News

Dan Vîlceanu o contrazice pe Raluca Turcan: ”Nu există nicio gaură în buget. Vineri va fi adoptată rectificarea bugetară”

Ministrul interimar al Finanțelor, Dan Vîlceanu, demontează acuzațiile Ralucăi Turcan cu privire la problemele privind pensiile și salariile. Conform acestuia, nu există nicio gaură în buget.
24.11.2021 | 15:20
Dan Vilceanu o contrazice pe Raluca Turcan Nu exista nicio gaura in buget Vineri va fi adoptata rectificarea bugetara
ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii, producea panică în rândul opiniei publice din România.

Aceasta avertiza că, din 26 noiembrie, Guvernul nu va mai avea bani de pensii, salarii și alocații, pentru că fondurile au fost luate de la minister la rectificarea bugetară.

ADVERTISEMENT

Reacția oficialului de la Muncă vine pe fondul supărării și nicidecum pe cel al realității, spune Dan Vîlceanu, ministrul interimar de la Finanțe.

Dan Vîlceanu o contrazice pe Raluca Turcan și îi liniștește pe români: ”Nu există niciun fel de problemă cu plata pensiilor și salariilor”

Viitorul ministrul PNL de la Fondurile Europene îi asigură pe români că nu există nicio gaură la buget, iar rectificarea bugetară, de vineri, va pune lucrurile pe făgașul normal.

ADVERTISEMENT

”Nu există o gaură. Este o rectificare bugetară care, în condițiile în care nu am fi avut această criză politică, s-ar fi întâmplat deja şi nu aveam această discuţie.

Deci această discuţie există acum pentru că doamna Turcan a fost supărată. Nu am putut să facem rectificarea bugetară, nefiind un Guvern cu puteri depline, mai devreme. Atâta tot.

ADVERTISEMENT

Vineri, din câte ştiu, va fi adoptată rectificarea bugetară şi nu vor exista niciun fel de probleme la plata salariilor, pensiilor sau altor drepturi către cetățenii români”, a declarat miercuri Dan Vîlceanu, după ieșirea de la audierile privind poziția de ministru al Fondurilor Europene.

Dan Vîlceanu colaborează cu viitorul ministru de Finanțe

În ceea ce privește colaborarea cu succesorul său de la Finanțe, Adrian Câciu, despre bugetul pe anul viitor, Dan Vîlceanu a răspuns: ”Da, lucrasem în minister şi până acum la o proiecţie de buget. Ea este acolo”.

ADVERTISEMENT

”Vreau să vă spun că în scurt timp va apărea şi execuția bugetară la 10 luni şi o să vedeţi o situaţie economică bună a României, cu încasări bune, cu cheltuieli ţinute în frâu.

Legat şi de rectificarea bugetară, mi s-a părut corect să fie viitorul ministru acolo pentru că va semna această rectificare bugetară şi proiectul de buget este, până la urmă, în sarcina viitorului ministru. Eu am lăsat doar o estimare pentru bugetul pe anul viitor”, a mai spus Vîlceanu.

Ce spunea Raluca Turcan despre banii de pensii și salarii

Luni, 22 noiembrie, Raluca Turcan a lansat un atac dur la adresa premierului interimar Florin Cîțu și chiar i-a cerut demisia din funcția de președinte al PNL.

În ziua în care aceasta a ieșit din calcule pentru o funcție în Guvern, aceasta a scris, într-un mesaj postat pe un grup intern al partidului, că ”președintele PNL a negociat doar pentru el” și că este ”dispus să joace la poker până şi banii de pensii”.

”Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (n.r. 26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, i-a transmis Turcan lui șeful PNL.

ADVERTISEMENT