Sport

Dan Șucu, atac virulent la adresa echipelor fără suporteri: ”Nu ar trebui să existe! Sunt cluburi fantomă”

Dan Șucu s-a arătat extrem de nemulțumit de faptul că jumătate din echipele din SuperLiga nu au suporteri și este de părere că acestea nu ar trebui să existe.
31.05.2023 | 23:33
Dan Sucu atac virulent la adresa echipelor fara suporteri Nu ar trebui sa existe Sunt cluburi fantoma
Dan Șucu s-a arătat extrem de nemulțumit de faptul că jumătate din echipele din SuperLiga nu au suporteri și este de părere că acestea nu ar trebui să existe. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri, care a venit alături de Rapid la începutul sezonului precedent, a dezvăluit într-o ediție specială a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICIa investit deja în jur de 4 milioane de euro.

Echipele fără suporteri, criticate vehement de Dan Șucu

Pe lângă nemulțumirile că există echipe care sunt susținute din bani publici, Dan Șucu este deranjat și de faptul că aceste formații din SuperLiga nu au suporteri și consideră că ar trebui să se desființeze pentru că generează venituri.

ADVERTISEMENT

”În România există opt echipe care nu au fani. Și nu au motive să existe! Nu poate exista o echipă fără fani! Lipsa fanilor înseamnă lipsa audienței, ceea ce duce la lipsa resurselor. Fară resurse economice e destul de greu să faci performanță.

La echipele astea vin 50 de oameni la meciuri și sunt și pontați, că sunt angajați în comunitate locală. Despre ce vorbim? E fără sens! Noi spunem că fără acei bani, fotbalul ar fi mai sărac. Din contră. Vedem ce câștigăm, dar nu vedem ce pierdem. Uitați-vă la primele șase echipe și vedeți câte sunt susținute din bani publici.

ADVERTISEMENT

Pot exista oricând 16 echipe care sunt independente financiar… Eu nu am un conflict cu jucătorii și antrenorii de acolo. Au făcut tot ce au putut. Dar nu asta e problema. Fără fani, nu există audiență. Lumea se întreabă de ce există echipe susținute din bani publici”, a declarat Șucu, pentru prosport.ro.

Șucu, încântat de promovarea lui Dinamo

Dan Șucu, despre care FANATIK a aflat că împreună cu partenerul său Victor Angelescu a pregătit un buget de transferuri de 3,5 milioane de euro pentru Rapid, mai este deranjat și de cluburile care intră în insolvență.

ADVERTISEMENT

”Se spune că România e o țară săracă. Dar Pib-ul României e mai mare decât al Portugaliei, Croației sau Serbiei. Nu banii din România lipsesc, ci banii din fotbal. Unul folosește banii publici și unii dau din banii lor…

Dar nu asta e problema. Pe mine mă deranjează că avem echipe fantomă, echipe artificiale, fără fani. Ele au apărut ca ceva exotic. Dar acum s-a transformat într-o regulă. Dar e bine că acum revin Oțelul, Poli Iași și Dinamo.

ADVERTISEMENT

Nici existența echipelor în insolvență nu e în regulă. Cum ajung în insolvență? E foarte simplu. Sunt întreprinderi susținute de Primării sau de pușculițe ale Primăriilor care cheltuie 4-5 milioane de euro an. Veniturile sunt de vreo trei milioane de euro. Acumulează datorii timp de tre ani și după intră în insolvență”, a conchis Șucu.

ADVERTISEMENT
Tags: