționalei României, Ianis Hagi, a marcat golul decisiv pentru echipa sa în meciul cu Hibernian și a declarat după meci că se simte bine, deși a fost lovit la genunchi.

„Mereu am visat să joc de Boxing Day. Trei puncte și un gol mi-au făcut visul să devină realitate într-o manieră și mai spectaculoasă. P.S.: Genunchii mei sunt în regulă!”, a scris Ianis Hagi pe Twitter.

Aleix Garcia s-a antrenat în echipamentul lui Manchester City

UPDATE, 26 decembrie, ora 17:15 / Adus de Dinamo de la Manchester City, acolo unde nu intra în calculele lui Pep Guardiola, spaniolul Aleix Garcia pare a fi cu gândul la fosta sa formație. Mijlocașul s-a filmat și fotografiat în timp ce se antrena și a publicat pe Instagram imaginile. Garcia a îmbrăcat o bluză cu însemnele formației din Manchester.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleix Garcia (@aleixgarcia97)

 

Ianis Hagi a deschis scorul în Rangers – Hibernian

UPDATE, 26 decembrie, ora 15:10 / Ianis Hagi a deschis scorul în partida Rangers – Hibernian. Mijlocașul a înscris cu un șut din interiorul careului, în minutul 33.


Mesut Ozil negociază transferul la Fenerbahce

UPDATE, 25 decembrie, ora 15:50 / Calvarul de la Arsenal este pe cale să se încheie pentru Mesut Ozil. Englezii de la The Sun anunță că germanul ar putea ajunge la Fenerbahce, acolo unde ar urma să primească un salariu săptămânal cu 200 de mii de lire sterline mai mic decât la Arsenal, ceea ce ar însemna ca mijlocașul să încaseze în total 150 de mii de lire sterline pe săptămână.

La începutul lunii, Murat Zorlu, membru în conducerea lui Fenerbahce, a anunțat că echipa sa îl va lua pe Mesut Ozil în proporție de 90%. Zorlu le-a declarat celor de la Sport Digitale că „o sursă foarte apropiată de club l-a înștiințat că Mesut Ozil va deveni jucătorul lui Fenerbahce în următoarea perioadă de transferuri. În proporție de 90%, Ozil va fi jucătorul nostru din ianuarie”.


LPF a anunțat echipa ideală a turului Ligii 1

UPDATE, 25 decembrie, ora 15:30 / LPF a anunțat primul 11 ideal al turului Ligii 1, iar liderul FCSB dă nu mai puțin de 14 jucători în această formulă. Surprinde prezența pe postul de portar a lui Vâlceanu, de la Academica Clinceni.

Vâlceanu (Clinceni) – Bălașa (Craiova), I. Cristea (FCSB), A. Burcă (CFR Cluj) – Deac (CFR Cluj), Cicâldău (Craiova), Vașvari (Sepsi), Moruțan (FCSB) – Man (FCSB), Budescu (Astra), Florin Tănase (FCSB). Antrenori: Ilie Poenaru (Academica Clinceni) și Leo Grozavu (Sepsi)


Kyle Walker și Gabriel Jesus au fost depistați pozitiv cu COVID-19

UPDATE, 25 decembrie, ora 14:45 / Kyle Walker și Gabriel Jesus au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus și vor intra în izolare. Ambii au evoluat în meciul de Cupa Ligii, câștigat marți în fața lui Arsenal. Și doi membri ai staff-ului lui Guardiola sunt pozitivi. Manchester City a anunțat că atât fotbaliștii, cât și oamenii din staff, au intrat în izolare.


Zlatan Ibrahimovic a vorbit despre infectarea cu COVID-19: „E teribil, vorbeam cu pereții”

UPDATE, 25 decembrie, ora 14:15 / Atacantul lui AC Milan, Zlatan Ibrahimovic, a oferit detalii despre perioada în care a fost infectat cu noul coronavirus. Suedezul a trebuit să stea în izolare și a mărturisit că perioada petrecută singur a fost una extrem de dificilă. „La început am fost calm. M-a intrigat ideea de a vedea cum e să fii bolnav de COVID. A fost o tragedie care a lovit întreaga lume, iar acum am ajuns și eu să iau. Am stat acasă, am vrut să văd ce se întâmplă. Am avut dureri de cap, dar nu foarte puternice, și aproape că mi-am pierdut gustul pentru o vreme. Să stai degeaba e teribil. Am ajuns să vorbesc cu casa, să le dau nume. Devenise ceva mental. Te uiți la tine si ți le imaginezi pe toate”, a spus Zlatan pentru L’Equipe.


Cătălin Cîrjan, gest emoționant de Crăciun

UPDATE, 25 decembrie, ora 13:15 / Fotbalistul lui Arsenal, Cătălin Cîrjan, a făcut un gest nobil de sărbători și a decis să contribuie la strângerea de fonduri pentru ajutorarea unui fost sportiv român, în vârstă de 22 de ani. Alexandru Ciorniciuc suferă de o tumoare pe creier, iar Cîrjan a decis să scoată la licitație un tricou cu Arsenal, semnat de toate vedetele echipei. Toți banii vor fi donați tânărului Ciorniciuc.


Ovidiu Stângă, noul antrenor al lui FC U Craiova, vrea promovarea

UPDATE, 25 decembrie, ora 12:10 / Noul antrenor al lui FC U Craiova 1948, echipa pe care o patronează Adrian Mititelu, a fost ales să fie Ovidiu Stângă. În vârstă de 48 de ani, Stângă îi va lua locul interimarului Dan Vasilică și vine în Bănie după ce a fost timp de cinci ani antrenorul secund al echipei feminine de fotbal de la PSV Eindhoven. „Revenirea în fotbalul romanesc a fost o decizie greu de luat, dar, fiind vorba de Craiova, a început adrenalina să se activeze în corpul meu. Au fost și niste discuti cu PSV-ul pentru că eram sub contract cu ei și nu prea încetează colaborările cu antrenorii foarte ușor. Atât eu, cât și Craiova, am purtat negocieri cu ei, iar până la urmă s-au înțeles pentru transferul meu către Craiova. O să fie o perioadă grea, dar, cu ajutorul echipei, suporterilor și a celor implicați în activitatea clubului, eu cred că ne vom îndeplini obiectivul, adică promovarea”, a spus Stângă pentru gsp.ro.


Edinson Cavani l-a strâns de gât pe Yerry Mina, dar nu a primit niciun cartonaș

UPDATE, 24 decembrie, ora 13:15 / Man United a câștigat cu 2-0 pe Goodison Park și a obținut calificarea în semifinalele Cupei Ligii Angliei. Uruguayanul a ieșit în evidență în confruntarea cu Everton, atât în mod pozitiv, cât și negativ.

Cavani a marcat primul gol al meciului cu Everton, dar atacantul lui Manchester United ar trebui să se considere norocos că s-a mai aflat pe teren în minutul 88. La începutul celei de-a doua reprize, uruguayanul l-a luat de gât pe Yerry Mina, l-a ridicat și l-a trântit la pământ.

Scena desprinsă parcă din wrestling a fost însă trecută cu vederea de arbitrul Andrew Madley, în Cupa Ligii Angliei neexistând sistemul VAR.


Doi jucători au plecat de la Rapid

UPDATE, 24 decembrie, ora 10:14 / Alexandru Dulca și Cătălin Țîră au plecat de la rapid. Cei doi fotbaliști, în vărstă de 23, respectiv 26 de ani, nu l-au impresionat pe Nicolae Grigore și vor trebui să își găsească echipe în această iarnă. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului.

„Cătălin Țîră (26 de ani), fiul fostului mare mijlocaș giuleștean Ștefan Țîră, nu va continua la Rapid, acesta neintrând în planurile de viitor ale lui Nicolae Grigore, după ce în prima parte a sezonului nu a reușit să înscrie în cele 10 partide disputate. Țîră Jr a fost la cea de-a doua perioadă petrecută la Rapid, după ce în sezonul 2015/2016 mai bifase opt jocuri în alb-vișiniu, tot în Liga 2, fără să puncteze.

