Fotbal international

Danezii au închis meciul cu Austria de la EURO U21 cu un gol de senzație. VIDEO

20.06.2019 | 22:50
Danezii au inchis meciul cu Austria de la EURO U21 cu un gol de senzatie VIDEO

Danemarca a avut un start de coșmar la EURO U21, fiind învinsă clar de Germania în prima etapă, scor 1-3. În comparație, adversara sa de joi venea după o victorie mare împotriva Serbiei, scor 2-0. Practic, un nou succes aproape că i-ar fi asigurat Austriei prezența în semifinale. 

Danezii au închis meciul cu Austria de la EURO U21 cu un gol de senzație

Nu a fost deloc așa însă. Danezii au intrat pe teren motivați la maximum de eșecul cu Germania și au vrut să demonstreze că au în continuare șanse la semifinale. Maehle a deschis scorul pentru Danemarca în minutul 33, acesta fiind și scorul pauzei. Austria a revenit tare, iar în minutul 47 Lienhart a egalat. Mai mult, austriecii au ratat un penalty în minutul 73. Danezii au profitat de oportunitate și au revenit în avantaj în minutul 77 prin golul aceluiași Maehle. Danemarca s-a impus cu 3-1 după un contraatac de senzație finalizat cu golul lui Skov Olsen din minutul 90+3. VIDEO AICI

În urma acestui rezultat, Danemarca a ajuns și ea la trei puncte, golaveraj 4-4, în timp ce Austria are tot trei puncte și golaveraj 3-3. Lider este Germania cu șase puncte. În ultima rundă, danezii înfruntă Serbia, iar Austria este nevoită să joace împotriva Germaniei.

Danemarca speră în continuare la prezența în semifinale
Danemarca speră în continuare la prezența în semifinale

Danemarca s-a descurcat excelent în preliminarii, pierzând un singur meci din cele zece jucate și terminând cu un punct peste Polonia, echipă prezentă la rândul său la turneul final. Polonezii stau excelent în grupa A, având șase puncte după duelurile cu Belgia și cu Italia.

Vineri avem parte de un nou meci al României la turneul final. Asemenea Danemarcei și Poloniei, echipe mai slab cotate, tricolorii încearcă să producă o nouă surpriză la EURO U21. Înfruntăm Anglia, formație pentru care o nouă înfrângere ar reprezenta eliminarea din competiție, după eșecul suferit în prima rundă cu Franța, scor 1-2.