News

Dana Gîrbovan s-a decis! Ce va face după ce Klaus Iohannis i-a respins numirea la Ministerul Justiției

28.08.2019 | 20:31
Dana Girbovan sa decis Ce va face dupa ce Klaus Iohannis ia respins numirea la Ministerul Justitiei

Dana Gârbovan reacționează după decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge numirea sa la Ministerul Justiției, alături de toate celelalte propuneri înaintate de premierul Viorica Dăncilă pentru remanierea Guvernului.

Mesajul Danei Gârbovan, după ce Klaus Iohannis i-a respins numirea la Ministerul Justiției

Într-o postare publicată pe rețelele de socializare, aceasta a răspuns punctual motivelor invocate de șeful statului în cazul său, enumerând obiectivele pe care și-a propus să le ducă la îndeplinire în cazul în care ar fi fost instalată la conducerea Ministerului Justiției.

Am luat act de decizia Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcția de ministru al justiției. Voi răspunde public, punctual, motivelor președintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este “total împotriva valorilor democratice”, după ce acesta își va motiva în scris și publică hotărârea, a scris Dana Gârbovan, în debutul textului său postat pe contul personal de Facebook. „Am prezentat transparent aceste obiective, că punct de plecare pentru un proiect ce urmarea exclusiv îmbunătățirea actului de justiție și consolidarea independenței acesteia, având mereu în minte dreptul fiecărui cetățean la un proces echitabil, ca și condiție indispendabilă a prezervării tuturor drepturilor și libertăților sale fundamentale”, a mai spus aceasta.

Dana Gârbovan acuză jocuri politice. Sursa foto: capital.ro
Dana Gârbovan acuză jocuri politice. Sursa foto: capital.ro

Dana Gârbovan acuză jocuri politice

Totodată, Dana Gârbovan a lansat o serie de acuzații dure la adresa președintelui Klaus Iohannis, despre care afirmă că pune jocurile și interesele politice mai presus de rezolvarea problemelor prin care trece Justiția din România. În plus, aceasta a anunțat că își va retrage demisia înaintată către secția de judecători a CSM, ca urmare a propunerii venite din partea prim-ministrului, astfel că își va relua în curând funcția de magistrat.

Mi-am înaintat demisia către secția de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru îmi voi retrage demisia depusă și voi cere Secției pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt.

Jocurile și calculele politice se dovedesc, însă, mai importante decât soluțiile reale pentru justiție, de care să beneficieze cetățenii.Propunerea numirii mele a stârnit ample și vaste comentarii, multă minciună și calomnie, însă nu am găsit nici măcar o minimă dezbatere, nici o propunere făcute de oameni politici, jurnaliști sau comentatori, care să conțină măcar o singură soluție la problemele din justiție, ce grevează muncă a mii de judecători și procurori și afectează milioane de cetățeni”, a mai scris Dana Gârbovan pe respectiva rețea de socializare.