News

Viorica Dăncilă va avea 5 concurenți pentru funcția de președinte al PSD – surse

26.06.2019 | 15:02
Viorica Dancila va avea 5 concurenti pentru functia de presedinte al PSD  surse

Viorica Dăncilă nu va avea o soarta ușoară pentru șefia PSD. Dacă inițial se vehicula că va fi singurul candidat pentru a îi lua locul lui Liviu Dragnea în funcția de președinte PSD, la congresul de la sfârșitul acestei luni, Viorica Dăncilă s-a trezit mai întâi cu doi contracandidați: Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu. După întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu senatorii PSD, premierul a aflat că mai are alți trei adversari pentru funcția de conducător al partidului. Este vorba despre ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, dar și despre mai puțin cunoscuții Ilie-Răzvan Rotaru și Cătălin Stoichiță.

Viorica Dăncilă are parte de cinci concurenți pentru șefia PSD

Dacă Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu sunt doi actori mai cunoscuți ai scenei politice, în timp ce Ecaterina Andronescu este vizibilă datorită numeroaselor mandate de ministru al Educației, despre ceilalți doi contracandidați se știu puține lucruri. Astfel, Ilie-Răzvan Rotaru este deputat  din 2016 și, potrivit CV-ului, a lucrat în trecut în funcția de comisar șef la Garda Națională de Mediu din Botoșani. În ceea ce îl privește pe Cătălin Stoichiță, acesta a fost consilier local în sectorul 5 și este considerat un apropiat al lui Marian Vanghelie.

Viorica Dăncilă și-a avertizat colegii de partid chiar marți, în timpul unei întâlniri la Clubul Diplomaților din Capitală, pe seama faptului că își va da demisia din funcția de premier dacă nu va câștiga șefia partidului la congresul care va avea loc sâmbătă, 29 iunie.

Viorica Dăncilă va avea o concurență serioasă pentru președinția PSD *foto: hepta.ro
Viorica Dăncilă va avea o concurență serioasă pentru președinția PSD *foto: hepta.ro

Cine se luptă pentru celelalte funcții de conducere din PSD

Și pentru celelalte funcții de conducere din PSD se vor da mari lupte. Astfel, pentru funcția de președinte executiv se vor întrece Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Daniel Florea și Sorin Bota. Asta în timp ce cinci nume grele din rândul social democraților vor candida pentru funcția de secretar general: Marius Dunca, Gabriel Petrea, Felix Stroe, Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor și Rodica Nassar, anunță stiripesurse.ro.

Interesant este că baronul Paul Stănescu nu s-a mai înscris în cursă pentru nici o funcție din Congres, după scandalul pe care l-a avut cu conducerea actuală a partidului. Candidaturile mai trebuie validate într-o ședință a Comitetului Executiv al PSD, care are loc vineri. Congresul PSD se va desfășura a doua zi, sâmbătă.