Life

Dana Budeanu îi ia în colimator pe profesori după anunțul grevei din educație: “Să fie plătiți în funcție de performanță”

Dana Budeanu îi ia în colimator pe profesori. Vedeta este revoltată de greva deja anunțată pentru sistemul educațional din țară.
17.05.2023 | 09:50
Dana Budeanu ii ia in colimator pe profesori dupa anuntul grevei din educatie Sa fie platiti in functie de performanta
Dana Budeanu îi ia în colimator pe profesori. Foto Antena 3
ADVERTISEMENT

Dana Budanu este nemulțumită de anunțul grevei în educație. Aceasta consideră că este nedrept să fie acum organizată o revoltă a profesorilor, înainte de examene.

Dana Budeanu îi ia în colimator pe profesori.  Ce a spus vedeta

Dana Budeanu este foarte revoltată după ce a fost anunțată greva din educație. Designerul cunoscut pentru părerile sale vehemente a spus că profesorii ar trebui să fie plătiți în funcție de performanță.

ADVERTISEMENT

Vedeta vrea ca profesorii să fie plătiți în funcție de nota pe care au reușit să o obțină la titularizare. În caz contrar, atunci nici notele pentru elevi nu ar trebui să mai conteze.

„Cum să fie plătiți toți la fel? Să fie plătiți în funcție de performanță! Păi avem profesori eminenți, mulți! Învățători extraordinari.

ADVERTISEMENT

Nu sunt toți la fel. Cum nu contează? Păi atunci nu mai contează nicio notă nicăieri. Astea sunt criteriile de evaluare, asta este (n.r. nota la examenul de titluarizare)”, a spus vedeta, revoltată, la Antena 3.

Vedeta a spus că este de acord cu creșterea salariilor dar numai pentru cei care merită și nu pentru toată lumea. Dana Budeanu a dat exemplul profesorilor care au obținut nota 7 la examenul de titluarizare. Vedeta consideră că un astfel de profesor nici nu ar trebui să îi învețe pe copii, pentru care nota maximă la clasă este 10.

ADVERTISEMENT

„Sunteți de acord să intre profesor evaluat cu șapte la clasă? Eu nu, ca părinte! Sunteți de acord să fie salarizat la fel un profesor evaluat cu șapte, cu unu evaluat cu 10? Eu nu sunt”, a mai spus aceasta.

Grevă în educație de pe 22 mai

Începând cu data de 22 mai profesorii au anunțat că vor face grevă generală. Liderii de sindicat deja i-au anunțat pe părinți să nu îi mai trimită pe copii la școală pentru că nu se vor obține ore.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ a făcut un apel către părinți și a cerut ca toți copiii să nu meargă la școală pentru că grevă înseamnă încetarea lucrului. Pe scurt, profesorii nu își vor mai face treaba și nu vor mai preda nimic.

“Greva generală care va fi declanșată în data de 22 mai înseamnă încetarea lucrului. Fac un apel către părinți să înțeleagă și recomandăm să țină copiii acasă.

Grevă înseamnă încetarea lucrului. Nu se pun absențe, nu se predă, nu se evaluează. Există riscul, și o spunem responsabil, să se dea peste cap și examenele naționale. Vina nu mai e a noastră, nici a oamenilor din sistem, ci a guvernanților.”, a transmis Simion Hăncescu, președinte al FSLI, conform Digi24.

ADVERTISEMENT
Tags: