Sport

Danemarca atacă o nouă calificare în semifinalele Euro cu gândul la Christian Eriksen: ”Este în fiecare zi în inimile acestei echipe”

Danemarca va înfrunta Cehia pentru un loc în semifinalele Euro 2020. Nordicii vor să-i dedice un eventual succes lui Christian Eriksen.
03.07.2021 | 17:31
Danemarca ataca o noua calificare in semifinalele Euro cu gandul la Christian Eriksen Este in fiecare zi in inimile acestei echipe
ADVERTISEMENT

Echipele naționale ale Cehiei și Danemarcei se numără printre surprizele actualului Turneu Final al Campionatului European.

Nordicii au început cum nu se poate mai rău turneul, cu vedeta Christian Eriksen la un pas de moarte, chiar pe Parken Arena din Copenhaga. Ce a urma a fost o veritabilă lecție de caracter.

ADVERTISEMENT

Pentru Christian Eriksen și pentru Danemarca

Nordicii au depășit momentul cumplit din finalul primei reprize a meciului cu Finlanda, primul la Euro 2020, când Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon și a fost aproape să-și piardă viața.

Danezii au pierdut în fața Finlandei 0-1, dar nu și-au pierdut speranța. Meci după meci, nordicii au evoluat tot mai bine, au înscris 9 goluri, și au ajuns la doar doi pași de o nouă finală continentală, după cea din 1992, când a și câștigat trofeul.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă seara, de la ora 19:00, la Baku, Danemarca va încerca să treacă de Cehia pentru o nouă performanță istorică.

”O să jucăm ofensiv, o să ne apărăm în viteză, o să dăm totul pentru suporterii danezi. Și, încă o dată, vom juca pentru Christian Eriksen.

ADVERTISEMENT

El este în fiecare zi în inima acestei echipe. Pentru el și fără teamă, noi vom da totul”, e declarat selecționerul Danemarcei, Kasper Hjulmand.

Cehia – Danemarca, sfertul pe care nimeni nu-l anticipa

Oponentele din primul sfert de finală al zilei de sâmbătă, Cehia și Danemarca, au ajuns în această fază a competiției cumva ”împotriva” tuturor pronosticurilor.

ADVERTISEMENT

Danezii au început cu un 0-1 cu Finlanda, urmat de o înfrângere scontată, 1-2 cu Belgia, dar au reușit să se regrupeze exact la timp pentru a fi, iată, tocmai în sferturi la Euro 2020, după 4-1 cu Rusia, în grupă, și 4-0 cu Țara Galilor în optimi.

Nici Cehia nu a avut un traseu ușor. Plasată într-o grupă cu Anglia, una dintre favoritele la câștigarea actualului european, și Croația, vicecampioana în exercițiu a lumii, plus incomoda națională a Scoției, Cehia pornea cu șansa a treia, dar și-a depășit la rândul ei condiția.

În optimi a câștigat tocmai în fața Olandei, altă echipa cotată cu șanse reale să câștige Euro 2020. Întâlnirea de sâmbătă seara este și un duel al atacanților celor două naționale.

Patrik Schick este unul dintre golgheterii turneului cu patru reușite și arată o formă excepțională. De cealaltă parte, Kasper Dolberg a înscris o ”dublă” în fața Țării Galilor, deci am putea asista și la un recital din partea celor doi.

ADVERTISEMENT