Sport

Dan Petrescu vrea finala Euro 2020 pe Arena Națională! Cu cine îl compară pe Mbappe

Încântat de atmosfera de pe Arena Națională la meciul Franța - Elveția, Dan Petrescu a propus ca finala Euro 2020 să se desfășoare la București.
29.06.2021 | 10:58
Dan Petrescu vrea finala Euro 2020 pe Arena Nationala Cu cine il compara pe Mbappe
ADVERTISEMENT

Elveția a produs cea mai mare surpriză de la turneul final învingând la București campioana mondială după executarea loviturilor de departajare.

Spectacolul din teren a fost întregit de atmosfera senzațională din tribune, fanii români contribuind din plin la cea mai reușită partidă de la Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Arena Națională, varianta propusă de Dan Petrescu pentru finala Euro 2020

Vizibil emoționat de tot show-ul de pe Arena Națională, și țininând cont că au fost zvonuri că Londra poate pierde găzduirea semifinalelor și finalei Euro 2020, Dan Petrescu a detonat ”bomba” și este de părere că Bucureștiul ar fi o gazdă excelentă pentru ultimul joc de la turneul final.

”Până la urmă a ieşit bine, România a fost o gazdă extraordinară… La un moment dat, în timpul meciului, a început să scandeze ‘România, România’ tot stadionul, chiar şi francezii, şi elveţienii scandau ‘România’. A fost emoţie şi plăcere, mi-a plăcut atmosfera.

ADVERTISEMENT

De mult nu am mai avut o astfel de atmosferă pe stadioane, pentru că s-a jucat spectatori. A fost şi preşedintele UEFA în această seară la meci, poate se gândeşte să aducă finala Euro 2020 la Bucureşti. Dacă sunt probleme la Londra, eu spun că putem să găzduim finala fără probleme”, a declarat Dan Petrescu.

Comparație inedită între Mbappe și Golofca

Fostul tehnician de la CFR Cluj l-a apărat pe Kylian Mbappe, jucătorul care a ratat penalty-ul decisiv și a provocat eliminarea Franței, și l-a comparat pe pe superstarul lui Didier Deschamps cu Cătălin Golofca, care a ratat și el o lovitură decisivă pe vremea când juca în Gruia.

ADVERTISEMENT

”Penalty ratează şi cel mai bun jucător din lume. Când a ratat Golofca, în meciul CFR – Dinamo Zagreb, toată lumea a sărit pe mine şi pe Golofca, acum o să sară toată lumea pe Mbappe şi pe Didier Deschamps? Oricum, se simţea în aer că ratează Mbappe. Toţi de lângă mine spuneau că ratează şi aşa a fost până la urmă.

S-a văzut încă o dată că fotbalul e foarte frumos, cred că pe final numai antrenorul elveţienilor şi câţiva jucători mai credeau că pot întoarce scorul. Dar uite că se pot întâmpla miracole, pentru că toată lumea o vedea favorită pe Franţa. Eu nu am văzut-o pe Franţa, eu am spus că favorite sunt Italia şi Germania. Şi la fel spun şi acum”, a conchis Petrescu.

ADVERTISEMENT

Petrescu a prezis egalarea Elveției

Dan Petrescu consideră că întâlnirea de pe Arena Națională dintre Franța și Elveția a fost cea mai frumoasă de la Euro 2020 și a dezvăluit că a prezis în final că trupa lui Vladimir Petkovic va egala.

”Pe final, când era 3-2 pentru Franţa, chiar mă gândeam că se termină aşa cum am spus înaintea meciului. Pentru mine nu conta însă cine câştigă, nu sunt nici fanul Franţei şi nici al Elveţiei.

A fost exact cum am spus, că vreau să văd un meci cu multe goluri, un meci spectaculos şi cred că a fost cel mai bun de la Euro de până acum. La 3-1 am spus că dacă elveţienii înscriu golul 2 pot egala, pentru că îi vedeam pe francezi că erau prea relaxaţi, credeau că deja au câştigat meciul după golul lui Pogba”, a încheiat tehnicianul.

ADVERTISEMENT