Life

Dana Budeanu, atac la Beatrice Mahler: “Sunaţi la ei, poate vă ajută”

Dana Budeanu a atacat-o pe Beatrice Mahler după ce medicul a abordat, recent, problema normei de hrană pentru pacienții din spitalele publice din România.
07.04.2022 | 09:27
Dana Budeanu atac la Beatrice Mahler Sunati la ei poate va ajuta
Dana Budeanu, atac la Beatrice Mahler. Sursa foto: Facebook/ Digi24. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dana Budeanu a atacat-o pe Beatrice Mahler prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare. Medicul a vorbit recent despre problema normei de hrană din spitale.

Dana Budeanu, atac la Beatrice Mahler

Săptămâna trecută, dr. Beatrice Mahler a adus în discuție problema hranei din spitalele publice. Statul român alocă doar 11 lei pentru cele trei mese pe zi ale unui pacient, deși toate alimentele s-au scumpit.

ADVERTISEMENT

Alimentația este foarte importantă pentru ca un pacient să se vindece corespunzător, spune medicul. Meniurile din spitale sunt aceleași, sărace în vitamine, iar bolnavii nu au mai multe preparate din care pot alege.

Dana Budeanu a postat un mesaj și câteva fotografii din Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, acolo unde meniul este mult mai diversificat.

ADVERTISEMENT

„Doamna Mahlăr? Ia uitați la Spitalul TBC Sibiu??? Se străduiesc și pot și vor și n-au bugetele de la Nasta! Cum facem? Sunați la ei, poate vă ajută! Nu?”, a scris Dana Budeanu pe Facebook.

Beatrice Mahler, despre meniurile din spitale

Beatrice Mahler a atras atenția asupra acestei probleme cu meniurile din spitale. Medicul susține că este imposibil ca pacienții să primească necesarul de alimente bogate în vitamine cu doar 11 lei pe zi, în contextul în care prețul alimentelor continuă să crească.

ADVERTISEMENT

„Nici măcar nu visăm la ceea ce ar trebui să fie normalul, adică pacientul să își aleagă meniul dintr-o varietate de preparate. În România, în spitalul public, pacientul nu are din ce să aleagă, meniul este simplu (11 lei / 3 mese), repetitiv, sărac în vitamine, iar desertul este un răsfăț de care are parte uneori, foarte rar, pacientul cu tuberculoză.

Mâncare din spital, rămâne un subiect veșnic de actualitate, pentru că fără o alimentație corespunzătoare pacientul nu se poate face bine. (…)

ADVERTISEMENT

Alimentele se scumpesc de la o săptămână la alta, de la pâine, la legume, la carne…cred că fiecare am constant că suma pe care o necesită achiziția de alimente în familie a crescut pentru aceeași cantitate.”, a scris Beatrice Mahler pe pagina de Facebook.

De asemenea, Beatrice Mahler avertizează că furnizorii care au acorduri cadru încheiate pentru alimente vor renunța la acestea, întrucât prețurile din acord nu mai permit furnizarea alimentelor.

Cum va arăta masa unui pacient, dacă azi când încă livrarea se face la prețurile vechi, calitatea și diversitatea alimentelor lasă mult de dorit?”, a mai transmis medicul.

Marți, 5 aprilie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că norma de hrană pentru pacienții din spitale va crește. Astfel, aceasta va ajunge la 20 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: