Sporturi

Dana White crede într-o revenire a lui Khabib: “El este campionul en-titre, centura este la posesorul ei”

01.11.2020 | 22:56
Dana White crede într-o revenire a lui Khabib:
Dana White crede într-o revenire a lui Khabib: "El este campionul en-titre, centura este la posesorul ei" (HEPTA)
ADVERTISEMENT

Dana White, președintele UFC, crede într-o revenire a lui Khabib Nurmagomedov în octagon, motiv pentru care refuză să declare vacantă centura de campion deținută în prezent de către sportivul din Dagestan.

Ultima luptă a lui Khabib a fost pe data de 24 octombrie atunci când l-a înfins prin submission, în runda a doua, pe Justin Gaethje.

ADVERTISEMENT

Sportivul rus a intrat în istoria artelor marțiale mixte cu un palmares impecabil la profesioniști cu 29 de victorii din 29 de partide disputate.

Dana White crede într-o revenire a marelui Khabib: “El este campionul en-titre”

Khabib s-a retras după decesul tatălui său din acest an, însă Dana White se bazează pe o revenire a lui Nurmagomedov în octagon. Abdulmanap Nurmagomedov, tatăl și antrenorul lui Khabib, visa pentru fiul său un record de 30 de victorii fără înfrângere.

ADVERTISEMENT

“Khabib este campionul en-titre, în acest moment nu putem vorbi despre o centură vacantă. Nu luăm în calcul o luptă interimară sau un titlu vacant. Nici vorbă despre așa ceva.” a declarat Dana White.

Retragerea lui Khabib Nurmagomedov a ridicat semne de întrebare cu privire la titlul de campion și cine va urca pe tronul UFC de la categoria ușoară, având în vedere că McGregor va reveni îń 2021 pentru un meci cu Dustin Poirier. Irlandezul Conor McGregor nu a precizat momentan categoria la care acest meci va avea loc.

Dana White ținut în șah de Conor McGregor

Dana White nu poate să controleze nimic din ceea ce campionul irlandez decide. McGregor va lupta cu Poirier cu siguranță, însă toate deciziile cu privire la organizarea partidei îi aparțin lui Conor, așa cum a declarat președintele UFC Dana White: “Nu mă gândesc să organizez o luptă de milioane de dolari dacă aceasta va avea loc la categoria de 77 kilograme, acolo unde această luptă nu reprezintă nimic. Ar fi un eșec total la categoria 77 kilograme.

ADVERTISEMENT

Nici unul dintre luptători nu aparține acelei categorii, iar la categoria lor (70kg) această luptă nu ar produce niciun efect indiferent de câștigător. Practic nu ar avea sens. I-am oferit lui McGregor această luptă, iar el a fixat data.

Data când lupta va avea loc a fost decisă de el, nu de noi. Am lucrat împreună cu ESPN, a obținut acordul pentru data aleasă de el și le-am oferit acest meci. Știu că nu s-au semnat încă contractele, iar Conor face anumite jocuri pentru a obține ceea ce își dorește. Un singur lucru e cert: Conor nu încală niciodată cuvântul pe care și-l dă. Dacă a promis o luptă, atunci va lupta.” 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri