Sport

Dan Șucu, debut în forță ca acționar al Rapidului. Atac direct la Sepsi, care i-a „furat” locul de Conference League: „Acolo e deturnare de fonduri și se pedepsește penal”

Dan Șucu, noul acționar majoritar al Rapidului, a lansat un atac extrem de tăios la adresa celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe și a guvernului lui Viktor Orban.
25.05.2022 | 18:20
Dan Sucu debut in forta ca actionar al Rapidului Atac direct la Sepsi care ia furat locul de Conference League Acolo e deturnare de fonduri si se pedepseste penal
Dan Șucu are o avere estimată la peste 120 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat Cupa României și play-out din Casa Pariurilor Liga 1, iar Rapidul a rămas în afara locurilor pentru cupele europene, ceea ce l-a împins pe Dan Șucu să spună lucrurilor pe nume.

Dan Șucu, atac frontal președintele Ungariei, Viktor Orban: „Sunt tare curios ce s-ar întâmpla dacă ar veni Curtea de Conturi”

Dan Șucu este total împotriva implicării financiare a statului în fotbal și în orice alt sport de performanță și consideră că investițiile guvernului maghiar în sportul din România încalcă flagrant legile: „Este o lovitură această sumă pe care avem de plătit, dar trebuie să demonstrăm că putem ieși mai puternici din asta.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă patronajul, e o plasă de siguranță. Nu e o lovitură pentru țară că un guvern străin investeștește în fiecare an 3,5 milioane de euro pentru a juca împotriva ta? E un lucru normal asta?”.

Omul de afaceri a făcut aluzie și la firmele cu capital maghiar care își fac reclamă pe stadionul lui Sepsi Sfântu Gheorghe: „Reclamele la MOL sunt normale? Ăsta nu e un mod de a intra în competiție. Acolo sunt haiduci nu e competiție! Este strigător la cer”.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu, acuzații extrem de grave: „Vin cu bani ai contribuabilor dintr-o țară vecină pentru a susține un club dintr-o altă țară?”

Dan Șucu consideră că această politică a lui Viktor Orban este extrem de greșită și nu are nicio bază legală: „Vin cu bani ai contribualilor dintr-o țară vecină pentru a susține un club dintr-o altă țară? Asta se numește deturnare de fonduri și e pedepsită penal.

Sunt tare curios ce s-ar întâmpla dacă ar veni Curtea de Conturi din Ungaria”, a declarat Dan Șucu în cadrul primei conferințe de presă ca finanțator al Rapidului.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu nu a uitat nici de celelalte cluburi susținute articial de la bugetul local și care nu au suporteri: „Încurcă foarte mult competiția”

Dan Șucu a trimis săgeți și echipe precum FC Voluntari, finanțate din bani publici și care au foarte puțini suporteri, iar acest lucru aduce multe deservicii fotbalului românesc:

„Orice intervenție statală creează distorsiuni. Nu înțeleg de ce unii lideri local pompează bani în echipe fără suporteri. Asta aduce foarte neplăceri fotbalului și încurcă foarte mult competiția fotbalistică. Foarte mult!”.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu anunță un buget de 7 milioane de euro la Rapid în sezonul viitor

Noul finanțator din Giulești are planuri mari și a pus pe masă primele cifre: „Cum vom face toate acestea? Daniel Niculae se ocupă de partea sportivă. Nu sunt implicat în competiția sportivă în niciun fel, pentru că nu am competențe, însă în partea organizațională am experiență de 25 de ani.

Ce vom face? Linii de business clare, obiective clare, bugete, treaba aia care nu place nimănui, dar fără care nu se poate. Am mai vândut vreodată 8.000 de abonamente? Vrem să vindem 2,5 milioane de euro în publicitate.

Ne-am separat foarte clar nevoie de publicitate locală a firmelor rapidiste și sigur că e și publicitate națională și sperăm să vină companii cât mai importante alături de Rapid. Vom avea un buget de 7 milioane de euro. Anul viitor vom avea 10 milioane buget și tot așa. Obiectivul este Cupa României și calificarea în play-off”, a mai punctat Dan Șucu în cadrul conferinței de presă.

ADVERTISEMENT