Sport

Danemarca i-a dat peste nas lui Victor Piţurcă! Ce spunea după înfrângerea din primul meci: „S-a încheiat turneul final”

Danemarca îl contrazice pe Victor Pițurcă, care îi vedea eliminați după înfrângerea cu Finlanda de la debutul Campionatului European
04.07.2021 | 00:56
Danemarca ia dat peste nas lui Victor Piturca Ce spunea dupa infrangerea din primul meci Sa incheiat turneul final
ADVERTISEMENT

Danemarca este marea surpriză de la EURO 2020 și a reușit să se califice în careul de ași de la acest turneu final. Nordicii ar putea juca din nou o finală la EURO după 29 ani, când au învins campioana mondială, Germania.

Victor Pițurcă a analizat la PRO TV meciurile Cehia – Danemarca și Ucraina – Anglia din sferturile de finală, însă experimentatul antrenor a întors-o ca la Ploiești!

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă, de la „s-a încheiat turneul final” pentru Danemarca la „danezii sunt destinați să câștige EURO”

Victor Pițurcă declara după debutul nefericit al Danemarcei la EURO 2020, marcat de drama lui Christian Eriksen și înfrângerea cu 0-1 în fața Finlandei, că pentru „vikingi” „s-a încheiat turneul final”.

În ciuda unei noi înfrângeri cu Belgia, Danemarca a reușit apoi victorii pe bandă rulantă și a primit doar două goluri în ultimele trei partide. în care a înscris de nu mai puțin de zece ori, parcă în ciuda antrenorului român.

ADVERTISEMENT

Doar că nea’ Piți „a întors-o ca la Ploiești”, iar după calificarea în semifinale a vorbit despre un destin al danezilor care sunt „destinați să câștige Campionatul European”: „Danermarca e o mare surpriză! La fel ca în 1992 când au venit de pe plajă. Aici joacă și soarta un rol”, s-a contrazis „Satana”.

Victor Pițurcă, impresionat de danezi: „Au jucători mari!”

Victor Pițurcă s-a arătat impresionat de danezii pe care îi vedea eliminați încă după primul meci și a caracterizat drept „fantastică” victoria împotriva reprezentativei Cehiei: „Au jucători mari! O victorie fantastică. Două înfrângeri la început, ce s-a întâmplat cu Eriksen, iar acum sunt în semifinale. E o mare surpriză. Acolo sunt mai mulți lideri, Kjaer, a mai spus analistul Pro X.

ADVERTISEMENT

Fostul selecționer știe unde danezii au câștigat meciul cu Cehia, care nu s-a mai ridicat la înălțimea prestațiilor de până acum la acest turneu final: „Spuneam aseară că depinde de moment și în ce formă sunt jucătorii fizic, psihic. Cehii azi nu au mai fost cei din meciurile trecute. Vorbim de un joc așa cum a fost echipamentul pe care l-au folosit azi, închis. Nu au făcut pressing și au stat rău fizic.

O echipă valoroasă trebuie să știe să treacă peste astfel de lucruri și momente de genul. Soucek și Schick nu au mai putut să țină ritmul de joc. Rolul cehilor a fost până în acest moment. Danezii au jucători mult mai bine cotați, iar tactic antrenorul lor a fost mult mai inspirat”, a fost concluzia lui Piți.

ADVERTISEMENT

Pițurcă a fost încântat de fazele create de danezi la cele două goluri și consideră că nordicii se puteau impune și mai categoric, în timp ce Cehia nu avea cum să aibă pretenții cu acest joc: „Golul și-a spus cuvântul. Și la golul doi a fost o fază frumoasă. Cehii au greșit. Puteau să ia și golul trei. Au marcat cu șansă. Danezii au făcut pasul înapoi, dar nu au avut clarviziune și nu și-au creat ocazii de gol. Era greu să încurce Danemarca”.

Victor Pițurcă prefațează semifinala dintre Anglia și Danemarca

Victor Pițurcă este nerăbdător să vadă Danemarca la treabă pe Wembley, în semifinalele EURO 2020 contra Angliei, care visează la câștigarea titlului continental, mai ales că finala se joacă în templul fotbalui englez. Deși nu a fost impresionat de jocul Angliei, Pițurcă e de părere că naționala lui Gareth Southgate e genul de echipă care e extrem de pragmatică și te taxează cu fiecare ocazie: „Să îi vedem cu Anglia! Englezii nu excelează, dar câștigă de o manieră categorică. Nu ai făcut marcaj calumea, te taxează imediat. Asta spune foarte mult”.

Anglia nu a primit niciun gol la acest turneu final, iar pentru Victor Pițurcă nici acest lucru nu este deloc o surpriză. Aflăm de ce: „Toți jucătorii fac faza defensivă și sunt extrem de puternici. Eu cred că au șansă să câștige EURO 2020 indiferent cu cine vor juca în finală! Au jucători excelenți acolo în față”, a concluzionat antrenorul.

Piți a avut și un remarcat după meciul Danemarcei cu Cehia, Mikkel Damsgaard, extrema stângă de 21 de ani al Sampdoriei: „Mi-a plăcut azi Damsgaard, puștiul. Putea să marcheze în minutul 13. Aici sunt jocurile unde poate să se demonstreze”.

ADVERTISEMENT