Fotbal international

Dane, merită o primă specială! Giedrius Arlauskis, eroul CFR-ului în Europa. Fără el, clujenii erau eliminați încă din iulie

07.11.2019 | 22:58
Dane merita o prima speciala Giedrius Arlauskis eroul CFRului in Europa Fara el clujenii erau eliminati inca din iulie
ADVERTISEMENT

Portarul Giedrius Arlauskis este fără îndoială eroul echipei CFR Cluj în acest sezon al cupelor europene. Lituanianul a făcut o nouă partidă senzațională cu Rennes, în etapa a patra a Grupei E din Europa League, și este unul dintre jucătorii care și-au pus cel mai apăsat amprenta pe faptul că trupa lui Dan Petrescu este foarte aproape de calificarea în primăvara competiției.

Giedrius Arlauskis, eroul CFR-ului în Europa

Cotidianul L’Equipe a scris după returul cu Rennes din Europa League că Giedrius Arlauskis este eroul CFR-ului. ”Arlauskis, necunoscutul impenetrabil”, este titlul francezilor, care au continuat: ”Este foarte puțin cunoscut în Franța, iar înaintea disputei din această seară nimeni nu îl băga în seamă. Motivul pentru care Rennes nu s-a impus la Cluj se datorează total portarului lituanian. Cu mâinile, cu picioarele, portarul CFR-ului a scos tot de pe spațiul porții”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, antrenorul celor de la Rennes a avut numai cuvinte de laudă pentru lituanianul din porta clujenilor. ”Am avut ocazii mai multe, dar fotbalul nu este despre asta, ci despre eficienţă. Din păcate azi, la fel ca de multe ori în acest sezon, nu am putut concretiza. Este o decepţie că părăsim competiţia. Arlauskis a fost foarte concentrat, eficient şi ne-a blocat toate ocaziile. Suntem dezamăgiţi de rezultat, de două ori 1-0 pentru CFR este decepţia cu atât mai mare”, a spus Julien Stephan.

Arlauskis, ”Omul Păianjen” din poarta CFR-ului

Giedrius Arlauskis a avut o prestație la fel de bună și în meciul tur de la Rennes, atunci când și-a salvat echipa în mai multe rânduri. În plus, lituanianianul a fost ocrotit și de șansă atunci când Mbaye Niang a ratat un penalty în prima repriză pentru francezi.

ADVERTISEMENT

Însă, marele merit al lui Arlauskis vine de la partida retur cu FC Astana din primul tur preliminar al Champions League. După ce au pierdut în Kazahstan, scor 0-1, CFR Cluj s-a impus acasă cu 3-1 și și-a început aventura europeană senzațională din acest sezon. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără ”Omul Păianjen” din poarta ardelenilor, care în minutele de prelungire ale returului cu formația lui Dorin Rotariu a avut o paradă de excepție la o lovitură de cap a unui adversar din 3 metri. Fără acea intervenție miraculoasă, CFR ar fi avut o nouă eliminare rușinoasă, iar la această oră nu am mai fi vorbit la superlativ de antrenorul Dan Petrescu și despre aventura clujenilor în Europa.