Sport

Danezii celebrează victoria lui Eriksen în fața morții. Eșecul cu Finlanda contează doar în statistici

Danemarca a pierdut cu 0-1 meciul de debut la actuala ediție a Campionatului European, dar nordicii sărbătoresc victoria lui Christian Eriksen în lupta cu viața.
12.06.2021 | 23:48
Danezii celebreaza victoria lui Eriksen in fata mortii Esecul cu Finlanda conteaza doar in statistici
ADVERTISEMENT

Inima lui Christian Eriksen a încetat să mai bată în minutul 43 de al întâlnirii dintre Danemarca și Finlanda. 16.000 de spectatori prezenți pe Parken au încremenit.

A încremenit și timpul. Minutele în care medicii au făcut eforturi pentru a-i face inima să bată din nou, au părut ore. Meciul s-a reluat abia după ce fotbalistul a fost stabilizat. N-a mai contat. Finlanda a înscris la primul șut spre poartă. Danezii au ratat un penalty. În final a triumfat viața.

ADVERTISEMENT

Mette Frederiksen: ”Un șoc național a fost transformat într-o ușurare națională”

La revenirea pe teren cele două echipe au experimentat stări de spirit diferite. Danezii erau cu gândul la Eriksen, finlandezii savurau primul meci din istorie la un turneu final de Campionat European.

Finlandezii s-au bucurat la final pentru victoria istorică, dar au făcut-o reținut, din respect pentru oponentul lor, Christian Eriksen, care a reușit driblingul vieții.

ADVERTISEMENT

Prințul moștenitor Frederik și prințesa moștenitoare Mary, a Danemarcei, au trăit pe viu scenele de groază din finalul primei reprize. Erau în tribunele arenei Parken când Eriksen s-a prăbușit.

”Cel mai important lucru din această seară este că Christian Eriksen este bine în aceste circumstanțe. A fost emoționant să experimentăm spiritul și solidaritatea echipei noastre naționale. A fost fantastic sprijinul fanilor, după această grozavă sperietură pe care am avut-o cu toții”, a transmis cuplul regal.

ADVERTISEMENT

Și primul ministru Mette Frederiksen a transmis un mesaj de susținere pentru Christian Eriksen și familia acestuia.

”Un șoc național a fost transformat într-o ușurare națională. Întreaga țară a fost alături de Christian Eriksen. momentele pe care le-am trăit noi toți, întreaga țară, atât copiii, cât și adulții, a fost o experiență violentă. Acum putem răsufla ușurați”, a declarat Mette Frederiksen, citată de bt.dk.

ADVERTISEMENT

Finlandezii au înscris la singurul șut pe poarta lui Schmeichel

Danezii au început foarte bine meciul de pe Parken. Presa daneză scrie chiar că era pregătită o petrecere după meci, pentru a sărbătorii victoria în fața Finlandei, echipă aflată la primul meci din istorie la un turneu final de Campionat European.

Până la urmă danezii nu a avut motive de sărbătoare. Finlanda a înscris unicul gol al meciului, la unicul șut pe poarta lui Schmeichel.

Danezii s-au aruncat în atac, dar luciditatea a lipsit cu desăvârșire. Nici nu avea cum să fie altfel după cele petrecute în finalul primei reprize.

Hojbjerg a avut golul egalării în gheată, dar execuția de la punctul cu var a fost neinspirată și i-a permis portarului finlandez să rețină fără probleme balonul șutat slab și, în ciuda eforturilor, colegilor lui, tabela a rămas nemodificată.

ADVERTISEMENT