Dăncilă, șah la Darius Vâlcov. Premierul și-a luat alt consilier pe probleme economice. Remus Borza vine să o ajute pe șefa Executivului

Alexandru Năstase   
în HotNews
31/05/2019, 08:36
Dăncilă, șah la Darius Vâlcov. Premierul și-a luat alt consilier pe probleme economice. Remus Borza vine să o ajute pe șefa Executivului GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă și-a adus un alt sfătuitor pe probleme de economie. Sursă foto - facebook

Premierul Viorica Dăncilă a mutat pe o tablă imaginară și l-a adus în poziție de șah pe Darius Vâlcov. După ce a anunțat la puțin timp de la condamnarea lui Liviu Dragnea că se mai gândește dacă îl va păstra în echipă pe cel despre care se spune că a construit programul de guvernare al PSD-ului, Dăncilă a trecut acum la fapte. L-a cooptat pe deputatul Remus Borza, fost membru ALDE în funcţia de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate.

Dăncilă, șah la Darius Vâlcov

Culmea, acesta vine pe acelaşi post ca Darius Vâlcov, apropiatul fostului președinte al Camerei Deputaților. De altfel, decizia premierului Viorica Dăncilă privind acordarea calităţii de consilier a lui Borza a și fost publicată în Monitorul Oficial. „Se acordă domnului Remus Adrian Borza calitatea de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate. Activitatea acestuia este neremunerată”, se arată în decizia premierului.

De remarcat că Remus Borza este un deputat neafiliat încă din septembrie 2017. Cu toate acestea a fost ales pe listele ALDE Braşov. Interpetarea în cazul lui Vâlcov a început încă din momentul în care premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată, într-o conferință susținută la finalului primului CEx după încarcerarea lui Liviu Dragnea, dacă va lucra în continuare cu oameni apropiaţi ai fostului șef PSD.

Dăncilă, șah la Darius Vâlcov. Dăncilă și Vâlcov
Darius Vâlcov este cercetat de DIICOT. Sursă foto – facebook

Ce se întâmplă cu Darius Vâlcov

„Cu Anca Alxandrescu exclus. Este consilier onorific la Guvern, mâine o voi elibera din funcție. Și la partid la fel. Voi lua o decizie în curând legată și de Darius Valcov. Nu îmi cereți să vă dau răspuns acum”, a spunea atunci Viorica Dăncilă. Nu este singura problemă pe care o are Vâlcov.  Procurorii DIICOT au început o urmărire penală în cazul său. Vâlcov este cercetat pentru faptul că a publicat documentul semnat în 2016 de  Parchetul General și Serviciul Român de Informații.

Acesta postase pe pagina de Facebook protocolul secret pentru care acum trebuie să dea explicații. Cei de la DIICOT au confirmat că au început ancheta in personam (cu privire la persoană) pentru publicarea protocolului secret.

 

Închide ×