Ligi Inferioare

Dan Roman îşi relansează cariera la Sibiu! Cum s-a recuperat după cea mai groaznică accidentare văzută în ultimii ani în România

Dan Roman, Protagonistul unuia dintre cele mai groaznice accidentări din fotbalul românesc din ultimii ani s-a transferat recent la Hermannstadt (liderul Ligii 2) şi se gândeşte la revenirea în...
20.09.2017 | 12:08
Dan Roman isi relanseaza cariera la Sibiu Cum sa recuperat dupa cea mai groaznica accidentare vazuta in ultimii ani in Romania

Dan Roman, Protagonistul unuia dintre cele mai groaznice accidentări din fotbalul românesc din ultimii ani s-a transferat recent la Hermannstadt (liderul Ligii 2) şi se gândeşte la revenirea în elita fotbalului autohton.

AFC Hermannstadt are ambiţii mari pentru acest sezon. Nou-promovata din liga a treia este lider în prezent şi speră ca la finalul anului competiţional să sărbătorească accederea pe prima scenă.  Pentru a-şi realiza obiectivul, sibienii au făcut transferuri de top, iar cel mai important nume care a venit la echipa lui Alexandru Pelici este Dan Roman, atacant cu ştate vechi în Liga 1.  “Nu a fost deloc greu pentru cei de aici să mă convingă să semnez cu Hermannstadt. Sunt aproape de casă şi acest lucru a contat enorm”, a povestit Dan Roman cum a ajuns la Hermannstadt.

Dan Roman: “Mă uit deseori la accidentare pentru a mă motiva!”

Fotbalistul de 32 de ani a bifat în ultima perioadă echipe din Liga 1, CFR Cluj, CSMS Iaşi, Botoşani, Târgu-Mureş şi Gaz Metan, însă de la medieşeni n-a plecat deloc cu amintiri plăcute. Fotbalistul a suferit o accidentare groznică în timpul unui joc la Botoşani. Verdictul medicilor a fost dur: fractură de peroneu şi multiple leziuni, fiind obligat să stea pe tuşă aproape un an. “Am avut câteva luni în care eram foarte deprimat, nu ştiam ce va fi cu mine, nu ştiam dacă voi mai juca. Familia a fost mereu lângă mine pentru că în primele luni eram invalid, nu puteam face nimic. Trebuia să stea cineva în permanenţă lângă mine. Ei mi-au spus să nu mă dau bătut, orice ar fi”, spune Roman.

“Am tras tare şi am revenit. Am avut un an foarte bun şi apoi iar au apărut problemele tot la piciorul drept. De multe ori mă uit la acidentare şi mă motivează , să văd prin ce am trecut şi cum am reuşit să revin” , mai spune fotbalistul, care mărturiseşte că a depăşit acel episod, deşi are momente în care se teme pentru o recidivă: “În timpul jocului, nu am frică să pun piciorul, cum se spune, am reuşit să trec peste clipele grele. Ulterior, când văd faze mă gândesc că dacă ar fi venit cineva de la spate şi m-ar fi lovit… La liga a doua este mult mai dură, se aleargă mult mai mult, încerc să mă adaptez” .

Roman şi-a făcut planul pentru viitorul apropiat în privinţa carierei de jucător, dar are şi o idee despre ce va face când se va lăsa. “Îmi doresc doi ani să mai joc, apoi mă voi ocupa de familie. Mi-aş dori să mai joc un an în prima ligă, dacă vom promova cu Hermannstadt. Apoi, vreau să rămân în fenomen, să antrenez copii la Cluj. O iau de jos, la o şcoală de fotbal şi vreau să urc pas cu pas spre a antrena o echipă de seniori. Sunt fan Real Madrid şi mi-aş dori ca echipa mea să aibă un stil de joc asemănător cu cel al spaniolilor” , a afirmat atacantul liderului AFC Hermannstadt.

Face echipă cu ”Torres de România”

În atacul sibienilor, Roman face pereche cu Bogdan Rusu, golgheterul de până acum al echipei. Fost jucător în Liga 1 la Farul, Astra sau Braşov, vârful de 27 de ani vrea să fie Torres de România şi să-şi ducă echipă pe prima scenă. “Nu vreau să mă opresc, sper să marchez meci de meci. Mi-aş dori să fiu golgheterul Ligii a doua. Vreau cât de curând să fac pasul înapoi în prima ligă, acolo unde cred că îmi este locul. Vreau să promovez cu Hermannstadt. De când eram mic mi-a plăcut mult de Fernando Torres şi vreau să cred că am ceva din stilul lui de joc”, a spus Rusu.

Dâlbea, căpitan la 35 ani

Căpitanul sibienilor, Răzvan Dâlbea, este şi cel mai experimentat jucător din lotul echipei lui Alexandru Pelici. Mijlocaşul în vârstă de 35 de ani spune că favoritele nu sunt nici de departe stabilite, iar cluburile care vor lupta pentru promovare se vor cristaliza abia la anul. “Ne-am dorit să fim cât mai sus, luăm fiecare etapă în parte şi sperăm să ne menţinem lideri până la final. În retur vedem dacă suntem capabili de promovare. Cred că pot fi surprize mari pe parcursul campionatului, rezultatele de până acum au fost contradictorii. Nu vorbim între noi despre promovare, ne dorim doar să stăm cât mai mult pe primul loc”, a spus căpitanul de la Hermannstadt.

Tags: