News

Dan Tanasă, AUR: “Trebuie să se termine era în care SRI conduce PSD”

Dan Tanasă, deputat ales pe listele AUR, a lansat un atac vineri la adresa PSD, declarând: "trebuie să se termine era în care SRI conduce PSD".
10.09.2021 | 22:20
Dan Tanasa AUR Trebuie sa se termine era in care SRI conduce PSD
ADVERTISEMENT

Joi, la citirea moțiunii de cenzură depusă de către USR și AUR împotriva Guvernului Cîțu, s-a iscat o controversă după ce Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților, a ales să conducă ședința camerelor reunite.

Florin Roman l-a atacat pe Ludovic Orban declarând că acesta acționează împotriva PNL-ului în Parlamentul României.

ADVERTISEMENT

Dan Tanasă, AUR: “Să se termine era în care SRI conduce PSD”

Radu Ursu: “Avem aceste secvențe, domnul Roman și-a tras microfonul asupra sa, a avut un plan care, ne spun sursele noastre, a fost trasat de Ludovic Orban.

I-a spus domului Roman ‘tu o să conduci ședința’ și apoi a plecat. În aceste secvențe se vede clar că doamna Anca Dragu încearcă să își ia rolul constituțional.”

ADVERTISEMENT

Dan Tanasă: “Un rol pe care îl avea prin poziția pe care o avea, era vorba de al doilea om în stat, Președintele Senatului. Au fost și anumite chestiuni care nu ar fi trebuit să se întâmple.”

Oana Zamfir: “La ce vă referiți?”

Dan Tanasă: “O parte din tot răul din societatea asta este prin faptul că nu există reacție la ilegalitățile care se întâmplă. Eu fac asta de 12 ani.”

ADVERTISEMENT

Radu Ursu: “Nu trebuia să se ajungă acolo, deci regretați și o parte din acțiunea dumneavoastră.”

Dan Tanasă: “Nu regret, până să ajungem la reacția mea și colegilor noștri, să dăm filmul înapoi și să vedem ce s-a întâmplat. Sunt totuși mai multe zile în care tensiunea s-a acumulat. Vedem o violare a Constituției și a regulamentului Camerei Deputaților. 

ADVERTISEMENT

Se vede clar în aceste imagini că domnul Roman are o misiune foarte clară, execută un ordin, președintele Senatului, plenul, membrii sunt detalii insignifiante în calea misiunii sale.

Propunerea venită din partea USR, pe care și noi o propuneam, era să fie completată ordinea de zi. Domnul Roman a refuzat pur și simplu să facă acest lucru, a spus tot Parlamentul între paranteze, aici era vorba de misiunea dânsului.”

Radu Tudor: “Ce speranțe aveți în privința votului moțiunii?”

Dan Tanasă: “Speranța mea este ca cei din PSD să înțeleagă că trebuie să se sfârșească era în care SRI să conducă PSD. SRI face jocurile la vârful Partidului Social Democrat.”

Radu Tudor: “De ce i-au ales pe ei?”

Dan Tanasă: “Nu știu.”

Radu Tudor: “Și despre dumneavoastră s-a spus că sunteți o creație a serviciilor la un moment dat.”

Dan Tanasă: “Nimeni din AUR nu are doctorat prefațat sau semnat de Coldea.”

ADVERTISEMENT