Un alt jucător de care Rapid s-a despărțit este Alexandru Dulca, și el rudă cu un fost mare jucător rapidist, acesta fiind nepotul lui Cristian Dulca. Alex (23 de ani) a venit la Rapid la startul sezonului trecut, în care a jucat de zece ori, fără să înscrie. În actuala stagiune, Dulca a punctat o singură dată, în partida din Cupa României cu Progresul Spartac, îmbrăcând tricoul nostru în opt meciuri.Le urăm multă baftă celor doi și le mulțumim pentru perioada petrecută alături de noi!”, au scris giuleștenii pe site-ul oficial.


Dinamo, victorie în derby-ul cu Steaua. Cum arată clasamentul din Liga Zimbrilor

UPDATE, 24 decembrie, ora 08:20 / La handbal masculin, Dinamo a încheiat anul cu punctaj maxim în Liga Zimbrilor. „Dulăii” au câștigat derby-ul cu Steaua, scor 30-27. A fost ultimul meci din acest tur de campionat.

Pentru dinamoviști, succesul cu Steaua a reprezentat a 15-a victorie a sezonului, echipa antrenată de Constantin Ștefan nefăcând până acum niciun pas greșit. În ultima rundă s-a jucat și derby-ul Potaissa Turda – Minaur Baia Mare, încheiat cu scorul de 24-18.

La sfârșitul turului din Liga Zimbrilor, clasamentul din zona superioară arată în felul următor:

  • 1. Dinamo – 45 puncte
  • 2. Potaissa Turda – 39 puncte
  • 3. HC Dobrogea Sud Constanța – 36 puncte
  • 4. CSM București – 30 puncte
  • 5. Minaur Baia Mare – 28 puncte
  • 6. Steaua București – 24 puncte
  • 7. Poli Timișoara – 24 puncte
  • 8. CSM Focșani – 21 puncte.

Alex Maxim a marcat în Kasimpaşa – Gaziantep. Stanciu, gol în Cehia

UPDATE, 23 decembrie, ora 18:13 / Alex Maxim a deschis scorul pentru Gaziantep în meciul cu Kasimpaşa. Internaţionalul român a înscris în minutul 9 al meciului, din penalty.

În minutul 25, Alex Maxim a făcut dubla pentru Gaziantep în meciul contra celor de la Kasimpaşa. Fotbalistul de 30 de ani este la al treilea gol consecutiv pentru formaţia lui Marius Şumudică, după reuşitele din partidele cu Kocaelispor şi Fenerbahce.

Nicuşor Stanciu a înscris, la rândul lui, în Viktoria Plzen – Slavia Praga. Mijlocaşul român a marcat în minutul 26 al partidei.

FRF a anunțat numele arbitrilor care se retrag din activitate

UPDATE, 23 decembrie, ora 14:30 / Federația Română de Fotbal a anunțat numele arbitrilor din Liga 1 și Liga 2 care se retrag din activitate odată cu finalul anului 2020.

„Aceștia sunt: Marius Avram, George Rădulescu, Marius Nicoară, Daniel Hulubei, Bogdan Velicu (Liga1), Cristian Lucaci, Marian Truță, Dorin Voinea, Dan Florin Costin (Liga 2).

La împlinirea vârstei de 70 de ani, doi dintre observatorii de la Liga 2 și-au încheiat, de asemenea, activitatea: Cornel Corocan și Lucian Maiereanu”, este anunțul Federației.


CFR Cluj a împodobit bradul de Crăciun

UPDATE, 23 decembrie, ora 13:45 / Campioana României e pregătită să îl aștepte pe Moș Crăciun. După remiza albă cu U Craiova, fotbaliștii lui Edi Iordănescu au împodobit bradul în alb și vișiniu și au pus steaua în vârf.

CFR Cluj a postat pe pagina oficială de Facebook imagini de la eveniment și a ținut să le transmită fanilor „o zi minunată”. Ardelenii încheie anul pe locul 3, cu 31 de puncte, trei mai puține decât liderul FCSB.


Cazuri de coronavirus la FC Argeș

UPDATE, 23 decembrie, ora 13:15 / Nu mai puțin de 10 cazuri de coronavirus ar fi fost depistate la FC Argeș înainte de intrarea în vacanță. anunță Prosport. Este vorba despre trei membri ai staff-ului tehnic și șapte fotbaliști. Cei trei membri din staff sunt antrenorii Andrei Speriatu, Augustin Eduard și Viorel Dumitrescu. Printre fotbaliștii afectați de virus în ultima vreme au fost și Luka Maric și Andrei Tofan, însă cei doi au scăpat deja de probleme.


Șase jucători pleacă de la UTA

UPDATE, 23 decembrie, ora 12:30 / Clubul UTA a anunțat că se desparte de nu mai puțin de șase jucători! Printre aceștia, se regăsesc și Alexandru Ioniță și Vlad Morar, fotbaliști cu ștate vechi în Liga 1. Anunțul a fost postat pe site-ul oficial al echipei care a fost învinsă cu 6-0 pe teren propriu de Astra Giurgiu, în ultima etapă a Ligii 1.

„Clubul UTA a ajuns, pe cale amiabilă, la acorduri de încetare a colaborării cu jucătorii Alexandru Ioniță, Octavian Ursu, Vlăduț Morar, Călin Popescu, Marian Pleașcă și Mihovil Klapan. Le mulțumim pentru aportul oferit în perioada petrecută alături de noi și le urăm mult succes în etapele următoare din carierele lor”, au scris arădenii.


Deian Boldor și-a reziliat contractul cu Potenza

UPDATE, 23 decembrie, ora 11:10 / Fostul internațional român de tineret, Deian Boldor, și-a reziliat contractul cu formația italiană de Serie C, Potenza, anunță Digisport. Transferat în urmă cu nouă ani de AS Roma de la LPS Banatul, Boldor a bifat 14 selecții și un gol pentru naționala U21 a României. El ar fi dorit de Edi Iordănescu la CFR Cluj, conform sursei citate. Fundașul central a mai evoluat, de-a lungul carierei, și pentru Foggia, Hellas Verona sau Montreal Impact.


Un fost internaţional al Italiei a rămas fără picioare din cauza COVID-19

UPDATE, 22 decembrie, ora 21:57 / Mauro Bellugi (70 de ani), fost internaţional italian cu 32 de partide în prima reprezentativă a rămas fără picioare din cauza COVID-19. Fostului fotbalist i-au fost amputate ambele picioare în urma unor complicaţii provocate de infecţia cu virusul SARS-COV2. El fusese internat la începutul lunii noiembrie după un test pozitiv, dar lucrurile au degenerat şi a necesitat intervenţie chirurgicală de amputare.

Mauro Bellugi însuşi a fost cel care a povestit drama prin care a trecut într-o videoconferinţă cu un jurnalist italian. „Mi-au luat şi piciorul cu care am înscris în poarta Borussiei Monchengladbach“, a spus Bellugi, amintindu-şi de singurul gol al carierei, înscris într-un meci de poveste din Liga Campionilor. Fostul fundaş a avut însă puterea să glumească şi a spus că se gândeşte la nişte proteze, „le iau pe ale lui Pistorius“.


Doi jucători de la RB Salzburg, pozitivi la controlul antidoping UEFA

UPDATE, 22 decembrie, ora 19:57 / Mohamed Camara și Sekou Koita au fost depistaţi pozitiv la un control antidoping UEFA. Celor doi fotbalişti de la RB Salzburg li s-a găsit o substanţă interzisă, substanţă care este principalul ingredient al unui medicament ce tratează răul de înălţime. Testul UEFA a fost efectuat pe 22 noiembrie, înainte de duelul din Liga Campionilor cu Bayern Munchen. Anterior, cei doi jucători au jucat pentru naţionala lor, Mali, în preliminariile Cupei Africii. Clubul austriac a luat apărarea fotbaliştilor săi, oferind şi o potenţială explicaţie pentru rezultatele pozitive.

„Naționala din Mali a zburat de la Bamako (altitudine de 350 de metri) la Windhoek în Namibia, care are o altitudine în jur de 1700 de metri, în preliminariile Cupei Africii pe Națiuni. Noi suntem mândri că jucătorii noștri sunt convocați la echipele lor naționale. Dar, în special la asemenea întâlniri internaționale, este de așteptat ca îngrijirile medicale să respecte standardele internaționale, iar doctorii să respecte regulile. Salzburg va face tot posibilul ca, în cooperare cu UEFA și cu autoritățile responsabile, să elucideze complet ce s-a întâmplat în Mali. Cei doi jucători se bucură de susținerea noastră și vor fi prezenți la antrenamente“, a declarat unul dintre oficialii clubului.


Horia Tecău va face pereche cu Marcelo Melo la Australian Open

UPDATE, 22 decembrie, ora 18:47 / Horia Tecău şi-a găsit partener de dublu pentru Australian Open în persoana brazilianului Marcelo Melo. Informaţia a fost dezvăluită de Luca Fiorino, un reputat jurnalist italian specializat pe tenis. Horia Tecău s-a despărţit recent de Jean Julien-Rojer, după o colaborare de 7 ani în care au cucerit multe trofee împreună, iar fostul partener al românului anunţase că va face pereche cu Marcelo Melo în 2021. Se pare însă că, la Australian Open, brazilianul va juca alături de Horia Tecău.


Laurenţiu Reghecampf şi-a găsit echipă în Arabia Saudită

UPDATE, 22 decembrie, ora 17:47 / Laurenţiu Reghecampf este aproape să semneze cu Al Shabab, echipă antrenată în trecut şi de Marius Şumudică. Rămas fără angajament din luna octombrie, după despărţirea de Al Wasl, Reghecampf este în negocieri avansate cu Al Shabab.

„Sursele noastre susţin că Laurenţiu Reghecampf, fost antrenor la Al Hilal, este aproape de a prelua Al Shabab. Conducerea clubului este nemulţumită de rezultatele înregistrate de echipă în ultima perioadă şi de eliminarea din Cupa Campionilor. Ca urmare, au început negocierile cu Reghecampf şi acestea sunt într-un stadiu avansat“, scrie presa din Arabia Saudită


Arnar Vidarsson, noul selecționer al Islandei

UPDATE, 22 decembrie, ora 13:41 / Federația Islandeză de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial că noul selecționer este Arnar Thor Vidarrson, acesta semnând un contract pe doi ani.

Fost internațional islandez, Vidarsson, în vârstă de 42 de ani, a antrenat echipele belgiene Cercle Bruges și Lokeren, iar din ianuarie 2019 a pregătit reprezentativa de tineret a Islandei, calificată la Euro 2021. El îl va avea ca secund pe Eidur Smari Gudjohnsen, care a strâns 88 de selecții la naționala de seniori.


Iker Casillas va lucra la Fundația Real Madrid

UPDATE, 22 decembrie, ora 12:35 / Legendarul portar al echipei Real Madrid se întoarce la clubul unde a cunoscut cele mai mari realizări și va ocupa funcția de asistent al directorului general al Fundației.

”Pentru Real Madrid este o onoare să-l primească înapoi acasă pe unul dintre marii căpitani”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al grupării madrilene.

”Mândru că mă întorc acasă. Fac față acestei noi provocări cu toată dorința din lume. Mulțumesc pentru primire”, a scris Iker Casillas pe contul de Twitter.


Hermannstadt a reziliat contractul cu Soni Mustivar

UPDATE, 22 decembrie, ora 11:51 / Clubul FC Hermannstadt a anunţat pe site-ul oficial că s-a despărţit de mijlocaşul Soni Mustivar, venit la echipă în luna august.

”Începând de astăzi, mijlocaşul Soni Mustivar nu mai face parte din lotul echipei nostre. FCH şi internaţionalul din Haiti au reziliat înţelegerea contractuală în condiţii amiabile. Îi mulţumim lui Soni pentru evoluţiile sale sub culorile noastre şi îi dorim mult succes în carieră!”, se arată în comunicatul grupării din Sibiu.


Carol Novak speră să ajungă ministrul Sportului

UPDATE, 22 decembrie, ora 10:24 / Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, propunerea UDMR pentru funcţia de ministru desemnat al Tineretului şi Sportului, este convins că poate face ”lucruri grozave pentru sportul românesc”, alături de echipa potrivită.

”Sunt extrem de onorat să fiu propunerea UDMR pentru Ministerul Sportului și le mulțumesc pentru încredere. Mă bucur că toate eforturile și realizările mele de până acum atât ca sportiv, cât și ca mentor sau președinte al Federației Române de Ciclism m-au condus către această propunere.

Sunt conștient de munca pe care o presupune această funcție, de provocările pe care le implică, dar sunt convins că pot, alături de echipa potrivită, să fac lucruri grozave pentru sportul românesc, pentru tinerii talentați și pentru campionii noștri.

Rolul sportului în viața noastră, a fiecăruia, e esențial, și nu cred că există cineva care să conteste asta. Îmi doresc să îmi aduc contribuția la stabilirea unei direcții care să influențeze pozitiv viitorul sportului românesc, iar dezvoltarea să fie elementul cheie regăsit în toate segmentele sportive.

Avem nevoie să cunoaștem mai mult ca oricând ce e fair-play-ul, să ne aplaudăm campionii, să îi încurajăm pe cei cu potențial și să ducem cât mai departe sportul românesc oriunde în lume”, este mesajul postat de Noval pe contul de Facebook, în limba română și în limba maghiară.

știri de ultimă oră


Ana Bărbosu, oprită de poliție în trafic

UPDATE, 22 decembrie, ora 09:06 / Gimnastele Ana Bărbosu şi Iulia Trestianu, legitimate la CSȘ Focşani, au fost felicitate marţi noapte, când au revenit acasă de la Campionatele Europene desfăşurate în Turcia, maşinile în care se aflau fiind oprite de un filtru al Poliţiei sub pretextul unui control de rutină.

Surpriza a fost organizată de conducerea Consiliului Judeţean Vrancea, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. ”E o mare onoare să le întâmpinăm, fie şi în miez de noapte, pe gimnastele campioane europene, Ana Bărbosu şi Iulia Trestianu, chiar la intrarea în Focşani! Ana a cucerit 6 medalii de aur, iar Iulia a câştigat aurul cu echipa României.

Felicitări campioanelor! Felicitări antrenorilor Daniela Trandafir şi Cezar Stoica! Felicitări părinţilor! Flori pentru campioane din partea Consiliului Judeţean Vrancea şi mulţumiri IPJ Vrancea pentru complicitate la realizarea acestei surprize nocturne”, a scris pe Facebook preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

Ana Bărbosu a câştigat toate medaliile de aur la Campionatul European de gimnastică pentru junioare, desfăşurat în Turcia. Sportiva a obţinut 6 medalii de aur din 6 posibile.


Petter Northug, 7 luni de închisoare şi permisul de conducere suspendat pe viaţă

UPDATE, 22 decembrie, ora 08:04 / Norvegianul Petter Nortug, dublu campion olimpic la schi fond, a fost condamnat la şapte luni de închisoare, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pe viaţă, sentinţa fiind pronunţată de un tribunal din Oslo.

Conform espn.com, Northug, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat pentru încălcări ale codului rutier şi pentru deţinere de droguri. Fostul sportiv a fost arestat în august în Norvegia, după ce a condus automobilul său Jaguar cu viteză excesivă. În plus, el s-a filmat cu telefonul mobil în timp ce conducea cu viteză excesivă.

După ce Northug a condus cu viteză excesivă şi a fost oprit de poliţişti, a avut loc o percheziţie la domiciliul fostului sportiv şi s-a găsit cocaină. Northug a recunoscut că s-a aflat în posesia cocainei, că a condus cu viteză excesivă şi “sub influenţă”. Fostul schior a acceptat sentinţa şi nu va face apel.

Verdictul a fost influenţat şi de faptul că Petter Northug a fost condamnat în 2014 pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice. Atunci, el a fost condamnat la 50 de zile de închisoare şi la plata unei amenzi de către tribunalul din Trondheim, după un accident rutier.

Northug s-a retras din activitatea sportivă în 2018. El a obţinut două medalii de aur la Jocurile Olimpice din 2010, la Vancouver.


Marcus Thuram, 6 etape de suspendare după ce a scuipat un adversar

UPDATE, 21 decembrie, ora 19:35 / Marcus Thuram, atacantul Borussiei Monchengladbach, l-a scuipat pe Stefan Posch în meciul cu Hoffenheim, iar pedeapsa primită de el este una cât se poate de dură. El a primit 6 etape de suspendare din partea Federaţiei germane, 5 pe care le va ispăşi imediat şi una, bonus, dacă va avea şi alte acte de indisciplină în următorul an.

Pe lângă sancţiunea din partea Federaţiei, Thuram a primit şi o amendă de 40.000 de euro din partea clubului.


Mandat de arestare pentru marele voleibalist Giba

UPDATE, 21 decembrie, ora 16:55 / Fostul soț al Cristiei Pîrv, legendarul voileibalist brazilian Gilberto Amauri de Godoy Filho ”Giba”, a primit mandat de arestare pentru că nu a mai plătit pensia alimentară pentru cei doi copii.

Conform site-ului webvolei.com.br, decizia a fost luată de Tribunalul Familiei numărul 7 din statul Parana, acolo unde Giba a fost chemat în judecată de fosta sa soție, Cristina Pîrv. Judecătorul cazului a cerut o plată totală de 300.000 de reali (aproximativ 50.000 de euro), care acoperă perioada din martie 2018 până în prezent.

Jose Silverio Santa Maria, unchiul și avocatul fostului voleibalist, susține și că Pîrv are venituri suficiente pentru întreținerea copiilor. Ea a revenit în România cu fata Nicoll, 16 ani, și băiatul Patrick, 11 ani.

”Încerc să păstrez tăcerea, de 7 ani sunt acuzat de ea, vorbește cu presa dezvăluind detalii economice ale proceselor, care ar trebui să rămână secrete. Dacă aș fi un tată rău, oare copii m-ar mai suna și mi-ar mai trimite mesaje zilnic?”, a declarat Giba.

Pîrv, 48 de ani, și Giba, 43, au fost căsătoriți între 2003 și 2012. Ea a intentat divorțul în noiembrie 2012.Brazilianul are în palmares un titlu olimpic în 2004, două medalii de argint la JO, trei titluri mondiale și nouă titluri continentale.


Novak Djokovic, al doilea tenismen cu 300 de săptămâno pe locul 1

UPDATE, 21 decembrie, ora 15:10 / Tenismenul sârb Novak Djokovic înregistrează, începând de luni, săptămâna cu numărul 300 ca lider al clasamentului ATP și este al doilea tenismen care atinge această bornă, după Roger Federer.

Conform ATP, Djokovic are şanse să bată recordul elveţianului, de 310 săptămâni, dacă se va menţine în această poziţie până la 8 martie 2021. Actualul lider al ierarhiei mondiale are un avans de 2.180 de puncte în faţa spaniolului Rafael Nadal, clasat al doilea.


Derby-ul CFR Cluj – U Craiova va fi condus de Radu Petrescu

UPDATE, 21 decembrie, ora 14:36 / Arbitrul Radu Petrescu a fost delegat la centru la meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova, din etapa a 15-a a Ligii 1, ultimul din 2020. Întâlnirea va avea loc marți, 22 decembrie, de la ora 21:00.

El va fi ajutat de asistenţii Mircea Grigoriu şi Marius Nicoară şi de rezerva Andrei Chivulete. Observator de arbitri va fi Nicolae Grigorescu.


Poli Timișoara nu mai joacă în Liga Zimbrilor în acest an

UPDATE, 21 decembrie, ora 12:23 / Echipa de handbal masculin SCM Politehnica Timişoara nu mai face deplasarea la Sfântu Gheorghe, pentru ultimele două meciuri oficiale din Liga Zimbrilor programate în acest an, din cauza unor cazuri de Covid-19.

”La testările făcute, conform procedurilor, înaintea plecării spre judeţul Covasna violeţii s-au confruntat cu alte două cazuri pozitive, iar Direcţia de Sănătate Publică Timiş nu a dat avizul în această dimineaţă”, se arată în cumonicatul formației timișorene.

”Având în vedere faptul că în data de 19.12.2020 la testele efectuate pentru determinarea infecţiei cu Sars-Cov 2, doi dintre jucătorii echipei de handbal SCM Politehnica Timişoara au fost depistaţi pozitivi şi în 18.12 şi 19.12 când au fost organizate antrenamente cu întregul lot, deplasarea echipei pentru meciurile din 22-23.12.2020 nu poate fi efectuată în condiţii de siguranţă”, se arată în informarea DSP-ului.

Poli Timișoara trebuia să joace marţi cu campioana Dinamo Bucureşti, iar miercuri cu CSU Suceava. În aceste condiţii, ambele întâlniri vor fi pierdute la ”masa verde” de bănăţeni.


Lewis Hamilton, premiat în Marea Britanie

UPDATE, 21 decembrie, ora 10:39 / Pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton, care în 2020 a câştigat al şaptetea titlu de campion mondial şi a egalat recordul deţinut de Michael Schumacher, a fost desemnat de BBC sportivul anului în Marea Britanie.

Hamilton este a doua oară ales personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie, după 2014. El i-a devansat pe căpitanul echipei FC Liverpool, Jordan Henderson, și pe jockeyul Hollie Doyle. La această categorie au mai fost nominalizați boxerul Tyson Fury, jucătorul de cricket Stuart Broad şi jucătorul de snooker Ronnie O’Sullivan.

Echipa anului a fost aleasă campioana din Premier League, FC Liverpool, în timp ce managerul Jurgen Klopp a fost desemnat antrenorului anului.


Dan Petrescu se distrează la Dubai cu familia

UPDATE, 21 decembrie, ora 08:46 / Fostul antrenor al echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a plecat de Sărbători în vacanță la Dubai, acolo unde se distrează de minune alături de familie.

În fotografii, tehnicianul apare zâmbitor și relaxat alături de soția sa Adriana Stan și de fiicele sale. Dan Petrescu e căsătorit din 2007 cu Adriana Stan, cei doi având o fetiță, Jennifer, născută în 2008.

știri de ultimă oră

Fostul antrenor al campioanei României a mai fost căsătorit, între 1992 şi 2003, cu Daniela Carmen, relație din care s-au născut două fete, Rebecca, născută în 1994, şi Beatrice Chelsea, născută în 1998.


Tragedie pe un teren de fotbal din Franța

UPDATE, 21 decembrie, ora 08:42 / Un angajat al stadionului din Lorient a murit după ce a fost lovit de un corp de iluminat din istalaţia folosită pentru întreţinerea gazonului, la puţin timp după meciul cu Rennes, din Ligue 1.

Conform publicației Ouest France, bărbatul care a decedat după ce o componentă a sistemului de luminoterapie folosit pentru întreţinerea gazonului a căzut peste el, în timp ce se afla pe teren, la câteva momente după întâlnirea de duminică, avea 38 de ani și era tatăl a trei copii.

Alţi doi angajaţi, aflaţi în stare de şoc după accidentul colegului lor, au ajuns la spital. O anchetă în acest caz a fost deschisă de poliţia din Lorient.


Marcus Thuram, amendă ursturătoare

UPDATE, 21 decembrie, ora 08:37 / Atacantul echipei Borussia Monchengladbach, Marcus Thuram, a primit o amendă usturătoarea din partea clubului, după ce l-a meciul cu Hoffenheim și-a scuipat un adversar.

Fiul fostului internal francez Lilian Thuram și-a cerut scuze pentru gestul făcut, dar gruparea germană a decis să-l penalizeze cu salariul pe o lună.

”Am avut o discuție lungă cu Marcus în care și-a cerut încă o dată scuze pentru acțiunile sale. Îl cunoaștem pe Marcus de aproape doi ani, îi cunoaștem trecutul și familia. Evenimentul nu-l reprezintă. El este devastat și m-a asigurat că nu l-a scuipat intenționat pe Stefan Posch.

Mi-a spus că în timpul unei dispute cu Posch, a scuipat neintenționat după ce a înjurat de mai multe ori în franceză, în febra momentului. Știe că acest lucru nu schimbă nimic și că imaginile vorbesc de la sine și eliminarea a fost decizia potrivită. Eu îl cred pe Marcus pentru că l-am cunoscut ca pe o persoană bună, cu un comportament deosebit.

A făcut-o, dar nu a făcut-o cu intenție. Clubul îl va amenda cu suma echivalentă salariului pe o lună pentru comportamentul său care a dus la eliminare, iar aceasta va fi donată în scopuri caritabile.

Marcus a acceptat acest lucru și s-a oferit, de asemenea, să se angajeze în această cauză socială, în numele său. Marcus a făcut o mare greșeală și plătește pentru ea. El rămâne aceeași persoană pe care o știm și suntem alături de el”, a declarat directorul sportiv Max Eberl, conform goal.com.

ADVERTISEMENT
Tags: