News

Danemarca, stop joc pentru turiștii români! În ce condiții se mai poate merge în țara nordică

30.07.2020 | 18:47
Danemarca stop joc pentru turistii romani In ce conditii se mai poate merge in tara nordica
ADVERTISEMENT

Danemarca a decis să spună stop joc pentru turiștii români! Concret, autoritățile de la Copenhaga au inclus România pe lista țărilor pentru care se închid granițele.

Mai mult de atât, calatoriile in scop turistic ale turistilor romani nu vor mai fi acceptate incepand de sambata, 1 august 2020, de la ora 00.00.

ADVERTISEMENT

Există câteva excepții prin care românii pot ajunge totuși în această țară. O vot putea face doar in baza listei “motivelor intemeiate” elaborate de autoritatile daneze.

Danemarca nu mai primește turiști români!

De asemenea, românii vor putea sa intre pe teritoriul Danemarcei fara prezentarea unui test negativ pentru COVID-19, dar numai daca nu au simptome specifice bolii.

ADVERTISEMENT

Persoanelor care sosesc din Romania li se va “recomanda ferm” carantinarea timp de 14 zile la intoarcerea in Danemarca.

Tranzitarea Danemarcei va fi permisa pentru deplasarea in scop turistic in alta tara decat Danemarca, dar numai cu dovada unei rezervari la o unitate de cazare

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că până în prezent, turiștii români puteau merge în Danemarca dacă aveau rezervat un sejur de minimum 6 nopți într-o casă de vacanță, camping, hotel, casă particulară etc.

Modificarea condițiilor de călătorie în Danemarca în context COVID-19 – România a fost inclusă pe lista țărilor…

Posted by Embassy of Romania in Copenhagen on Thursday, July 30, 2020

Tranzitarea Danemarcei va fi permisă, în continuare, doar în următoarele condiții: deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca (va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei); deplasare în baza listei ”motivelor întemeiate” într-o altă țară decât Danemarca. Persoanelor cu simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permis să tranziteze Danemarca.

ADVERTISEMENT

Cu privire la recomandările de călătorie emise de Ministerul danez al afacerilor externe privind plecările din Danemarca, în condițiile în care România a fost plasată pe lista țărilor ”închise”, gradul de risc a fost ridicat la ”portocaliu” (evitarea călătoriilor nenecesare)”, a transmis Ambasada României în Regatul Danemarcei.

 

 

ADVERTISEMENT