Revenirea lui Marius Șumudică în Giulești produce multe modificări în club, nu numai în echipă. Dan Șucu l-a deposedat de putere pe omul său de încredere, cel în baza căruia își crease toată strategia pentru sezonul acesta. Daniel Sandu va rămâne scouter, va propune în continuare jucători, însă nu va mai putea să hotărască nimic.
Învestit ca director sportiv în vara aceasta, Sandu a avut cea mai mare influență în deciziile importante. El i l-a recomandat lui Șucu pe Neil Lennon și l-a convins pe acționarul principal că nord-irlandezul ar reprezenta o garanție a succesului. Tot el i-a selectat pe atacantul Jambor, pe mijlocașul Gojkovic, fotbaliștii noi cu care vișiniii sperau să lupte pentru câștigarea campionatului.
În locul lui Sandu, de transferuri se va ocupa un triumvirat: Șumudică-Viorel Moldovan-Victor Angelescu. Rapid îi va oferta pe jucătorii asupra cărora se vor pune de acord cei trei. Șumi va avea ultimul cuvânt în alegerea țintelor. Conducerea modifică și strategia pe care o adoptase Daniel Sandu.
Noul antrenor a insistat ca din momentul acesta să nu mai existe experimente, să fie recrutați numai jucători verificați, buni, să nu mai apeleze la străini tineri și necunoscuți. Rapid a început dezamăgitor stagiunea și e în zona playout, fără vreo victorie în primele șase etape din campionat.
Giuleștenii sunt singurii din SuperLiga care nu au bătut pe nimeni! E drept că au pierdut un singur meci, pe celelalte le-au încheiat la egalitate. Lennon a fost demis din cauza rezultatelor slabe și e dezamăgitoare și prestația pe care au avut-o nou-veniții, ei nu au crescut deloc echipa, ba chiar i-au scăzut valoarea.
Eșecul pe care l-a înregistrat în vară nu-l face pe Daniel Sandu să fie demis deoarece Dan Șucu îl apreciază în continuare, îl consideră util și onest. Numai că directorul sportiv va mai face doar o muncă de birou, el nu va mai avea contacte cu echipa. Șumi va colabora din punct de vedere administrativ cu Viorel Moldovan și cu Victor Angelescu.
Moldovan, instalat de curând ca președinte, nu a mai făcut munca aceasta, el a fost antrenor după ce și-a încheiat cariera de fotbalist. Victor Angelescu a fost acționar majoritar al Rapidului încă de când echipa se afla în ligile mici, el a contribuit la progresul noii societăți create în urma falimentului în care a ajuns vechiul club.
După ce Șucu a apărut în acționariat, el a mărit în mod repetat capitalul social cu sume pe care Angelescu nu a putut să le egaleze. Dan Șucu a devenit majoritar cu un aport de 80 la sută din capitalul social. Victor și-a acceptat statutul, a explicat și în declarațiile publice că nu ține să fie el numărul 1, din moment ce partenerul e capabil să injecteze mai mulți bani în societate.
Șumudică a fost prezentat marți ca antrenor principal și a spus că l-au impresionat condițiile și investițiile pe care le-a descoperit. ”Nici măcar George Copos, care a câștigat două titluri ca patron al Rapidului, nu a investit atât într-o singură vară! Condițiile de aici ne obligă să avem rezultate bune”, a spus Șumi.