Sport

Danemarca a decis să suspende definitiv toate competițiile de handbal din actualul sezon. Ce echipe au obţinut calificarea în cupele europene

07.04.2020 | 18:59
Danemarca a decis sa suspende definitiv toate competitiile de handbal din actualul sezon Ce echipe au obtinut calificarea in cupele europene
ADVERTISEMENT

Danemarca a luat decizia de a suspenda definitiv competițiile de handbal din actualul sezon din cauza pandemiei de coronavirus, însă nu toate echipele au fost mulțumite de hotărârea luată.

Danemarca a suspendat definitiv sezonul la handbal

Pandemia de coronavirus a afectat sportul din întreaga lume, iar Danemarca a luat decizia de a suspenda definitiv sezonul la handbal.

ADVERTISEMENT

„Nu este un secret faptul că acest scenariu a fost cel mai rău lucru care se putea întâmpla în handbalul danez. Îmi pare foarte rău că a trebuit să luăm această decizie, dar este, din păcate, singurul lucru corect în lumina situației în care ne aflăm.

Decizia este ca noi, în cadrul federației, să vedem cel mai bun dintre scenariile posibile”,a susținut președintele DHF, Per Bertelsen.

ADVERTISEMENT

Nu toate echipele au fost mulțumite de decizie

Decizia a afectat mai multe echipe, printre care și Aalborg, echipă care a fost retrogradată în urma hotărârii, dar care avea șanse reale la salvarea de la retrogradare.

„Suntem foarte dezamăgiți. Ne bucurăm că s-a luat o decizie. Dar nu suntem deloc mulțumiți că au luat cea mai nedreaptă decizie dintre toate. Suntem foarte surprinși de acest lucru”, a declarat Henrik Skals, directorul EH Aalborg, care consideră că s-ar fi putut găsi un loc în prima ligă și pentru sezonul următor, așa cum s-a întâmplat în Suedia.

ADVERTISEMENT

În Suedia, la handbal masculin, unde cu o etapă înainte de final, situația la retrogradare nu a fost tranșată. Astfel, au rămas în prima ligă ambele echipe care luptau pentru supraviețuire, iar următorul sezon se va disputa cu 15 formații.

Federația daneză a luat această decizie, la o zi distanță după intervenția premierului Mette Frederiksen, care a anunțat noile măsuri în această criză provocată de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, până pe data de 10 mai este interzis ca un număr mai mare de zece persoane să fie adunate în același loc, iar adunările mari sunt interzise până la sfârșitul lunii august, deci niciun meci nu se poate disputa până la data respectivă cu spectatori, indiferent de disciplina sportivă.

ADVERTISEMENT