Sport

Danezii, apel la premierul Boris Johnson! Ce au cerut înainte de semifinala Anglia – Danemarca

Danemarca va înfrunta, miercuri, Anglia, în semifinalele Euro 2020, iar selecționerul Kasper Hjulmand speră ca suporterii nordici să fie przenți în număr cât mai mare pe Wembley.
04.07.2021 | 17:08
Danezii apel la premierul Boris Johnson Ce au cerut inainte de semifinala Anglia  Danemarca
ADVERTISEMENT

Danemarca s-a calificat pentru a patra oară în istorie în semifinalele Campionatului European și va întâlni Anglia, miercuri, pe Wembley în disputa ce va stabili ultima finalistă.

Prezența unui număra mare de suporteri danezi în tribunele de pe Wembley este condiționată de ridicarea restricțiilor impuse de Guvernul de la Londra.

ADVERTISEMENT

Kasper Hjulmand: ”Sperăm că Boris Johnson se va trezi”

Numărul mare al cazurilor de îmbolnăvire cu varianta Delta a coronavirusului a determinat autoritățile britanice să carantineze, timp de 10 zile, toate persoanele care intră pe teritoriul țării.

Acest lucru înseamnă că suporterii danezi care vor să-și încurajeze echipa națională în semifinala de pe Wembley nu au cum să facă acest lucru, deși organizatorii partidei au pus la dispoziția nordicilor 5.000 din cele 60.000 de bilete pentru acest meci.

ADVERTISEMENT

Selecționerul danez Kasper Hjulmand a făcut un apel către prim-ministrul Boris Johnson, în care îi cere să relaxeze restricțiile, să nu anuleze șansa fanilor de a fi alături de favoriți într-un meci ce ar putea fi istoric pentru Danemarca.

”Sperăm că Boris Johnson se va trezi și le va permite accesul miilor de suporteri danezi care își doresc să călătorească. Chiar îmi doresc, dar rămâne să vedem”, a declarat Hjulmand, pentru  TV2.

ADVERTISEMENT

Echipa națională daneză este marea surpriză a acestui Turneu Final al Campionatului European. Nordicii au început competiția cu două eșecuri consecutive.

Euro 2020, colacul de salvare pentru economia Angliei

Decizia de a impune restricții de călătorie cetățenilor din afara Angliei este văzută cu ochi buni de cetățenii din Regat. Nu, însă, și de comercianți. Pentru aceștia Euro 2020 este un adevărat colac de salvare.

ADVERTISEMENT

Conform cifrelor oferite de organizatori suporterii englezi s-au pregătit de meciul dintre Anglia și Germania, spre exemplu, așa cum știu ei mai bine.

În pub-uri, baruri și restaurante, sau din fața televizoarelor de acasă, englezii au consumat nu mai puțin de 20 de milioane de pint-uri de bere, adică aproximativ 10 milioane de litri. Și asta doar pe parcursul meciului!

Presa din Anglia a scris că și victoria din sferturi, 4-0 cu Ucraina, a fost udată din plin. Conform jurnaliștilor din Regat milioane de britanici au luat cu asalt pub-urile, parcurile și la terasele pentru a celebra triumful trupei lui Gareth Southgate.

ADVERTISEMENT