News

Dan Pintilie, patronul celei mai mari firme de materiale pirotehnice din România, reținut într-un dosar de evaziune fiscală

Omul de afaceri timișorean Dan Pintilie, patronul celei mai mari firme de materiale pirotehnice din România, a fost reținut la Buzău
30.12.2022 | 10:39
Dan Pintilie patronul celei mai mari firme de materiale pirotehnice din Romania retinut intrun dosar de evaziune fiscala
Dan Pintilie are o avere estimată la peste 100 de milioane de euro. Sursa foto: expressdebanat.ro
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Dan Pintilie, patronul SC Fireshow SRL Săcălaz, a fost reținut joi seară de polițiștii IPJ Buzău, după mai multe percheziții executate într-un dosar de evaziune fiscală.

Dan Pintilie, reținut de polițiști

IPJ Buzău a anunțat reținerea omului de afaceri Dan Pintilie, care este și președintele Asociației Importatorilor și Comercianților de Obiecte Pirotehnice din România, dar și a fratelui acestuia, Valentin Pintilie. Au fost executate 62 de mandate de percheziție în județele Buzău, Timiș și municipiul București.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, cercetările au loc într-un dosar ce vizează infracțiunea de evaziune fiscală.

“Ieri, 28 decembrie, având în vedere complexul de activități desfășurate la nivel național în cadrul acțiunii “Foc de artificii”, polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Buzău, sub coordonarea Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Politiei Romane, au pus în executare 62 de mandate de percheziție domiciliara în județele Buzău, Timiș și în municipiul București.

ADVERTISEMENT

Cercetările se efectuează în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscala și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni și vizează un agent economic care ar fi creat la nivel național un circuit fictiv de livrare articole pirotehnice, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Buzău.

Peste 5 tone de articole pirotehnice ridicate

Anchetatorii au descins la mai multe magazine și depozite ale omului de afaceri de unde au confiscat peste cinci tone de materiale pirotehnice și importante sume de bani.

ADVERTISEMENT

“Perchezițiile s-au desfășurat la sediile și punctele de lucru (magazine și depozite) a 11 agenți economici, toate având că obiect de activitate comerțul de articole pirotehnice și despre care existau indicii că ar deține în vederea comercializării materii explozive destinate divertismentului, fară respectarea prevederilor legale.

Polițiștii au descoperit și ridicat 5.512 kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4, P1 și T1, 2700 de litri de băuturi alcoolice din categoria produselor accizabile, deținute în afara antrepozitului fiscal, peste 62.000 de euro, medii de stocare și înscrisuri”, se mai arată în comunicatul IPJ Buzău.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au mai precizat că în urma perchezițiilor doi bărbați în vârstă de 34 și 53 de ani, din Timiș și București, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând că vineri, 30 decembrie, să fie prezentați unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsură preventivă.

ADVERTISEMENT