Life

Dana Chera, adevărul despre motivele românilor legat de vaccinare. Ce-i îndeamnă 

Dana Chera, fosta jurnalistă de la Antena 3, vorbește despre ce-i îndeamnă pe români să meargă să se vaccineze pentru a se proteja pentru noul tip de coronavirus.
11.10.2021 | 20:37
Dana Chera adevarul despre motivele romanilor legat de vaccinare Cei indeamna
ADVERTISEMENT

Vedeta, care a revenit pe sticlă după 3 ani de pauză la Mekica TV, a spus adevărul despre motivele reale pe care le au românii legat de vaccinare, acestea fiind rezumate la cuvântul „constrângere”.

Cunoscuta jurnalistă a venit și cu un exemplu elocvent în acest caz, precizând că românii se vaccinează pentru că li se interzic anumite drepturi, cum ar fi să mai meargă la teatru, la cinema sau la o cofetărie.

ADVERTISEMENT

Dana Chera, despre ce-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze. Ce crede jurnalista

Exercițiul de a-mi da peste degete când îmi vine să scriu despre oamenii care gândesc pe dos de cum gândesc eu e constant. E greu, dar e lupta mea! Încerc, și asta fac și acum, să înțeleg resorturile din spatele acțiunilor, vorbelor, ideilor.

Și întreb: ce-l mână pe un om să se vaccineze, dacă el crede cu toată ființa lui că serul anti Covid aduce prăpădul. Ce-l poate face pe un om care-i înjură pe cei care «merg ca oile spre moartea iscată de conspirații» să fie el însuși, la un moment dat, parte din gloată?

ADVERTISEMENT

Ce argument de pe lumea asta te poate răzgândi? Cine să aibă atâta forță să-ți schimbe fundamental concepțiile vechi, iată, de un an și mai bine? Mă uit la guvern cum își dă cu stângul în dreptul să comunice clar chestiuni care sunt greu de digerat până și de oamenii care au studiat medicina.

Caută mereu comunicatori, strategii, idei de clipuri. Văd cum avalanșa lui NU VREAU! mătură firimitura de bună intenție a statului. Nu cred că discursul medicului din Las Fierbinți, una dintre cele mai bune producții de televiziune din câte a văzut micul ecran în România, i-a motivat.

ADVERTISEMENT

Nu cred. Dar ce, dragii mei? Ce să-ți distrugă frica de a nu mai putea face copii, de a fi cipat, de a muri tulbure la cap? Ce să-ți spulbere neîncrederea aproape obsesivă? Și m-am tot uitat în stânga și-n dreapta. Și am ascultat.

Și mi-am citit mesajele de la protestatarii anti vaccin. Și am văzut că, dorind să mănânc o prăjitură în cofetărie, vânzătoarea mi-a cerut certificatul de vaccinare. Aha! Deci dacă nu-l aveam, puteam cumpăra prăjituri, dar nu puteam mânca în cofetărie!

ADVERTISEMENT

Asta să fie?! Merg mai departe și, desigur, exagerez: adică frica de cipare, de moarte, de conspirații s-a întins umilă, zâmbind forțat, la picioarele șprițului! Din păcate! 

Când o să avem puterea de a confrunta nenorocitul ăsta de adevăr în față, viața noastră n-o să mai aibă nevoie de ambalaje atât de colorate. Vorba: «ne iese și nouă ceva?» o să dărâme într-o zi, aproape, tot ce au sângerat să ridice ai noștri din morminte.

Că «brusc» m-am gândit: ce naiba facem dacă vine un război? Pe care dintre noi îl vindem primul?”, a scris jurnalista Dana Chera pe blogul personal.

ADVERTISEMENT