Sport

Dan Petrescu visează la grupele UEFA Champions League cu CFR Cluj: „A ajuns Sheriff Tiraspol, iar noi cam așa vrem să fim”

Dan Petrescu (54 de ani) visează să antreneze din nou în grupele Ligii Campionilor. Antrenorul e încrezător că poate reuși acest lucru, în acest sezon, cu CFR Cluj.
15.06.2022 | 10:48
Dan Petrescu viseaza la grupele UEFA Champions League cu CFR Cluj A ajuns Sheriff Tiraspol iar noi cam asa vrem sa fim
Dan Petrescu vrea în Liga Campionilor cu CFR Cluj. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu vrea să revină ca antrenor în grupele UEFA Champions League, acolo unde a fost, în 2009, cu Unirea Urziceni. În ultimii nouă ani, nicio echipă românească nu a mai ajuns în această fază a competiției. Ultima a fost FCSB, cu Laurențiu Reghecampf.

CFR Cluj, ca Sheriff Tirsapol. Dan Petrescu vrea în grupele Ligii Campionilor

Până la grupe mai e însă cale lungă. Campioana României a aflat cu cine va da piept în primul tur preliminar din Liga Campionilor. CFR Cluj o va întâlni pe Pyunik Erevan, cea mai titrată echipă din Armenia. Partidele se vor juca în dublă manșă, pe 5/6 iulie, turul, și 12/13 iulie, returul.

ADVERTISEMENT

„E clar că aici mereu e presiunea foarte mare pentru că cel mai important e bugetul clubului. Și pentru a aduce o liniște și o balanță, avem nevoie să trecem de câteva tururi în Champions League.

Dacă, Doamne ajută, suntem inspirați, puternici și ajungem cât mai sus, să încercăm să ajungem în grupele pe care și le dorește patronul de când a venit. Poți să ai și 100 de milioane buget, asta nu înseamnă că îți asigură calificările.

ADVERTISEMENT

Nu uitați că an de an, în preliminariile astea, se joacă 4 tururi, și pe acolo se află Dinamo Zagreb, Steaua Roșie, Ludogorets, Celtic, multe echipe cu bugete imense care nu reușesc să ajungă în grupe.

A ajuns, în schimb, Sheriff Tiraspol, iar noi cam așa vrem să fim. Pentru că, dacă n-ar fi fost exemplul ăsta, ai fi spus ‘Bă, e greu’. Dar dacă Sheriff a reușit cu un buget care nu cred că era mai mare de 20 de milioane… și noi avem bugetul aproape ca Sheriff.

ADVERTISEMENT

Trebuie să încercăm, dar să fim realiști. Mie nu îmi place când așteptările sunt mari, mie îmi place când există balanță și echilibru. Dacă avem așteptări mari, deziluzia e și mai mare.

Trebuie să fim conștienți de ce bani avem, de ce jucători avem și să încercăm să facem cât mai mult. Asta eu o voi face sută la sută”, a spus Dan Petrescu, conform AS.ro.

ADVERTISEMENT

Petrescu nu îi lasă în vacanță pe jucătorii de la națională

Până la primul meci cu FC Pyunik, Dan Petrescu îi așteaptă să se întoarcă la CFR Cluj pe Andrei Burcă, Cristi Manea și Mario Camora. Cei trei sunt convocați la echipa națională a România pentru cvadrupla din Liga Națiunilor. FANATIK a anunțat în exclusivitate că cei trei internaționali români nu vor avea parte de vacanță din partea „Bursucului”.

CFR Cluj n-a mai jucat în grupele UEFA Champions League din sezonul 2012-2013, atunci când a terminat pe locul 3 într-o grupă cu Manchester United, Galatasaray și Braga.

ADVERTISEMENT
Tags: