Rapid a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare că a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție toate mărcile Fotbal Club Rapid. În acest moment, nu mai există nicio cale de atac împotriva clubului deținut de Dan Șucu și Victor Angelescu.
Horia Manoliu, președintele executiv de la AFC Rapid, nu renunță la litigiul cu FC Rapid 1923 SA și anunță că va contesta decizia la Înalta Curte.
”Ei la ora actuală dețin temporar niște mărci înregistrate în 1999 și 2015 cu puțin timp înainte de faliment. Așa și AFC Rapid deține tot palmaresul din 1923 până în prezent.
Despre ce vorbim legat de identitate palmares vs. desene. Sfârșitul nu este aici, căi de atac mai sunt. Vom contesta decizia la Înalta Curte”, a declarat Horia Manoliu, pentru FANATIK .
Clubul din SuperLiga era în litigiu cu AFC Rapid, entitate care susținea că mărcile, culorile și trofeele giuleștenilor îi aparțin. Luni, 9 decembrie, ÎCCJ a anunțat că a respins recursurile cu privire la mărcile Fotbal Club Rapid.
Decizia este definitivă și stabilește că marca Rapid aparține clubului finanțat de Dan Șucu (80%) și de Victor Angelescu (20%).
„DECIZIE DEFINITIVĂ PRIVIND MĂRCILE FOTBAL CLUB RAPID
Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins astăzi recursurile formulate împotriva deciziilor Curții de Apel București, de anul trecut, în cele două dosare privind mărcile Fotbal Club Rapid.
Prin respingerea recursurilor, ÎCCJ a menținut deciziile CAB, prin care s-au stabilit, printre altele, ca mărcile constând în emblemele Fotbal Club Rapid (emblema actuala a clubului) și Uniunea Fotbal Club Rapid au fost înregistrate legal de către fosta societate Rapid (aflată acum în faliment), că acestea au fost achiziționate legal în anul 2018 de către actuala societate și că marca Asociația Fotbal Club Rapid va fi anulată”, a scris Rapid, pe pagina oficială de Facebook.
AFC Rapid este o asociație non-profit, care a deținut pentru o perioadă marca „Fotbal Club Rapid”, pe care a preluat-o de la UFC Rapid, prima asociație care a administrat echipa după separarea de CS Rapid, realizată după 1989.
În anul 2006, conform Legii Sportului, AFC Rapid a cedat marca societății SC FC Rapid SA, care a falimentat în 2016.
În 2018, societatea care administrează formația de sub Podul Grant din SuperLiga, a cumpărat la licitație, mărcile, culorile și trofeele clubului aflat în faliment, SC FC Rapid SA, pentru suma de 406.800 de euro.