News

VIDEO. Au revenit la “locul crimei”! Răpuşi de Meier şi Dorinel grăbitu’

Danemarca - România se joacă duminică, de la ora 19:00, în ultima etapă din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Tricolorii nu mai au nicio şansă să se califice la turneul final din...
08.10.2017 | 00:07

Danemarca – România se joacă duminică, de la ora 19:00, în ultima etapă din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Tricolorii nu mai au nicio şansă să se califice la turneul final din Rusia, însă meciul de la Copenhaga are o însemnătate deosebită pentru campania de calificare la Campionatul European din 2020.

Tricolorii se întorc după 14 ani pe stadionul pe care echipa naţională a României rata calificarea la Campionatul European din 2004. Bogdan Lobonţ, convocat de Cosmin Contra pentru dubla cu Kazahastan şi Danemarca, a fost pe teren din primul minut în meciul de pe Parken din 10 septembrie 2003. Actualul selecţioner al României a absentat la meciul decisiv pentru calificarea la turneul final din Portugalia, fostul internaţional se accidentase la un meci amical jucat de Atletico Madrid în startul acelui sezon. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Danemarca – România, meciul de coşmar de acum 14 ani

Tricolorii aveau nevoie de o victorie la Copenhaga, mai ales după ce echipa naţională a României suferise din cauza unor decizii suspecte ale arbitrilor în meciurile precedente. În seara de septembrie din 2003, pe Parken, românii au fost din nou sancţionaţi de arbitrii. Urs Meier le-a acordat danezilor un penalty, în minutul 33, după ce Ebbe Sand cade uşor de lângă Adrian Iencsi. Jon Dahl Tomasson execută fără emoţie şi Danemarca conducea cu 1-0.

În a doua repriză, elevii lui Anghel Iordănescu s-au trezit, iar Adrian Mutu şi Daniel Pancu au întors scorul. În minutul 72, România era calificată la Campionatul European din 2004. Au urmat minute în care ratările tricolorilor i-au exasperat pe suporterii care priveau în faţa televizoarelor, Thomas Sorensen a fost în zi de graţie pe stadionul Parken.

Ce echipă a folosit Anghel Iordănescu în meciul Danemarca – România din toamna lui 2003

În minutele de prelungire ale meciului, Dorinel Munteanu se grăbeşte să bată un corner şi mingea a ajuns la Sorensen. Urs Meier prelungise meciul cu patru minute, însă arbitrul elveţian nu avea încă de gând să fluiere finalul partidei de la Copenhaga. În minutul 90+4, Martin Laursen l-a învins pe Bogdan Lobonţ după o fază suspectă de henţ. România rata prezenţa la barajul pentru calificarea la Campionatul European din 2004, iar stadionul Parken intra în istoria arenelor de tristă amintire pentru fanii echipei naţionale a României.

România: Lobonţ – Stoican, Iencsi, Chivu, Raţ – Fl. Dumitru (Fl. Cernat 70), Rădoi, Pancu, Munteanu – Ganea (Bratu 67), Mutu (Şoavă 90+2). Antrenor: Anghel Iordănescu.

5 victorii au tricolorii, de-a lungul timpului, în meciurile Danemarca – România