Life

Video. Moment unic la Etno TV! Dana Chera și Petre Daea s-au “ospătat” cu greieri, noul aliment aprobat de UE

Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, și Dana Chera, prezentatoarea emisiunii Subiectul Zilei, de la Etno TV, au fost în mijlocul unui moment inedit: au mâncat greieri, în direct.
02.03.2022 | 12:08
Video Moment unic la Etno TV Dana Chera si Petre Daea sau ospatat cu greieri noul aliment aprobat de UE
Dana Chera și Petre Daea au mâncat împreună câeva bucăți dintr-un baton de greiere / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Moment inedit, în seara zilei de 1 martie, la Etno TV. Realizatoarea emisiunii Subiectul Zilei, Dana Chera, și fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, au împărțit o cină atipică. Cei doi au mâncat împreună câte un baton făcut din făină de greieri.

Dana Chera și Petre Daea au mâncat batoane cu greieri

Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, și vedeta TV Dana Chera (fostă Grecu) au fost în mijlocul unui moment cu totul și cu totul inedit în emisiunea Subiectul Zilei, difuzat[ la Etno TV. Amuzându-se copios, cei doi au experimentat, pentru prima oară, un nou gust: cel de greieri. Cu aromă de ananas, așa cum bine a precizat Dana Chera, gazda emisiunii.

ADVERTISEMENT

”Nu știu dacă aveți încredere, dar este un produs pe care UE l-a acreditat. Înainte să vă spun despre ce este vorba vă întreb dacă aveți încredere în UE. Nu, în mine aveți încredere?”, spunea Dana Chera în timp ce desfăcea batonul.

Inițial suspicios, fostul ministru a acceptat să guste din mâncarea pe care i-a adus-o Dana Chera. ”În dumneavoastră, da, că vă cunosc”, a replicat, cu un zâmbet, Petre Daea, reușind să o facă pe gazda emisiunii să râdă. ”Bun răspunsul ăsta, bun răspunsul!”, a spus, la rândul ei, prezentatoarea TV și a gustat din batonul de greieri: ”Eu mănânc, orice ar fi!”.

ADVERTISEMENT

Petre Daea a acceptat să guste cu o privire sceptică. ”Nu lasă urme, nici pe mâini”, a spus, mestecând nu tocmai încântat, fostul ministru al Agriculturii din România.

Dana Chera: ”O nouă insectă va ajunge în farfuriile noastre”

”Știrea este următoarea. O nouă insectă va ajunge în farfuriile noastre, dacă vrem să încercăm cel mai nou aliment autorizat de Uniunea Europeană: greierele de casă”, a explicat prezentatoarea emisiunii Subiectul Zilei, Dana Chera, după ce au gustat amândoi din batoanele cu greieri.

ADVERTISEMENT

Petre Daea, în calitate de fost ministru al Agriculturii, a vorbit despre acest lucru. ”S-au autorizat și lăcustele că se pot face proteine din ele. (…) Dar am lăsat-o doar în măsea (bucata de baton mâncată, n. red.), n-am înghițit-o. Spuneam că mâncăm lăcuste. Dar și lăcusta tot din pământ mănâncă. Să lucrăm pământul”, a fost îndemnul lui Petre Daea.

Ce face Dana Chera la Etno TV: ”Este o revoluţie sufletească”

Etno Tv a primit aprobările necesare pentru a se transforma dintr-un post tv de muzică populară într-unul generalist. Printre vedetele care apar, acum, pe postul TV și au emisiuni informative se numără și Dana Chera, cea care prezintă Subiectul Zilei, un talk-show pe teme sociale și politice, difuzat de două ori pe săptămână.

ADVERTISEMENT

“Oricine aude Etno pune egal cu muzica populară. Pentru cine vrea să citească doar titlul, pare o nebunie. Dar am încercat să înţeleg, iar lucrurile sunt foarte logice: publicul care simpatizează Etno TV este “alergat” de posturile de ştiri. Este un public care votează, care vrea să fie informat, care îngroaşă rândurile la plata taxelor.

Mai mult, este un public relaxat, nu este un public înverşunat, şi eu abia aştept să mâ întâlnesc cu el. (…) Pentru mine este o revoluţie sufletească, în sensul că nu mă simt departe de aceşti oameni: sunt părinţii noştri, sunt bunicii noştri. Un public care nevoie de informaţie echilibrată, corectă”, spunea Dana Chera într-un interviu pe această temă, la Pagina de Media.

Uniunea Europeană a inclus anumite insecte în categoria alimentelor

Comisia Europeană, organism care este în subordinea UE, a aprobat, acum trei săptămâni, includerea greierului de casă în categoria alimente. Aceasta este cea de-a treia insectă care intră în această categorie după ce, anul trecut, s-au emis aprobări pentru viermele galben și lăcuste.

Produsele care conţin insecte trebuie să fie etichetate corespunzător, să fie menţionate posibilele reacţii alergice și pot fi consumate congelate sau sub formă de pulbere (făină).

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a făcut studii ample și a descoperit că anumite insecte sunt o sursă de alimente cu un conținut mare de grăsimi, vitamine, proteine și fibre și susține că sunt sănătoase și hrănitoare.

De asemenea, conform diverselor studii făcute, creșterea insectelor pentru consumul uman are un impact mai mic asupra mediului, iar valoarea nutrițională este ridicată.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația...
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația într-un singur cuvânt
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după...
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după 13 ani de așteptare”
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean,...
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean, ar fi fost clientul ei
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea...
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea să se știe despre războiul din Ucraina
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a...
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a crescut singur doi copii, după divorț: „Tatăl ? Știm cu toții cât se implică…”