News

Vîlceanu neagă că fost pus la punct de premierul Ciucă pentru că a criticat miniștrii PSD. „Ne-a rugat să nu mai vorbim în contradictoriu”

Ministrul Dan Vîlceanu, unul din apropiații lui Florin Cîțu, a negat joi că a fost pus la punct de premierul Ciucă pentru că ar fi îndrăznit să critice doi miniștrii PSD.
17.02.2022 | 16:01
Vilceanu neaga ca fost pus la punct de premierul Ciuca pentru ca a criticat ministrii PSD Nea rugat sa nu mai vorbim in contradictoriu
ADVERTISEMENT

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a negat joi că ar fi fost certat de premierul Nicolae Ciucă pentru că ar fi îndrăznit să critice doi miniștrii PSD pentru absorbția slabă de fonduri europene. Acesta a susținut că premierul doar i-a rugat să nu mai vorbească în contradictoriu în spațiul public. Vîlceanu, un apropiat al președintelui PNL, Florin Cîțu nu a dorit să comenteze contextul cu un premier liberal care i-a apărarea miniștrilor PSD în fața unui coleg de partid.

Vîlceanu neagă că a fost pus la punct de premier

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi că el nu a apostrofat niciun coleg din Guvern, cum ar fi miniștrii Alexandru Rafila sau Marius Budăi, negând relatările apărute în presă cum că premierul Ciucă a fost nevoită să-l pună la punct pentru remarcile critice din timpul ședinței de miercuri.

ADVERTISEMENT

Vîlceanu a precizat însă că premierul l-a rugat să nu mai vorbească în contradictoriu în spaţiul public despre membri ai Guvernului.

„Nu, nu mi-a reproşat niciodată domnul Ciucă aşa ceva. Asta a fost o remarcă a domnului Grindeanu. Domnul Ciucă ne-a rugat, ca de fiecare dată, să nu mai vorbim în contradictoriu în spaţiul public. Domnul Grindeanu a spus într-adevăr acest lucru că am discutat despre miniştrii PSD de la Guvern. Nu am apostrofat pe nimeni. Puteţi să luaţi şi dvs imaginile şi să vedeţi că nu spun despre nimeni, ci spun un lucru de notorietate publică faptul că la Ministerul Sănătății şi Ministerul Muncii de ani de zile nu există o absorbţie bună pe fonduri europene”, a precizat Dan Vîlceanu, joi la Parlament, după ce a fost chestionat de reporteri cu privire la incidentul de miercuri.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii l-au întrebat apoi ce anume i-a reproșat Sorin Grindeanu, cel care a intervenit imediat în discuția de miercuri în apărarea colegilor din PSD.

„Nu cred că trebuia să dau un răspuns. A fost o opinie a domnului Grindeanu. Nu a fost niciun fel de critică faţă de nimeni, ci pur şi simplu o recomandare ca pe viitor să evităm astfel de situaţii”, a mai spus Dan Vîlceanu.

ADVERTISEMENT

Ministrul Fondurilor Europene, unul din apropiații președintelui PNL Florin Cîțu, aflat în tabăra adversă premierului Ciucă, a evitat să comenteze situația ciudată din coaliție în care un premier din partea liberalilor critică un coleg de partid în apărarea a doi miniștrii din PSD.

„Nu o văd nicicum. Nu am ce să văd. Sunt discuţii pe care le avem în Guvern. Nu cred că e problema de simţământul cuiva, al meu sau al altui coleg, ci pur şi simplu este premierul României, este premierul pe care PNL îl susţine, a fost votat în partid şi bineînțeles că trebuie să îşi facă datoria de premier de coaliţie”, a mai spus Vîlceanu.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că nu a abordat acest subiect nici cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Dan Vîlceanu, pus la punct în Guvern

Ultimele tensiuni din coaliție, alimentate de facțiunile din PNL, au ieșit la iveală miercuri, în timpul ședinței de guvern. Potrivit relatărilor din presă, premierul Nicolae Ciucă l-a certat pe colegul său de partid, Dan Vîlceanu, după ce acesta le-a reproșat miniștrilor Alexandru Rafila și Marius Budăi slaba absorbție a fondurilor europene.

Primul care a intervenit în discuție a fost ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care i-a spus lui Vîlceanu că este „inadmisibil” pentru un ministru să-și critice colegii de guvern.

În final discuția ar fi fost încheiată de premierul Nicolae Ciucă, cel aflat în tabăra adversă fostului premier Florin Cîțu, care i-a cerut ministrului Fondurilor Europene să nu-și mai critice public colegii de guvern, indiferent de culoarea politică.

Tot miercuri, liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru Reuters, se declara încrezător în coaliția cu PNL și UDMR susținând că aceasta are un viitor și după anul 2024.

În ceea ce-l privește pe liderul PNL, Florin Cîțu a declarat joi , cu privire la incidentul dintre premierul Ciucă și ministrul Dan Vîlceanu, că „nu crede așa ceva”.

„Eu nu cred că există aşa ceva, nu cred că s-a întâmplat aşa ceva”, a spus preşedintele PNL, despre faptul că premierul ar fi luat apărarea miniştrilor PSD.

Întrebat de jurnaliști dacă l-a întrebat pe Dan Vîlceanu despre acest moment din şedinţa de Guvern, liderul liberal a spus: „Nu am nevoie să îl întreb, eu vă spun că nu cred că s-a întâmplat aşa ceva”.

ADVERTISEMENT