ADVERTISEMENT
News

Danemarca va cumpăra 1,17 milioane de doze Pfizer din România: „Mulți danezi se vor vaccina mai rapid”

Danemarca a anunțat că va cumpăra 1,17 milioane de doze Pfizer din România. Oficialii au spus că mulți danezi vor avea ocazia să se imunizeze mai repede.
Autor: Cerasela Stafie | 30.06.2021 | 17:01
Danemarca va cumpăra 1,17 milioane de doze Pfizer din România: „Mulți danezi se vor vaccina mai rapid
Danemarca va cumpăra 1,1 milioane de doze Pfizer din România: „Mulți danezi se vor vaccina mai rapid" Sursa foto: Hepta

Magnus Heunicke, ministrul danez al Sănătății, a anunțat, printr- un comunicat, că achiziția dozelor s-a produs în contextul în care  România a vrut să vândă surplusul de doze. Cererea pentru vaccinare în țara noastră s-a redus considerabil.

ADVERTISEMENT

Astfel, există riscul ca serurile să expire. Danemarca profită de acest lucru și cumpără vaccinul pe care românii îl ignoră.

Danemarca va cumpăra 1,1 milioane de doze Pfizer din România: „Mulți danezi se vor vaccina mai rapid”

Ministerul Sănătăţii de la Copenhaga a anunțat, marți seara, că cele două țări au ajuns la un acord cu privire la tranzacție. Primele livrari ale dozelor de ser ar putea ajunge chiar în această săptămână.

ADVERTISEMENT

„Cu vaccinurile achiziționate din România, mai mulți danezi pot fi vaccinați rapid. Acest lucru este cel mai puțin important acum”, a transmis ministrul Sănătății.

„Din păcate, avem o variantă Delta mai contagioasă, care a fost găsită pentru prima dată în India, dar care se răspândește rapid în Danemarca și restul lumii,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Magnus Heunicke a explicat și contextul în care s-a realizat tranzacția: „putem încheia afacerea deoarece România se confruntă cu o aderență scăzută la vaccinare și, prin urmare, dorește să vândă vaccinurile în exces”.

România primește mulțumiri din partea oficialilor danezi

Ministrul de Externe danez, Jeppe Kofod, a transmis mulțumiri României. Acesta a lăudat buna colaborare dintre cele două state.

ADVERTISEMENT

„Datorită bunei cooperări diplomatice și a relațiilor bune dintre Danemarca și România, am reușit acum să ajungem la un acord că vom cumpăra unele dintre vaccinurile excedentare ale României, pentru propriul nostru program de vaccinare. Sunt foarte mulțumit că a reușit și mulțumesc României pentru buna cooperare,” a declarat oficialul.

„Așa cum Danemarca a donat și a împrumutat în mod continuu vaccinuri în exces altor țări, acest acord este, de asemenea, un semnal puternic al cooperării europene și internaționale în lupta împotriva virusului,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Campania de vaccinare este în impas

Interesul pentru imunizare a scăzut considerabil în România. Țintele anunțate de guvernanți au fost ratate, iar cei ce se imunizează sunt din ce în ce mai puțini.

Autoritățile au anunțat că dozele de ser vor fi vândute, pentru a nu risca să expire. Până în acest moment, 4.514.412 persoane au făcur schema completă, iar 200.850 persoane sunt vaccinate cu o singură doză.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!