Selecţionerii naţionalelor României cooperează: “Am decis să avem o filosofie comună”

Razvan Nicolae   
în Fotbal intern
08/10/2017, 23:02
Selecţionerii naţionalelor României cooperează: “Am decis să avem o filosofie comună”

Danemarca – România 1-1 în ultima etapă din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Tricolorii au ratat prezenţa la turneul final din Rusia, însă remiza contează pentru campania de calificare la Campionatul European din 2020. Cosmin Contra este neînvis în mandatul său ca selecţioner, “Guriţă” obţinând patru puncte în primele sale două meciuri pe banca naţionalei.

Daniel Isăilă, selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, a declarat că a avut mai multe conversaţii cu Cosmin Contra. Acesta a precizat că în urma discuţiilor au căzut de acord ca amândoi să aibă o filosofie comună. Antrenorul de 45 de ani a susţinut că selecţionerul echipei naţionale îi va lăsa mai mulţi jucători tineri la tineret pentru a obţine calificarea la Campionatul European U21 din 2019. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Ce a discutat Isăilă cu Contra înainte de Danemarca – România 1-1

Am discutat cu Cosmin, am avut multe întâlniri cu el. Am vorbit despre filosofia noastră să fie comună. Strategia se modifică şi în funcţie de adversar. Am vorbit cu Cosmin şi a decis să-mi lase toţi jucătorii tineri la dispoziţie pentru a mă califica”, a declarat Daniel Isăilă pentru o televiziune de sport.

Selecţionerul naţionalei de tineret a mai vorbit şi despre jucătorii români, acesta precizând că niciodată România nu a dus lipsă de fotbalişti talentaţi. “România n-a dus niciodată lipsă de jucători talentaţi. Problema e că ei au plecat în străinătate prea devreme. Cred că în sport mentalul contează foarte mult. Calitate, abilitate există la jucătorii români. Noi avem probleme atunci când trebuie să gestionăm momentele din joc. Când reuşim o victorie ne îmbătăm cu apă rece, când pierdem facem o tragedie. Trebuie să existe un echilibru”, a mai precizat Daniel Isăilă.

Închide ×