Mijlocașul de 19 ani a fost cedat în vară la OGC Nice, în conturile giuleștenilor intrând 5.000.000 de euro.
Însă, vânzarea lui Rareș Ilie l-a nemulțumit pe Marian Iancu, fostul președinte de la Poli Timișoara. Acesta a lansat un atac virulent la adresa co-acționarului Dan Șucu și consideră că acesta nu înțelege spiritul Rapidului.
”Vreau să vorbesc din punct de vedere al unui investitor, finanțator, când ai o echipă și îl vinzi pe Rareș Ilie, vii la echipă să investești, nu să vinzi cel mai important jucător la acel moment, jucător de finețe, care îți umple de mândrie tribuna.
Nu poți să vinzi jucătorul ăsta, vii la echipă și la o zi îl vinzi. Nu știu cât de dispus este domnul Șucu, eu cred că este liniar, departe de spiritul Rapidului. Sunt născut în Giulești, mă bucur pentru ce se întâmplă în jurul echipei.
Eu reproșez că nu înțeleg de ce există atâta reținere, să îl vinzi pe Rareș Ilie, prima hotărâre luată ca acționar, nu mi-a creat o stare de siguranță, să ai obiectiv în anul centenarului, o defensivă fantastică și să nu ai cu cine să dai gol că ți-ai dat jucătorul de execuție”, a declarat Iancu, la Pro Arena.
Marian Iancu nu l-a iertat nici pe antrenorul Adrian Mutu și este de părere că acesta ar fi trebuit să ceară conducerii să-i aducă jucători de atac în perioada de iarnă, iar în cazul în care a făcut-o și nu i s-au adus trebuia să-și dea demisia.
”Singura calificată este emoția peluzei, spiritul de atâția ani, este golgheterul echipei. Dar ce faci în deplasare? Ce faci cu echipele mici pentru că va fi o luptă acerbă pentru salvarea de la retrogradare, au adus jucători, nu știi cum va fi cu ele. Anul trecut, în play-out, tot cu Mutu, Rapidul a fost execrabil.
E o dezamăgire prietenul meu, Mutu, că nu a cerut în această perioadă doi jucători de atac, care să dea goluri. Trebuia să plece dacă a cerut transferuri și nu s-au făcut, dacă era Dusan Uhrin, pleca.
Din punct de vedere corporatist, unghiul din care prezintă afacerea Rapid, are dreptate, dar la Rapid nu faci mobilă, nu vinzi mobilă. Aici joci fotbal, muncești și conduci suflete, oameni, stări de spirit, e cu totul și cu totul altceva. A conduce corporatist înseamnă rezultate financiare, dar nu sportive, mai ales în anul centenarului, în care era nevoie de o emulație în plus”, a mai spus Iancu.