Sport

Danemarca a câștigat Campionatul Mondial de handbal masculin după o finală fantastică împotriva Norvegiei

27.01.2019 | 19:54

Danemarca este noua campioană mondială după ce a învins-o pe Norvegia în marea finală, scor 31-22. Nordicii au câștigat pentru prima dată în istorie Campionatul Mondial, la a patra încercare.


SCORUL LIVE

FINAL. 31-22 – Danemarca este noua campioană mondială, pentru prima oară în istorie, după o finală extraordinară în fața Norvegiei.

Minutul 55. 29-18 – Cea mai mare diferență în finala Campionatului Mondial, Danemarca o demolează pe vecina Norvegia.

Minutul 43. 23-15 – Danemarca e foarte aproape de primul titlu mondial din istorie, în timp ce Norvegia poate pierde a doua finală consecutivă la Campionatul Mondial.

Minutul 36. 21-13 – Nicio schimbare după pauză în jocul celor două naționale. Landin e fabulos și Danemarca mărește diferența pe tabelă.

Pauză. 18-11 – Diferență uriașă după 30 de minute în finala Campionatului Mondial, Norvegia nu are replică în fața Danemarcei.

Minutul 23. 13-8 – Danemarca domină categoric în finala Mondialului, cu un Landin cu parade senzaționale.

Minutul 15. 10-6 – Danezii s-au desprins în ultimele minute, Norvegia nu găsește soluții în atac.

Minutul 8. 5-4 – Danemarca revine în avantaj, profitând și de intervențiile extraordinare

Minutul 3. 2-3 – Olsen egalează pentru Danemarca, Sakkosen readuce Norvegia în avantaj


Meciul Danemarca – Norvegia, finala Campionatului Mondial de handbal masculin 2019 se va disputa duminică, 27 ianuarie, de la ora 18:30. Partida va avea loc în sala “Jyske Bank Boxen” din Herning (Danemarca). Danezii se vor baza în finală pe Mikkel Hansen, cel mai bun marcator al turneului final din Danemarca şi Germania. Handbalistul de la PSG a înscris 65 de goluri şi are un procentaj de 68% la capitolul aruncări reuşite. De cealaltă parte, norvegienii vin cu Sander Sagosen, coechipierul lui Hansen de la PSG. Echipa care va câştiga Campionatul Mondial 2019 se va califica direct la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în timp ce selecţionatele clasate pe locurile 2-7 vor participa la un turneu de baraj.

Danemarca – Norvegia, finala Campionatului Mondial de handbal masculin 2019. Danezii nu au câştigat niciodata aurul

Danemarca – Norvegia este finala Campionatului Mondial de handbal masculin 2019. Danezii au ajuns în ultimul act al turneului final pentru a doua oară în ultimii opt ani, însă au fost învinşi de Franţa (2011), scor 37-35, şi de Spania (2013), scor 35-19. În 1967, Danemarca a jucat prima finală la un Mondial, când a pierdut în faţa Cehoslovaciei, scor 14-11.

Denmark 38:30 France (semi-finals) | IHFtv – Germany Denmark 2019

It's a fairy tale for Denmark ??! The co-hosts proved all their power versus the 2017 IHF world champions France ?? to win their ninth game at #handball19 and claim a ticket for the final in Herning.Denmark pivot Anders Zachariassen scored five goals and was 100% effective. After their victory he talked to IHFtv: "I know there are a lot of idols in the teams. I hope we inspire a lot of people with the work we are doing every day."For France's Kentin Mahe, "at the end, the quality of Denmark was too high for us to fight against them."

Gepostet von International Handball Federation – IHF am Freitag, 25. Januar 2019

Norvegia este vicecampioana mondială en-titre, după ce în urmă cu doi ani a fost învinsă în finală de Franţa, scor 33-26. Performanţa din 2017 este singura notabilă a norvegienilor la Campionatele Mondiale de handbal masculin. Duminică, de la ora 15:30, Franţa, campioana mondială en-titre, va juca împotriva Germaniei în finala mică, meci programat să se dispute în sala “Jyske Bank Boxen” din Herning (Danemarca).