VIDEO. Noul rege danez. “Nu am mai avut ca el de la fraţii Laudrup”

Sorin Dumitrescu   
în Stiri sportive
02/09/2017, 12:35
VIDEO. Noul rege danez. “Nu am mai avut ca el de la fraţii Laudrup”

Danemarca a făcut cel mai bun meci din ultimul deceniu, călcând în picioare, pur şi simplu, reprezentativa Poloniei, ocupanta locului 5 în ierarhia FIFA. Un 4-0 care i-a îmbătat pur şi simplu pe ziariştii din Ţara lui Hamlet, care nu mai găsesc epitete pentru a scoate în evidenţă performanţa echipei antrenate de norvegianul Age Hareide şi, mai ales, evoluţia noului star, Christian Eriksen.

“De la Michael şi la Brian Laudrup nu am mai avut un asemenea rege. El este noul rege al fotbalului danez, Christian Eriksen! Are clasă mondială pură. Polonia e numărul 5 în ierarhia FIFA, dar în faţa spiritului nostru cuceritor a părut locul 100. Am rupt-o în bucăţi, am umilit-o!” – a scris la superlativ cotidianul Ekstrabladet, cel care până acum folosise un ton deosebit de critic la adresa echipei naţionale.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Într-adevăr, Eriksen a fost omul orchestră. A dirijat cu măiestrie toate acţiunile echipei sale, a oferit trei pase decisive la goluri şi a punctat o dată, în stil de mare campion. Valul euforiei l-a cuprins şi pe el : “Suntem vii! Le-am arătat adversarilor din grupă la ce să se aştepte!” Prestaţia sa a primit o notă foarte rar acordată în presa daneză, 6, adică maxim ce poate atinge un jucător.

“Am făcut un joc sălbatic. Polonezii n-au rezistat furiei noastre. A fost extraordinar să intri pe gazon şi să simţi tot stadionul alături de tine” – a declarat vârful Andreas Cornelius, în timp ce Thomas Delaney consideră că echipa a arătat mult caracter:“Am jucat cu inima, am câştigat cu inima. Pentru noi, nu e atât de important stilul echipei, ci vibraţia ei. Asta e tot ce contează”

Închide ×