Sport

Danemarca înscrie cel mai rapid gol de la EURO 2020, chiar în primul meci fără Eriksen. Câte secunde i-au lipsit lui Poulsen să bată recordul

Danemarca a început în forță duelul cu Beglia de la EURO 2020, iar nordicii au reușit să marcheze cel mai rapid gol de la turneul final.
17.06.2021 | 19:48
Danemarca inscrie cel mai rapid gol de la EURO 2020 chiar in primul meci fara Eriksen Cate secunde iau lipsit lui Poulsen sa bata recordul
ADVERTISEMENT

Yussuf Poulsen este autorul golului, iar atacantul lui RB Leipzig a reușit să îl învingă în minutul 2 pe Thibaut Courtois, surprins de viteza atactului danezilor.

Până la golului lui Poulsen, cel mai rapid gol de la EURO 2020 a fost reușit lui Romelu Lukaku, din duelul cu Rusia, din primul meci al grupei B. Atunci, atacantul belgian a marcat în minutul 10, gol care a avut nevoie de validarea VAR.

ADVERTISEMENT

Danemarca înscrie cel mai rapid gol de la EURO 2020 în duelul cu Belgia

Deși Danemarca este în continuare afectată de ceea ce i s-a întâmplat lui Christian Eriksen, nordicii au început încrezători confuntarea cu Belgia, iar aceștia au înscris în minutul 2, cel mai rapid gol de la EURO 2020, prin Yussuf Poulsen.

Mai mult decât atât, Yussuf Poulsen a fost la un pas să înscrie chiar cel mai rapid gol din istoria Campionatului European, i-au lipsit doar 32 de secunde. Acesta e top 3 al celor mai rapide goluri din istoria Campionatelor Europene:

ADVERTISEMENT
  1. 1:07 – Dimitri Kirichenko (Russia 2-1 Greece, 20.06.2004)
  2. 1:39 – Yussuf Poulsen (Denmark vs Belgium, 17.06.2021)
  3. 1:40 – Robert Lewandowski (Poland 1-1 Portugal (30.06.2016)

Partida dintre Danemarca și Belgia a fost oprită în minutul 10, atunci când toți fotbaliștii și suporterii din tribunele arenei au oferit un omagiu pentru Christian Eriksen.

ADVERTISEMENT

Yussuf Poulsen este atacantul lui RB Leipzig, care putea să evolueze și pentru naționala Tanzaniei, țara tatălui său. Mai mult decât atât, el chiar și-a dorit să joace pentru Tanzania, însă staff-ul naționalei nu i-a trimis niciodată vreo convocare, așa că a ales Danemarca, țara în care s-a născut.

Este un produs al Academiei de Fotbal al danezilor de la Lyngby, iar în 2013 era transferat pentru 1.550.000 de euro la RB Leipzig, pe vremea când „taurii” evoluau în ligile inferioare din Germania.

ADVERTISEMENT
  • 27 de ani este vârsta lui Yussuf Poulsen

Poulsen încă nu a ajuns la 10 goluri marcate pentru Danemarca

Deși este principalul atacant al Danemarcei de câțiva ani, Yussuf Poulsen încă nu a reușit să ajungă la borna cu numărul 10 al golurilor pentru naționala țării sale, în ciuda staturii sale impozante.

Astfel, Yussuf Poulsen are 9 goluri marcate, cu tot cu cel din duelul cu Belgia, în 56 de meciuri pentru Danemarca, cifre care nu sunt pe placul fanilor nordicilor, însă reușit împotriva belgienilor poate să le crească încrederea suporterilor în el.

Împotriva României, Yussuf Poulsen a jucat în două confruntări, fără să reușească să marcheze în niciuna dintre partide. În sezonul recent încheiat de Bundesliga, Yussuf Poulsen a marcat 5 goluri și a oferit 5 pase de gol, în 27 de meciuri jucate pentru RB Leipzig.

Cea mai mare cotă de piață a lui Poulsen a fost în sezonul 2019-2020, atunci când valora 35.000.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com.

  • 27.000.000 de euro este cota de piață a lui Yussuf Poulsen, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: