Fotbal intern

VIDEO. Keşeru, arma secretă a lui Contra! E un coşmar pentru danezi

Danemarca - România se joacă duminică, de la ora 19:00, în ultima etapă din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Tricolorii nu mai au nicio şansă să se califice la turneul final din...
08.10.2017 | 17:57
VIDEO Keseru arma secreta a lui Contra E un cosmar pentru danezi

Danemarca – România se joacă duminică, de la ora 19:00, în ultima etapă din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Tricolorii nu mai au nicio şansă să se califice la turneul final din Rusia, însă un rezultat pozitiv obţinut la Copenhaga îi poate ajuta în campania pentru Campionatul European din 2020. Danezii nu au amintiri prea plăcute cu unul dintre jucătorii convocaţi de Cosmin Contra. Chiar dacă Claudiu Keşeru are cifre foarte bune contra danezilor, Cosmin Contra a preferat să-l titularizeze pe Florin Andone.

Claudiu Keşeru este o adevărată “bestia nera” pentru danezi, actualul atacant al bulgarilor de la Ludogoreţ este ultimul tricolor care a marcat împotriva echipei naţionale a Danemarcei. România a jucat în toamna lui 2014 un meci amical, pe Arena Naţională, cu danezii. Keşeru evolua atunci pentru Steaua Bucureşti şi a marcat ambele goluri ale victoriei cu selecţionata antrenată pe atunci de Morten Olsen.

Andone, preferat lui Keşeru în Danemarca – România

Performanţa lui Keşeru venea la două luni după ce atacantul mai făcuse o victimă în fotbalul danez. Pe 18 septembrie 2014. Steaua Bucureşti debuta cu dreptul în grupele Europa League din sezonul 2014-15. Steliştii câştigau cu 6-0, iar internaţionalul român marca trei dintre golurile echipei antrenate de Costel Gâlcă. Tripla lui Keşeru a intrat în istoria competiţiei, atacantul marcând cel mai rapid “hat-trick” din faza grupelor Europa League.


Jucătorul campioanei Bulgariei ar fi putut să-şi treacă numele pe lista marcatorilor şi la meciul România – Danemarca din primăvara acestui an. La partida de la Cluj, Claudiu Keşeru a ratat două ocazii mari de a înscrie în poarta lui Kasper Schmeichel. În minutul 17 al meciului contra danezilor, atacantul lui Ludogoreţ a tras peste poartă din câţiva metri. Şapte minute mai târziu, fotbalistul de 30 de ani nu a ajuns la timp la centrarea trimisă de Romario Benzar. La meciul de duminică, de la Copenhaga, Claudiu Keşeru va fi rezervă, Florin Andone fiind preferat în ofensivă – VEZI AICI DETALII.

Chiar şi cu Ludogoreţ, Claudiu Keşeru nu i-a iertat pe danezi. În 16-imile Europa League din sezonul 2016-17, campioana Bulgariei a fost învinsă de FC Copenhaga cu 2-1, însă atacantul român a marcat singurul gol al vecinilor de la sud de Dunăre. Reuşita lui Keşeru nu a ajutat prea mult, Ludogoreţ fiind eliminată din Europa League.

19 selecţii are Claudiu Keşeru la echipa naţională a României