ADVERTISEMENT
Sport

Dan Savenco și Vali Ghionea, marile absențe ale României: “Dacă te bate Kosovo, cine mai rămâne să te bată?”. Exclusiv

Autor: Marian Popovici | 14.03.2021 | 21:50
Dan Savenco și Vali Ghionea, marile absențe ale României:
Dan Savenco și Vali Ghionea, marile absențe ale României: "Dacă te bate Kosovo, cine mai rămâne să te bată?". Sursa: sportpictures.ro

România a fost umilită de naționala din Kosovo cu 25-30 în preliminariile pentru Campionatul Mondial. Doi dintre cei mai buni handbaliști români, Dan Savenco și Vali Ghionea, nu au fost convocați de selecționerul Rareș Fortuneanu, deși evoluează la liderul Ligii Naționale, Dinamo. 

ADVERTISEMENT

Dan Savenco este căpitanul “dulăilor”, iar Vali Ghionea s-a transferat vara trecută de la Sporting Lisabona. Dinamo a fost singura echipă românească ce a evoluat în grupele EHF European League în acest sezon, însă cu toate acestea a avut doar doi jucători convocați, Nicu Negru și Tudor Botea.

Dan Savenco și Vali Ghionea, marile absențe ale României: “Dacă te bate Kosovo, cine mai rămâne să te bată?”

Dan Savenco, unul dintre cei mai experimentați handbaliști români, a vorbit pentru FANATIK după înfrângerea României, scor 25-30, spunând că a fost mereu dispus să ajute naționala însă nu a fost nevoie de serviciile lui:

ADVERTISEMENT

“Este un rezultat greu de digerat. Probabil cea mai mare umilință pentru naționala noastră. Nu cred că putem ajunge mai jos. Dacă te bate Kosovo cine mai rămâne să te bată? Asta este. În urmă cu câteva zile, a fost un semnal de alarmă la ei, când scorul a fost egal.

De data aceasta nici măcar o repriză nu am putut să rezistăm. Ne-au dominat. Eu mi-am arătat disponibilitatea să vin la națională, dar pentru asta trebuie să fiu convocat. Nu mi s-a dat nicio explicație și nici nu cred că sunt eu în măsură să cer explicații.

ADVERTISEMENT

“Jucam cu injecții în coloană la vremea respectivă”

S-a considerat că cei care au mers în locul meu sunt mai buni, foarte bine. Eu nu am nicio problemă cu selecționerul Rareș Fortuneanu, chiar vorbesc cu el, am mai vorbit și în ultima vreme cu noul proiect, cu Academia de handbal.

Despre convocare ultima dată am vorbit după meciurile din Cupă și Supercupă când voia să mă cheme. Eu atunci am avut mari probleme cu spatele și i-am spus că n-are rost să merg doar ca să bifez prezența. Jucam cu injecții în coloană la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

“Am văzut cum stă treaba la copii și juniori și lucrurile nu arată bine deloc”

De atunci, nu a mai fost niciun semn. Dar nu am nicio problemă cu Rareș. Așa cum am mai spus, nu cred că acum trebuie să se facă inventarul, după înfrângerea împotriva lui Kosovo.

Este un moment dureros. Ar fi nedrept să îi criticăm pe cei care au jucat. Am văzut cum stă treaba la copii și juniori și lucrurile nu arată bine deloc”, a spus Savenco pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Dan Savenco și Vali Ghionea, marile absențe ale României:
Dan Savenco și Vali Ghionea, marile absențe ale României: “Dacă te bate Kosovo, cine mai rămâne să te bată?”. Exclusiv

România avea șansa să se califice la primul Campionat European după 25 de ani dacă învingea Kosovo tur-retur. Însă handbaliștii lui Rareș Fortuneanu au scos doar un punct din cele două meciuri și în acest moment șansele de a ajunge la turneul final sunt infime.

  • 4 victorii obținuse Kosovo în istorie
  • 25 de ani au trecut de la ultima participare a României la Campionatul European
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1