News

Dan Turturică, şeful TVR, vrea să meargă la cursuri la New York, Los Angeles şi Barcelona. Cât l-ar costa deplasarea pe banii publici

Preşedintele-director general al TVR, Dan Turturică, ţine cu tot dinadinsul să obţină "Diploma Programului Executiv al Academiei EBU".
25.03.2023 | 10:05
Dan Turturica seful TVR vrea sa mearga la cursuri la New York Los Angeles si Barcelona Cat lar costa deplasarea pe banii publici
Consiliul de Administraţie al TVR şi-a declinat competenţele în a aproba deplasările lui Dan Turturică Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Consiliul de Administraţie al TVR a avut de avizat în şedinţa de miercuri aprobarea unei serii de deplasări în străinătate ale președintelui-director general, Dan Turturică, însă în urma unei atente analize şi-a declinat competenţele şi a trimis referatul spre analiză către Comitetul Director.

Turturică are deja aprobate deplasări în Finlanda, Franţa şi Polonia

Dan Turturică a cerut aprobare şi finanţare pentru trei deplasări în străinătate: la Barcelona în perioada 7-9 iunie, la Los Angeles pentru perioada 10-15 septembrie, iar cea de-a treia la New York pentru perioada 30 octombrie-2 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Potrivit libertatea.ro, care publică amănunte privitoare la această situaţie, aceste deplasări externe sunt programate pentru un curs dedicat conducătorilor executivi ai instituțiilor media afiliați EBU, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune.

Sursa citată mai adaugă că este vorba despre un curs organizat de Academia EBU împreună cu IESE Business School, UCLA Anderson School of Management (Școala de Afaceri a Universității California) și Universitatea Columbia.

ADVERTISEMENT

Pentru ca Dan Turturică să participe la cele trei cursuri din lunile iunie, septembrie și octombrie, TVR trebuie să achite, pe lângă cheltuielile legate de deplasare, şi o taxă de participare. Valoarea totală a cursului era de 19.500 de euro.

În această sumă sunt incluse cheltuielile legate de cazare, care se ridică la aproximativ 4.000 de euro. „Acest pachet este obligatoriu pentru toți participanții și include un hotel pe durata cursului, mic dejun, prânz și evenimente sociale”, se arată în expunerea EBU, consultată de Libertatea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, programul mai include “cazarea din ziua dinaintea începerii fiecărui modul până în ultima după-amiază a fiecărei săptămâni într-un dormitor cu un singur pat. Orice taxă suplimentară, cum ar fi minibar, spălătorie și telefon, sunt pe cheltuiala dumneavoastră”.

Se pare că, în urma negocierilor între părți, TVR ar fi obținut o reducere a taxei până la nivelul de 11.250 de euro. În schimbul acestor cheltuieli pe banii publici, preşedintele director general al TVR ar urma să primească “Diploma Programului Executiv al Academiei EBU”, însă numai cu condiţia să fi finalizat toate cele trei module, de la Barcelona, Los Angeles şi New York.

ADVERTISEMENT

Pe lângă această taxă obligatorie, s-a cerut aprobarea pentru suma de 4.925 de euro, care reprezintă transportul cu avionul, diurna, dar și bani pentru cheltuieli cu justificare ulterioară.

Dan Turturică are deja aprobate trei deplasări în străinătate pe care ar urma să le facă primăvara aceasta, în Finlanda (Helsinki) – 28-31 martie, Franța (Montepellier) – 26-29 aprilie și Polonia (Varşovia) – 2-5 mai, suma estimativă a cheltuielilor ridicându-se la aproximativ 20.000 de lei. Anul trecut, Turturică a avut opt deplasări externe, cu costuri ce s-au ridicat la 46.805 lei.

ADVERTISEMENT
Tags: